O-STA

Amazon predstavlja pet novih večjih solarnih projektov, ki bodo poganjali podjetje na Kitajskem, v Avstraliji in v ZDA

Pet projektov vključuje Amazonov prvi projekt z obnovljivimi viri na Kitajskem, drugega v Avstraliji, drugega in tretjega v Ohiju in dvanajstega v Zvezi Virginije s skupno 615 MW dodatne obnovljive kapacitete in pričakovano proizvodnjo 1,2 milijona MWh energije letno, kar je dovolj za oskrbovanje 113.000 povprečnih ameriških domov

Projekti bodo obnovljivo energijo dovajali distribucijskim centrom in AWS-podatkovnim centrom, ki podpirajo na milijone strank po vsem svetu

Amazon ima 91 projektov obnovljive energije po vsem svetu, ki lahko proizvedejo več kot 2.900 MW in dostavijo več kot 7,6 milijona MWh energije letno, s čimer dodatno prispevajo k podnebni zavezi podjetja, da bo cilje Pariškega podnebnega dogovora dosegla 10 let prej in do leta 2040 prišla do ogljične nevtralnosti.

SEATTLE--(BUSINESS WIRE)-Podjetje Amazon (NASDAQ: AMZN) je danes predstavilo pet novih projektov obnovljivih virov na Kitajskem, v Avstraliji in v ZDA, ki bodo dodatno prispevali k izpolnitvi Amazonove zaveze o 80% obnovljive energije do leta 2024 in 100% obnovljive energije do leta 2030 (potencialno celo do 2025) kot tudi dosego ogljične nevtralnosti do 2040.

Amazonov prvi projekt obnovljive energije na Kitajskem je 100-megawattna (MW) sončna elektrarna v Šandongu. Ko bo dokončana, bo letno proizvajala 128.000 megawattnih ur (MWh) čiste energije.

Amazonov drugi projekt obnovljive energije v Avstraliji je 105-megawattni solarni sistem v Novem južnem Walesu. Imel bo kapaciteto za proizvodnjo 250.000 MWh čiste energije na leto, kar zadošča potrebam 40.000 povprečnih avstralskih gospodinjstev.

Amazonov najnovejši projekt obnovljive energije v ZDA vključuje dva nova projekta v Ohiju, sončni elektrarni z 200 MW in 80 MW. Poleg tega je nova 130-megawattna sončna elektrarna v Virginij dvignila skupno število projektov obnovljive energije v Zvezi na 12. Ko bodo delovale, bodo te tri elektrarne v ZDA lahko ustvarile toliko energije, kot je letno porabi 69,000 povprečnih ameriških domov.

Ko bo vseh pet novih Amazonovih projektov obnovljive energije dokončanih, bo s svojo skupno kakpiciteto 615 MW dobavljalo približno 1,2 millijona MWh dodatne obnovljive energije distribucijskemu omrežju podjetja in podatkovnim centrom Amazon Web Services (AWS), ki z elektriko oskrbujejo Amazon in milijone strank po vsem svetu.

Do zdaj je Amazon napovedal 31 vetrnih in sončnih sistemov za proizvodnjo obnovljive energije in 60 solarnih strešnih sistemov na distribucijskih centrih ter sortirnih centrih po vsem svetu. Skupno bodo ti projekti s kapaciteto 2.900 MW letno proizvajali več kot 7.6 milijona MWh obnovljive energije, kar zadostuje potrebam 680.000 ameriških gospodinjstev.

"Kot podpisniki Podnebne prisege smo predani izpolnjevanju ciljev Pariškega dogovora 10 let prej in doseganju neto ogljične nevtralnosti Amazona do leta 2040," je dejala Kara Hurst, podpredsednica za trajnostnost v Amazonu. "Teh pet novih projektov obnovljive energije je ključnih za našo dosego tega cilja. Pravzaprav menimo, da je možno doseči 100% obnovljivih virov do 2025, pet let pred ciljem, ki smo si ga zastavili lansko jesen. To bo izziv, vendar smo si zastavili kredibilen načrt, kako ga doseči."

"Energetska prihodnost Virginije je svetla. Z vlaganjem v čisto energijo lahko znižamo ogljične izpuste in ustvarimo delovna mesta, ki bodo prispevala k daljnoročnemu gospodarskemu razvoju," je dejala senatorka Virginije Jennifer L. McClellan. "Napoved tega novega solarnega projekta Amazona bo pomagala Zvezi, da izpolni svoje okoljske cilje in bo prispevala k naši gospodarski rasti. Zakon o čistem gospodarstvu Virginije bo pomagal pripeljati več investicij v čisto energijo, kot je ta, in tako bo Virginija postala državno središče delovnih mest v čisti energiji."

"Ustvarjanje delovnih mest v čisti energiji je ključno za dolgoročen gospodarski razvoj v Zvezi," je dejal delegat Viriginije Richard C. Sullivan ml. "Zadovoljen sem, da Amazon še naprej vlaga v prihodnost čiste energije Virginije. Zakon o čistem gospodarstvu Virginije nas je postavil na pot k 100% čisti energiji in podjetja, kot je Amazon, so ključna, da dosežemo ta cilj."

Obiščite Amazonovo spletno stran o trajnostnosti za informacije in metriko trajnostnosti, ki kaže napredek podjetja k uresničevanju Podnebne prisege. Cilji, zaveze, investicije in programi temeljijo na Amazonovi daljnoročni predanosti trajnostnosti prek obstoječih inovativnih programov, vključno s Shipment Zero - Amazonovo vizijo o tem, da bi bile vse pošiljke brezogljične, do leta 2030 pa 50% neto brezogljičnih; pobudami za trajnostno embalažo, kot sta Frustration-Free Packaging in Ship in Own Container, ki sta količino odpadne embalaže od leta 2015 zmanjšala za 25%; programi za obnovljivo energijo; vlaganji v krožno gospodarstvo s skladom Closed Loop Fund; ter številnimi drugimi pobudami, ki se odvijajo vsakodnevno pod vodstvoma Amazonovih ekip.

O Amazonu

Amazon se ravna po štirih načelih: predanost strankam je bolj pomembna od tekmovanja s konkurenco, strast do inovacij, predanost poslovni izvrstnosti in dolgoročno razmišljanje. Ocene strank, nakup z enim klikom, prilagojena priporočila, Prime, Fulfillment by Amazon, AWS, Kindle Direct Publishing, Kindle, tablice Fire, Fire TV, Amazon Echo in Alexa so le nekateri izdelki, ki jih je prvi predstavil Amazon. Za več informacij obiščite amazon.com/about in sledite @AmazonNews.

O Amazon Web Services

Amazon Web Services je že 14 let najobsežnejša in najbolj široko sprejeta platforma v oblaku. AWS ponuja več kot 175 celovitih storitev za računanje, shranjevanje, baze podatkov, mreženje, analitiko, robotiko, strojno učenje in (AI), internet stvari (IoT), mobilne storitve, varnost, hibride, virtualno in razširjeno resničnost (VR in AR), medije in razvoj, uporabo in upravljanje aplikacij od 76 območij dostopnosti (AZs) znotraj 24 geografskih regij s predstavljenimi načrti za dodatnih devet območij dostopnosti ter treh novih regij AWS v Indoneziji, na Japonskem in v Španiji. Milijoni strank - vključno z najhitreje rastočimi zagonskimi podjetji, največjimi podjetji in vodilnimi vladnimi agencijami - zaupajo AWS, da poganja njihovo infrastrukturo ter jo dela bolj prožno in z nižjimi stroški. Za več informacij o AWS obiščite aws.amazon.com.

Izvirno sporočilo je na voljo na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200521005212/en/

Kontakti

Amazon.com, Inc.
Media Hotline
Amazon-pr@amazon.com
www.amazon.com/pr




Vir: Amazon.com, Inc.