O-STA

Fundaciji Jack Ma Foundation in Alibaba Foundation sta razglasili donacije za štiri države v Jugovzhodni Aziji

HANGZHOU, Kitajska--(BUSINESS WIRE)-- Fundaciji Jack Ma Foundation in Alibaba Foundation sta danes sporočili, da bosta darovali medicinsko opremo štirim državam Jugovzhodne Azije.

Fundaciji sta uspeli vzpostaviti stik z vladami v Maleziji, Indoneziji, na Tajskem in Filipinih ter ponudili donacije zdravstvene opreme. Organizaciji nameravata tem državam priskočiti na pomoč pri spopadanju s koronavirusom, hkrati pa bosta v prihodnje pomagali tudi drugim sosednjim državam.

"Z našimi azijskimi sosedi se bomo tako s skupnimi močmi bojevali proti bolezni COVID-19," je sporočila Jack Ma Foundation, ko je javnost obvestila o donacijah. "Skupaj s fundacijo Alibaba Foundation bomo Indoneziji, Maleziji, Filipinom in Tajski poslali 2 milijona mask, 150,000 kosov opreme za testiranje, 20,000 kosov zaščitnih oblačil in 20,000 ščitnikov za obraz. Dodatna pomoč drugim azijskim državam prihaja! Naprej, Azija!"

Fundaciji sta donacije razglasili en dan po izdaji digitalnega priročnika, ki ga obe podpirata. Priročnik vsebuje ključna navodila in izkušnje zdravnikov in drugih zdravstvenih uslužbencev kitajske bolnišnice, ki so bili v prvih bojnih vrstah pri zdravljenju bolezni COVID-19 in bistveni za upočasnitev širjenja te bolezni.

Oglejte si izvorno različico besedila na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200319005410/en/

Kontakti

Rico Ngai (Jugovzhodna Azija)
Alibaba Group
+852 9725 9600
rico.ngai@alibaba-inc.com

Adam Najberg (mednarodno)
Alibaba Group
+852 5474 3262
adam.najberg@alibaba-inc.com

Vir: Jack Ma Foundation and Alibaba Foundation