O-STA

Izjava za medije o nedavni spremembi pravilnika "Foreign Direct Product Rule" ameriške vlade

[18. maj 2020] Družba Huawei kategorično nasprotuje spremembam, ki jih je k svojemu pravilniku "Foreign Direct Product Rule" vložilo ameriško Ministrstvo za trgovino in v katerem posebej izpostavlja družbo Huawei.


Ameriška vlada je 16. maja 2019 brez utemeljitve uvrstila Huawei na seznam podjetij, s katerimi ameriška podjetja ne smejo poslovati. Kljub temu, da nam od takrat naprej niso bili več na voljo ključni industrijski in tehnološki izdelki, smo bili še naprej zavezani k spoštovanju vseh vladnih pravil in predpisov ZDA ter izpolnili vse svoje pogodbene obveznosti do kupcev in dobaviteljev. Preživeli in napredovali smo proti vsem pričakovanjem.

Kljub temu se je ameriška vlada v svojem nenehnem prizadevanju, da bi zaostrila svoje pritiske na naše podjetje odločila, da s to prakso nadaljuje in popolnoma prezre opozorila mnogih podjetij ter industrijskih združenj.

Ta odločitev je bila samovoljna in škodljiva ter ogroža celotno industrijo po vsem svetu. To novo pravilo bo vplivalo na širjenje, vzdrževanje in neprekinjeno delovanje omrežij v vrednosti sto milijard dolarjev, ki smo jih do sedaj uvedli v več kot 170 državah.


Odločitev bo vplivala tudi na komunikacijske storitve več kot 3 milijarde ljudi, ki uporabljajo izdelke in storitve Huawei po vsem svetu. Za potrebe napada na vodilno podjetje iz druge države, je ameriška vlada namerno obrnila hrbet interesom Huaweijevih strank, kar je v nasprotju z njihovimi trditvami, da to počnejo v skrbi za varnost omrežja.

Ta odločitev ameriške vlade pa ne vpliva samo na družbo Huawei, temveč bo imela velik vpliv na številne svetovne gospodarske panoge. Dolgoročno bo to škodilo zaupanju in sodelovanju v svetovni industriji polprevodnikov, od katerih je odvisno veliko drugih panog. To bo povečalo tako konflikte kot izgube v teh panogah.

ZDA želijo s svojo tehnološko močjo "uničiti" uspešna tehnološka podjetja zunaj njihovih meja. A s tem bodo samo spodkopale zaupanje mednarodnih podjetij v ameriško tehnologijo in dobavne verige. Na koncu bo to škodilo interesom ZDA samih.

Huawei je temeljito preučil to novo pravilo in pričakujemo neizogiben vpliv na naše poslovanje. Potrudili se bomo, da najdemo rešitev. Upamo, da bodo naši kupci in dobavitelji nadaljevali s sodelovanjem z nami in čim bolj zmanjšali vpliv tega diskriminatornega pravila.

O Huawei

Huawei je vodilni svetovni ponudnik infrastrukture informacijske in komunikacijske tehnologije (IKT) in pametnih naprav. Z integriranimi rešitvami na štirih ključnih področjih - telekomunikacijskih omrežjih, IT, pametnih napravah in storitvah v oblaku - smo zavezani k temu, da digitaliziramo vsakega posameznika, dom in organizacijo za popolnoma povezan in inteligenten svet.

Huaweijev portfelj izdelkov, rešitev in storitev za komunikacijo končnih uporabnikov je konkurenčen in varen. Skozi odprto sodelovanje s partnerji v ekosistemu ustvarjamo trajno vrednost za naše stranke, si prizadevamo za krepitev moči ljudi, bogatimo domače življenje in navdihujemo inovacije v organizacijah vseh oblik in velikosti.

Pri Huawei se inovacije osredotočajo na potrebe strank. Veliko vlagamo v temeljne raziskave in se osredotočamo na tehnološke dosežke, ki vodijo svet naprej. Imamo več kot 188.000 zaposlenih in poslujemo v več kot 170 državah in regijah. Huawei je zasebno podjetje ustanovljeno leta 1987, ki je v celoti v lasti zaposlenih.

Za več informacij obiščite spletno stran Huawei www.huawei.com ali nam sledite na družbenih omrežjih:

http://www.linkedin.com/company/Huawei

http://www.twitter.com/Huawei

http://www.facebook.com/Huawei

http://www.youtube.com/Huawei