O-STA

Občine: Kako organizirati spletna srečanja?

V digitalnem inovacijskem, stičišču 4PDIH so v sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije, Državnim svetom RS in Inštitutom za lokalno samoupravo Maribor pripravili webinar (spletni seminar) za občine na temo tehničnih in pravnoorganizacijskih vidikov sodelovanja na daljavo, ki se ga je udeležilo 90 predstavnikov slovenskih občin.


V sklopu webinarja je doc. dr. Boštjan Brezovnik z Inštituta za lokalno samoupravo Maribor predstavil pravne podlage in postopkovna pravila za izvedbo sej občinskih svetov na daljavo z uporabo videokonferenčnih orodij. Jure Trilar iz 4PDIH pa je predstavil in prikazal uporabo izbranih orodij za ustvarjanje sestankov in webinarjev. Seznam preprostih in dosegljivih orodij z različnih področij, ki občinam in vsem preostalim lahko pomagajo pri koordinaciji dela in soustvarjanje s sodelavci, je sicer na voljo tukaj: https://4pdih.com/produktivnost-na-daljavo/.


Celoten webinar pa je na voljo prek te povezave: https://skupnostobcin.si/novica/webinar-z-naslovom-organizacija-spletnih-srecanj/