O-STA

Mary Kay Inc. se na mednarodnem ženskem forumu IWF zavzema za opolnomočenje žensk, varno in dostojanstveno delovno okolje - spletni dogodek TIME'S UP UK

DALLAS--(BUSINESS WIRE)-21. maja je družba Mary Kay Inc., zagovornica opolnomočenja žensk in podjetništva med ženskami, sodelovala na virtualni konferenci mednarodnega ženskega foruma International Women's Forum (IWF) pod naslovom "VARNE SCENE: spletna okrogla miza s TIME'S UP UK."

To sporočilo za javnost vsebuje multimedijske vsebine. Celotno sporočilo je na voljo na: https://www.businesswire.com/news/home/20200722005187/en/

Carolyn Passey, direktoric, Mary Kay za Združeno kraljestvo in Irsko (Foto: Mary Kay Inc.)

Razprava je naslovila splošno prisotno težavo žensk po vsem svetu: spolno nadlegovanje in zlorabe na delovnem mestu. Pri organizaciji TIME'S UP UK so poudarili potrebo po spremembah kulture, da bi zagotovile varna delovna mesta brez nadlegovanja, in opisali prizadevanja, da bi varnost žensk v filmski industriji definirali s smernicami za snemanje intimnih prizorov.

Med govorci TIME'S UP UK so bili:

  • Dama Heather Rabbatts, predsednica TIME'S UP UK, direktorica Cove Pictures; predsednica gledališča Soho in neizvršna direktorica Arts Alliance.

  • Ita O'Brien, ena najboljših koordinatork za snemanje intimnih prizorov v Veliki Britaniji in ustanoviteljica podjetja Intimacy on Set, v katerem razvija dobre prakse na področju golote in intimnih prizorov v filmu, televiziji in gledališču in usposablja koordinatorje intimnih prizorov po vsem svetu.

"Prizadevanja TIME'S UP bodo prinesla širše spremembe za ženske na delovnem mestu po vsem svetu in na vseh področjih," je dejala Carolyn Passey, direktorica Mary Kay za Združeno kraljestvo in Irsko. "Mary Kay, ena vodilnih zagovornic opolnomočenja žensk, je ponosna, da s pomočjo IWF podpira voditeljice, ki se izpostavljajo in dajejo glas drugim ženskam, jim pomagajo sprejeti svojo identiteto in definirati omejitve."

"V pogovoru je postalo očitno, da sta imeli gibanji #MeToo (#jaztudi) in TIME'S UP (konec je) velik in pozitiven vpliv na spremembe pri produkcijah in na spremembe praks, še posebej s koordinatorji za intimne prizore," je dejala Dama Heather Rabbatts. "Diskusije o varnosti na scenah se vrtijo okoli tega, kako spodbuditi kulturne spremembe v vseh sektorjih."

"'Ja' pomeni ja in 'ne' pomeni ne in 'mogoče' pomeni ne. Sprejemamo ta 'ne'," je Ita O'Brien dejala v povezavi s procesom med katerim igralci izrazijo ali jim je med snemanjem intimnih prizorov nelagodno. Intimacy on Set, podjetje, ki ga je ustanovila O'Brien, je oblikovalo smernice, ki omogočajo jasno komunikacijo in izražanje soglasja, ne le med igralci, ampak med vsemi, ki sodelujejo pri snemanju intimnih in čustvenih prizorov. "Jasne meje dejansko ustvarijo svobodo in pomagajo razumeti, kaj je najbolje za vas."

"To nas pripelje do bistva zadeve in tega, kako se učimo izraziti svoje meje," je zaključila Dama Heather Rabbatts. "Mehanizmi za samozaščito so zelo pomembni za to, da vemo, da lahko rečemo 'ne'. To nam daje moč v vseh težavnih situacijah v zasebnem in poklicnem življenju."

"Spodbudno je videti delo, ki so ga miselne voditeljice in zagovornice v zadnjih nekaj letih dosegle za izboljšanje varnosti žensk na delovnem mestu. Te ženske, nekatere izmed najvplivnejših miselnih vodij v Veliki Britaniji, so predane zagovorništvu žensk, ki bodo postale naslednja generacija vodij," je dejala Marty Wikstrom, članica IWF UK in sopredsedujoča Cornerstone Conference. "IWF spodbuja ženske vodje in zagovarja enakost po vsem svetu od leta 1974, Mary Kay pa je zagovornica ženskega podjetništva in vodenja od leta 1963. Ta razprava je pripeljala skupaj velike ume in s ponosom predstavljamo to partnerstvo, ki mu zagon dajejo ženske."

O Mary Kay

Mary Kay Ash, ena prvih žensk, ki so prebile stekleni strop, je pred več kot 56 leti svoje lepotno podjetje ustanovila s tremi cilji: razviti nagrajujoče priložnosti za ženske, ponuditi izdelke, ki se jim ni moč upreti, in izboljšati svet. Te sanje so vzcvetele v večmilijonsko podjetje z milijoni neodvisnih prodajalk v skoraj 40 državah. Mary Kay je predana vlaganju v znanost, ki stoji za lepoto in proizvodnjo vrhunske nege kože, lepotilne kozmetike, prehranskih dopolnil in dišav. Mary Kay je v partnerstvu z organizacijami z vsega sveta zavezana opolnomočenju žensk in njihovih družin, pri čemer se osredotoča na podporo raziskovanju raka, zaščito žrtev nasilja v družini, polepšanje naših skupnosti in spodbujanje otrok, da sledijo svojim sanjam. Izvirna vizija Mary Kay Ash še naprej sije - iz šminke v šminko. Več o tem na MaryKay.com.

O International Women's Forum (IWF) in fundaciji the Leadership Foundation

IWF je organizacija z več kot 7000 raznolikimi in uspešnimi ženskami iz 33 držav na šestih celinah, ki članice sprejema le na povabilo. S povezovanjem uspešnih žensk tako na globalni kot lokalni ravni IWF spodbuja žensko vodstvo in podpira enakost po vsem svetu. Med članicami so voditeljice s seznama Fortune 500, vladne voditeljice od lokalne do državne ravni, vodje mednarodnih neprofitnih organizacij in in napredne akademkinje, umetnice in znanstvenice. Za več informacij obiščite www.iwforum.org.

O TIME'S UP UK

TIME'S UP je organizacija, ki se zavzema za varno, pošteno in dostojno delo žensk vseh vrst. Kot odgovor na rastoče gibanje TIME'S UP v ZDA je skupina žensk v Veliki Britaniji, in sicer igralke, producentke, pisateljice in ženske, ki delajo v filmu, TV in gledališču, zagnala sestrsko pobudo v Veliki Britaniji. Za čim večji učinek je postavljen pod blagovno znamko TIME'S UP in želi razširiti in okrepiti sporočilo, ki ga že oglašujejo v ZDA.

V Veliki Britaniji želi gibanje graditi na ključnih elementih solidarnostnega pisma, ki ga je objavil TIME'S UP, in izjavah aktivistk, ki so se udeležile podelitve Zlatih globusov, in poudarjajo potrebo, da se pokažejo povezave med razkritji nadlegovanja v Hollywoodu in širšo, sistematičnostjo nadlegovanja in nasilje nad ženskami v vseh panogah, okoliščinah in državah s priznanjem, da je to vprašanje univerzalno. Moč iščemo v enotnosti in maksimalnem sodelovanju. Aktivistična izjava je tudi nakazala načine, kako se pobuda TIME'S UP pridružuje vse večjemu številu organizacij, gibanj in voditeljev, ki si prizadevajo za odpravo nasilja na podlagi spola. Delo gibanja v Veliki Britaniji je popolnoma solidarno z obstoječimi gibanji: TIME'S UP UK je tudi nedavno ustanovljena dobrodelna organizacija in kot dobrodelnost lahko delo nadaljujemo le s podporo in donacijami. Razumemo, da se svet sooča z izzivi brez primere, toda ker se TIME'S UP osredotoča na varnost vseh žensk na delovnem mestu, ki zdaj vključuje tudi dom, upamo, da nam nas boste podprli: www.timesupuk.org.

O Intimacy on Set

Intimacy on Set, ustanovljena leta 2018, nudi storitve na televiziji, v filmu in gledališču pri delu, ki se nanaša na intimnost, spolno vsebino in goloto. Njena ustanoviteljica, vodilna koordinatorka za intimnost v Veliki Britaniji Ita O'Brien, je orala ledino na tem področju in že od leta 2014 razvija smernice za dobre prakse pri ustvarjanju intimnih prizorov , ki so v industriji široko sprejete. S podporo gibanja TIME'S UP in drugih se podjetje zavzema za varno, pošteno in dostojno delo za vse. O'Brien je sodelovala v številnih odmevnih produkcijah, vključno z Normal People (BBC3 / Hulu), Sex Education 1 & 2 (Netflix), London Gangs (Sky Atlantic), The Great (Hulu) in I May You Destroy (BBC / HBO), v domačih in mednarodnih medijih pa je bila predstavljena kot vodilna predstavnica tega področja: www.intimacyonset.com/.

Za izvirno različico tega sporočila obiščite businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200722005187/en/

Kontakti

Mary Kay Inc. korporativna komunikacija
marykay.com/newsroom
972.687.5332 ali media@mkcorp.com

Vir: Mary Kay Inc.

Multimedijske vsebine

Foto

Carolyn Passey, direktoric, Mary Kay Združeno kraljestvo in Irska (Foto: Mary Kay Inc.)

Foto

Marty Wikstrom, članica International Women's Forum UK in sopredsedujoča Cornerstone Conference (Foto: Mary Kay Inc.)

Logo

Logo