O-STA

NTTVC javno predstavil sklad vreden 500 milijonov ameriških dolarjev, ustanovljen v partnerstvu z NTT

Vlagatelj tveganega kapitala in podjetnik Vab Goel je podjetje ustanovil, da bi zagonskim podjetjem pomagal v kratkem času napredovati od koncepta do globalnega vpliva

Prvih pet investicij je gonilo prihodnosti podjetništva in digitalnega zdravja

PALO ALTO, Kalif.--(BUSINESS WIRE)-- Podjetje NTTVC je danes javno predstavilo svoj sklad vreden 500 milijonov ameriških dolarjev, ki bo zagonskim podjetjem pomagal hitro doseči globalno raven na osnovi partnerstev. Neodvisno podjetje za tvegani kapital je ustanovil podjetnik in vlagatelj Vab Goel v sodelovanju s ponudnikom globalnih tehnoloških storitev NTT. Podjetje prav tako napoveduje investicije v pet zagonskih podjetij, ki nudijo vplivne inovacije podjetjem in potrošnikom: Celona, Eko, nference, Shoreline in UDP Labs.

Sporočilo za javnost vključuje večpredstavnostne vsebine. V celoti si ga lahko ogledate tukaj: https://www.businesswire.com/news/home/20201026005262/en/

NTTVC na splošno vlaga v vse faze in sektorje s poudarkom na prihodnosti podjetja, digitalnem zdravju in inovacijami, ki jih omogočajo umetna inteligenca, strojno učenje in podatki. S kombiniranjem globokih vezi znotraj investicijske ekipe in dosega NTT-ja podjetje nudi dostop do močne mreže strokovnjakov s tega področja, strank, podjetnikov, poslovnih vodij, sestavljavcev sistema in ponudnikov storitev, ki lahko zagonskim podjetjem pomagajo sprejemati boljše odločitve in v krajšem času.

NTT, podjetje, vredno 109 milijard ameriških dolarjev, je eden izmed petih glavnih svetovnih ponudnikov tehnoloških storitev, ki skrbi za 75 milijonov naročnikov, tri milijone podjetij in 120,000 poslovnih strank ter je prisotno v več kot 80 državah. Podjetje že dolgo sprejema zagonska podjetja in jim pomaga doseči globalno raven. Prek partnerstva z Goelom pri oblikovanju sklada za tvegani kapital s poudarkom na donosih NTT poglablja svojo zavezo ustvarjanju dolgoletnih partnerstev v poslovnem okolju. Podjetja iz portfelja NTTVC pa imajo tako možnost in priložnost prodaje NTT-ju, prek njega oz. z njim ter si tako povečati poslovanje.

"Naša misija je, da tehnologijo uporabljamo v dober namen, da premagujemo družbene izzive za ljudi, stranke in skupnosti," je dejal Jun Sawada, predsednik in glavni izvršni direktor NTT Corporation. "Vedno smo verjeli, da je zagonsko okolje ključno pri uresničevanju te obljube in zato smo se odločili za partnerstvo z NTTVC-jem, da bi dali zagon tehnologijam nove generacije, ki spreminjajo svet."

Skupno je ekipa NTTVC do zdaj ustanovila, svetovala, povečala ter vlagala v več kot sto zagonskih podjetij. Njihov zagon za podporo podjetništvu izhaja iz njihovih osebnih izkušenj ustanavljanja podjetij in vlaganja v tvegani kapital. Pred ustanovitvijo NTTVC-ja je bil Goel 19 let partner v podjetju Norwest Venture Partners, kjer je pomagal zgraditi mnoge temeljne tehnološke rešitve današnjega interneta kot podjetnik, vlagatelj v tvegani kapital in tehnolog. Partnerica Fay Hazaveh Costa je z Goelom tesno sodelovala v Norwest Venture Partners in je pred tem pomagala pri ustanovitvi skupine za tvegani kapital podjetja Hewlett Packard Enterprise. Mike Koenig, partner za razvoj portfelja, je izkušeni vodja prodaje in poslovnega razvoja, ki je bil eden prvih direktorjev v dveh zagonskih podjetjih, ki jih je podpiral Goel. Koenig podpira portfelj podjetij NTTVC prek vplivnih povezav z mrežo podjetja.

"Še vedno smo v zgodnjih fazah digitalne preobrazbe, ki vpliva na prav vsako industrijo in ustvarja popolnoma nove priložnosti za zagonska podjetja," je dejal Vab Goel. "Goreče se veselimo sodelovanja s podjetniki v vsaki fazi njihove poti ustvarjanja vplivnih podjetij."

"NTTVC podjetnikom nudi najboljše obeh svetov: neodvisen in prožen investicijski model v kompletu z edinstvenim dostopom do naše globalne mreže," je dejala Fay Hazaveh Costa. "Ta močna kombinacija zagonskim podjetjem daje resnično konkurenčno prednost pri povečevanju in uresničevanju njihove vizije."

Za več informacij si preberite objavo na blogu podjetja in obiščite nttvc.com.

O podjetju NTTVC

NTTVC je neodvisno podjetje tveganega kapitala, ustanovljeno v sodelovanju z NTT. S pomočjo edinstvene strategije, ki sloni na partnerstvu in globoki industrijski mreži, NTTVC odpira vrata poslovnim odnosom, ki lahko zagonskim podjetjem pomagajo doseči globalno raven. Z ustanovitvenim skladom v vrednosti 500 milijonov ameriških dolarjev podjetje vlaga v širok spekter tehnoloških zagonskih podjetij v vseh fazah razvoja in z vseh področij s poudarkom na prihodnosti podjetij, digitalnem zdravju in inovacijah na osnovi umetne inteligence, strojnega učenja in podatkov. NTTVC ima sedež v Silicijevi dolini. Več informacij na nttvc.com.

Izvorno sporočilo je na voljo na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20201026005262/en/

Kontakti

Marisa Lam
GMK Communications za NTTVC
marisa@gmkcommunications.com
650.544.3350

Vir: NTTVC

Foto: Ustanovitveni partner NTTVC Vab Goel in partnerica Fay Hazaveh Costa (Foto: Business Wire)


Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.