O-STA

Prostori Zavoda Celeia Celje v tem tednu ostajajo zaprti

Prostori v upravljanju Zavoda za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje v tem tednu ostajajo zaprti. Na Zavodu Celeia Celje sicer pozdravljamo odločitev vlade Republike Slovenije in Ministrstva za kulturo, da s sredo, 29. aprilom, vrata med drugim lahko odprejo muzeji in galerije, a moramo prostore najprej ustrezno pripraviti ter od pristojnih institucij dobiti ustrezna navodila.

Vlada RS je v torek zvečer sporočila, da v skladu z rahljanjem ukrepov v zvezi s širjenjem koronavirusa svoja vrata v sredo lahko odprejo muzeji in galerije. Pod okrilje Zavoda Celeia Celje sodi Center sodobnih umetnosti z Likovnim salonom, Galerijo sodobne umetnosti ter Galerija Račka, ki bodo v tem tednu ostali zaprti za javnost.

Prostore je treba ustrezno pripraviti, saj je na prvem mestu varnost obiskovalcev ter zaposlenih. Ob tem je treba poskrbeti za ustrezne varnostne ukrepe in zaščito.

Galerijo sodobne umetnosti in Likovni salon bomo odprli v torek, 5. maja. V Galeriji sodobne umetnosti bomo do nedelje, 17. maja, podaljšali razstavo Uroša Potočnika Hitrost, v Likovnem salonu si boste lahko v naslednjih tednih ogledali novo razstavo Eszter Katalin I Hold You and You Hold Me. Galerijo Račka bomo odprli 20. junija, na Poletno muzejsko noč.

Drugi prostori v upravljanju Zavoda Celeia Celje - Stari grad Celje, TIC center, Drevesna hiša, Spominska hiša Alme M. Karlin ter Celjski dom - do nadaljnjega ostajajo zaprti za zunanje obiskovalce.