O-STA

Informativni dnevi na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo UL

Informativni dnevi na UL FGG

Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo UL tudi letos vabi vse dijake, ki jih zanima pester študij gradbeništva, geodezije in vodarstva, da se jim 14. ali 15. februarja pridružijo na informativnih dnevih. Zanje pripravljajo vsebinsko bogato dogajanje, s katerim bodo predstavili svoje študijske programe ter vpisne pogoje. V avli fakultete pa se bodo predstavile tudi študentske organizacije UL FGG in društva študentov gradbeništva, geodezije in vodarstva.

Zanimiv in dinamičen študij na UL FGG študentom po koncu študija omogoča široke možnosti razvoja njihove kariere. Dijakom bodo predstavili tudi številne zanimive eksperimente in raznolike zaposlitvene možnosti.

Informativni dnevi na fakulteti bodo potekali:

· v petek, 14. februarja 2019, ob 10.00,

· v petek, 14. februarja 2019, ob 15.00 uri,

· v soboto, 15. februarja 2019, ob 10.00 uri.

Na informativnih dnevih bodo dijakom predstavili vse tri oddelke na fakulteti - Oddelek za gradbeništvo, Oddelek za geodezijo in Oddelek za okoljsko gradbeništvo. Prisluhnili bodo lahko tudi gostom - diplomantom fakultete, ki jim bodo skozi svoje izkušnje še bolj približali področja študija. Tudi tokrat pa bodo za obiskovalce pripravili pestre eksperimente.

Nekaj zgodb bivših študentov lahko preberete tukaj: http://bit.ly/2QYxJKS

Oddelek za gradbeništvo

Na oddelku za gradbeništvo bodo lahko obiskovalci preko posebne potresne mize spoznali gradbene rešitve za večjo potresno varnost stavb, se s pomočjo VR očal (navidezna resničnost) sprehodili po digitalnem modelu stavbe, izvedeli več o uporabi IR kamere za diagnostiko napak v toplotnih ovojih stavb, se seznanili z zakonitostjo gradnje mostov, predstavljeno pa jim bo tudi delo v Konstrukcijsko prometnem laboratoriju. Dijaki bodo dobili še pogled na študij gradbeništva iz prakse. Svoje izkušnje s študijem in delom jima bosta predstavila diplomanta UL FGG Danilo Malnar in Alja Dular iz podjetja CGP iz Novega mesta.

Oddelek za geodezijo

Tudi na Oddelku za geodezijo se obeta pestro dogajanje. Obiskovalci bodo lahko med drugim preizkusili interaktivni peskovnik z obogateno resničnostjo, si ogledali sodobne geodetske instrumente kot sta tahimeter z GNSS anteno in skener ter z nivelirjem sami izmerili višinsko razliko med dvema latama. Ogledali si bodo lahko še brezpilotni letalnik (dron), ki omogoča izdelavo navideznega 3D modela, s katerim lahko tloris objekta prikažemo kot "obogateno resničnost". Z obogateno resničnostjo pa bodo 3D-model prikazali na tablici. Obiskovalce bo nagovoril tudi gost iz prakse. Svoje izkušnje bo z njimi delil geodet Nejc Dougan iz podjetja Flycom Technologies iz Kranja, kjer se ukvarjajo z razvojem in raziskavami na področju prostorskih informacijskih sistemov in obdelave prostorskih podatkov.

Oddelek za okoljsko gradbeništvo

Na Oddelku za okoljsko gradbeništvo bodo obiskovalci spoznali model Aqualibrium, katerega cilj je s pomočjo sestavljenih cevi zagotoviti enakomerno oskrbo z vodo med tremi izbranimi točkami na mreži. Z uporabo različnih cevk in spojk bodo lahko zgradili cevovodno omrežje. Delo okoljskega inženirja bodo obiskovalci spoznali tudi skozi izkušnje diplomanta Fakultete za gradbeništvo in geodezijo dr. Jošta Sodnika iz podjetja Tempos d.o.o. V podjetju se ukvarjajo s problematiko urejanja vodotokov in hudournikov, stabilnostjo brežin in zemeljskimi plazovi ter poplavno in erozijsko problematiko.