O-STA

Na sejmu Informativa 2020 tudi Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo

Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo na Informativi 2020

Na Gospodarskem razstavišču bo v petek, 24. 1., in soboto, 25. 1. 2020, med 9. in 18. uro, potekala že 12. Informativa - največji sejem izobraževanja in poklicev v Sloveniji. Informativa na enem mestu ponuja pregled izobraževalnih programov, dodatnega izobraževanja, vseživljenjskega učenja ter nudi informacije o poklicih in možnostih zaposlitve. Obiskovalci se bodo lahko udeležili tudi številnih zanimivih delavnic.

Z dodiplomskimi in podiplomskimi študijskimi programi se bo predstavila tudi Univerza v Ljubljani, v sklopu katere bo imela svoj razstavni prostor tudi Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo. Bodočim študentom se fakulteta predstavila z zanimivimi vsebinami in eksperimenti, iz prve roke pa bodo dobili tudi vse informacije o študiju gradbeništva, geodezije in vodarstva ter o vseh obštudijskih dejavnostih.

Zanimive predstavitve študijskih programov

Na Informativi bodo obiskovalcem z zanimivimi predstavitvami približali študijske programe gradbeništva, geodezije ter vodarstva in okoljskega inženirstva, hkrati pa jim bodo predstavili tudi možnosti za zaposlitev po končanem študiju.

Preko posebnega modela Aqualibrium bodo obiskovalcem prikazali delovanje vodovodnega sistema in pomen enakomerne oskrbe z vodo. Predstavili jim bodo principe informacijskega modeliranja stavb in postopek ustvarjanja digitalnega modela zgradbe, po katerem se bodo lahko sprehodili s pomočjo VR očal. Obiskovalci si bodo lahko ogledali tudi brezpilotni letalnik (dron), ki omogoča izdelavo navideznega 3D modela, s katerim lahko tloris objekta prikažemo kot "obogateno resničnost". Predstavili pa jim bodo še pravila in načine letenja ter postopek modeliranja posnetkov, pridobljenih s pomočjo letalnika. Spoznali bodo lahko tudi delovanje posebnega laserskega skenerja, s katerim bodo poskenirali prostor z obiskovalci in si na ekranu ogledali oblak točk.