O-STA

Slovenski kulturni praznik v Muzeju Velenje

Velenje, 4. februar 2021 - Muzej Velenje na praznični dan, v ponedeljek, 8. februarja, obiskovalce vabi k brezplačnemu ogledu razstav na Velenjskem gradu, v Hiši mineralov, v Muzeju usnjarstva na Slovenskem v Šoštanju, Galeriji F-bunker ter v Spominskem centru 1991. Muzej Velenje prav tako vabi, da se jim pridružite na njihovih spletnih platformah, kjer pripravljajo pester program.

V Muzeju Velenje so veseli, da lahko ob slovenskem kulturnem prazniku, 8. februarja, obiskovalce povabijo na ogled razstav v svojih enotah. Vse ljubitelje kulturne dediščine vabijo, da med 10. in 17. uro obiščejo razstave na Velenjskem gradu, Hiši mineralov, Spominskem centru 1991 in Muzeju usnjarstva na Slovenskem v Šoštanju. V Galeriji F-bunker obiskovalce pričakujejo med 9. in 11. ter med 19. in 21. uro. Obisk muzejskih enot bo na praznični dan brezplačen.

Ob tem Muzej Velenje obiskovalce naproša za dosledno spoštovanje vseh ukrepov za preprečevanje širjenja novega koronavirusa, vključno z največjim dovoljenim številom obiskovalcev v posameznem muzejskem prostoru.

Na praznični dan Muzej Velenje vabi tudi na splet, kjer bo predstavil novost: poddajo oziroma podkast. V predstavitveni epizodi z naslovom "O tem in onem z direktorico Mojco Ževart", ki jo bo Muzej Velenje objavil 8. februarja ob 10. uri, bodo poslušalci lahko prisluhnili pogovoru "muzejske novinarke" Alme Javornik z direktorico Muzeja Velenje Mojce Ževart. Spregovorili bosta o delovanju muzeja, praznovanju kulturnega praznika in o nastanku muzejske poddaje. Podkast Muzeja Velenje bo na voljo na Facebook profilu, spletni strani, YouTube kanalu Muzeja Velenje in na platformi SoundCloud.

Ob 12. uri bo Muzej Velenje objavil spletno razstavo portretov sodelavcev Muzeja Velenje, ki jih je v fotografski objektiv ujel Janez Svetina, dolgoletni uslužbenec Muzeja Velenje in ljubiteljski kulturni ustvarjalec ter poustvarjalec. Janez Svetina (1967-2016) je bil rojen na slovenski kulturni praznik, 8. februarja. Razstavo si bodo lahko sledilci Muzeja Velenje ogledali na Facebook in Instagram profilih in spletni strani Muzeja Velenje.

Ob 16. uri bo Muzej Velenje objavil kratek spletni koncert Moškega pevskega zbora Kajuh, ki zaznamuje 100 let delovanja. Z videom bodo predstavili raznolik zborov repertoar in tako opozorili tudi na pomen tovrstnih zasedb. Zbor s stoletno tradicijo bo Muzej Velenje v tem mesecu predstavil tudi z razstavo v Podhodu Pošta, na slovenski kulturni praznik pa bo ob 18. uri na spletu objavil zanimiv film o Moškem pevskem zboru Kajuh, ki je nastal v produkciji RTV Slovenija. Film bo dostopen na muzejski spletni strani, koncertu pa bodo poslušalci lahko prisluhnili na muzejskih Facebook in Instagram profilih, spletni strani in YouTube kanalu.

Prisrčno povabljeni, da slovenski kulturni praznik preživite z Muzejem Velenje! Praznujte z ogledom razstav v živo in z obiskom muzeja na spletu!

Več informacij: Mojca Ževart (gsm: 041 200 240)