O-STA

Halliburton sklenil strateški sporazum s podjetjema Microsoft in Accenture za pospešitev digitalnih zmogljivosti

HOUSTON - (BUSINESS WIRE) - Halliburton (NYSE: HAL), Microsoft (Nasdaq: MSFT) in Accenture (NYSE: ACN) so danes sporočili, da so sklenili petletni strateški sporazum, s katerim bodo izboljšali digitalne zmogljivosti podjetja Halliburton na storitveni platformi Microsoft Azure.

Sporočilo za javnost vsebuje večpredstavnostne vsebine. Celotno sporočilo je na voljo na https://www.businesswire.com/news/home/20200717005090/en/

V skladu s sporazumom bo Halliburton zaključil selitev na digitalne platforme v oblaku in okrepil svojo ponudbo s:

  • krepitvijo platform v realnem času za razširjeno poslovanje na daljavo,
  • izboljšanjem analitične zmogljivosti s podatkovno bazo Halliburton Data Lake z uporabo strojnega učenja in umetne inteligence in
  • pospeševanjem uporabe novih tehnologij in aplikacij, vključno s skladnostjo s standardom SOC2, s čimer bo izboljšal splošno zanesljivost in varnost Halliburtonovega sistema.

"Strateški sporazum s podjetjema Microsoft in Accenture je pomemben korak pri uvajanju novih tehnologij in aplikacij z namenom, da izboljšamo naše digitalne zmogljivosti, vzpodbudimo še več poslovne agilnosti in zmanjšamo investicijske izdatke," je dejal predsednik uprave, predsednik družbe in glavni izvršni direktor Halliburtona Jeff Miller. "Veselimo se prednosti, ki jih bodo zaradi sporazuma deležne naše stranke in zaposleni, ter priložnosti za nadaljnjo diverzifikacijo našega odprtega pristopa k programski opremi."

"Premik v oblak podjetjem omogoča ustvarjanje novih storitev za stranke in vodi k oprijemljivim poslovnim rezultatom," je dejal Judson Althoff, izvršni podpredsednik Microsoftovega oddelka za globalne komercialne storitve. "S pomočjo zavezništva s podjetjema Halliburton in Accenture bomo uporabili moč oblaka za razvoj digitalnih zmogljivosti, od katerih bodo imeli koristi Halliburton in njihove stranke."

Sporazum poleg tega omogoča migriranje vseh fizičnih podatkovnih centrov podjetja Halliburton na Azure, ki zagotavlja storitve v oblaku za podjetja v svetovnem merilu in ponuja trajnostne prednosti. Accenture in Mocrosof bosta tesno sodelovala prek skupnega podjetja Avanade in tako pomagala prenesti digitalne zmogljivosti podjetja Halliburton in njegove kritične aplikacije na Azure. Accenture bo uporabil svoj obsežen okvir za migracije v oblaku, ki je primeren za industrijske uporabnike in ponuja ekskluzivna orodja, metode in avtomatizacijo za pospešitev migracije podatkovnih centrov podjetja Halliburton in zagotovitev dodatnih priložnosti za transformacijo.

"Le močan temelj v oblaku omogoča vzpostavitev digitalnega jedra in povečanje obsega poslovanja," je dejala izvršna direktorica podjetja Accenture Julie Sweet. "Halliburton se zaveda, da bo ta bistveni temelj zagotovil prednosti na področju inovacij, učinkovitost in talentov, s čimer bo možno delati drugače in hitreje. Ponosni smo, da bomo del te spremembe, ki gradi na naši dolgi zgodovini sodelovanja s podjetjema Halliburton in Microsoft."

Družbe pričakujejo, da bodo migracijo zaključile do leta 2022.

O Microsoftu

Microsoft (Nasdaq "MSFT" @microsoft) je vodila platforma in družba za svet, osnovan na mobilnosti in oblaku. Njegovo poslanstvo je opolnomočenje vseh ljudi in vseh organizacij na planetu, da bi dosegli več.

O Halliburtonu

Halliburton, ustanovljen leta 1919, je eno vodilnih podjetij v svetu, ki zagotavlja proizvode in storitve za področje energetike. S približno 50.000 zaposlenimi140 narodnosti v več kot 80 državah družba pomaga strankam maksimalno povečati vrednost tekom celotne življenjske dobe najdišč nafte in plina - od lociranja ogljikovodikov in upravljanja z geološkimi podatki do ocen vrtanja in formacij, izgradnje vrtin in optimizacije produktov skozi cel življenjski ciklus sredstev. Obiščite spletno stran družbe www.halliburton.com ali se povežite s Halliburtonom na Facebooku, Twitterju, LinkedInu, Instagramu in na YouTubu.

O Accenture

Accenture je eno vodilnih podjetje v svetu, ki zagotavlja širok nabor storitev na področju strategij in svetovanja, interaktivnosti, tehnologije in poslovanja in ki ima na vseh teh področjih digitalne zmogljivosti. Združujemo neprimerljive izkušnje in specializirane zmogljivosti v več kot 40 industrijah - ki jih poganja največja svetovna mreža centrov za napredno tehnologijo in inteligentno poslovanje. Podjetje z več kot 513.000 zaposlenimi pomaga strankam v več kot 120 državah in jim tako z nenehnimi inovacijami pomaga izboljšati njihovo delovanje in ustvarjati trajno vrednost v njihovih podjetjih. Obiščite nas na www.accenture.com.

Za ogled izvorne različice na businesswire.com obiščite https://www.businesswire.com/news/home/20200717005090/en/

Kontakti

Za Microsoft

Microsoft Media Relations
WE Communications for Microsoft
(425) 638-7777
rrt@we-worldwide.com

Za Halliburton

Vlagatelji:
Abu Zeya
Halliburton, Investor Relations
Investors@Halliburton.com
281-871-2633

Mediji:
Emily Mir
Halliburton, Public Relations
PR@Halliburton.com
281-871-2601

Za Accenture

Christian Harper
Accenture Media Relations
Christian.harper@acccenture.com
516-434-8615



Vir: Halliburton

Večpredstavnostne vsebine

Logo

Foto

Foto