O-STA

Vse najboljše, Slovenija!", otroški likovni natečaj ob 30. obletnici osamosvojitve Slovenije

Velenje, 24. februar 2021 - Muzej Velenje vabi vrtce in šole iz Šaleške in Zgornje Savinjske doline k sodelovanju pri likovnem natečaju z naslovom "Vse najboljše, Slovenija!"

Letošnjo 30-letnico samostojnosti Slovenije bodo v Muzeju Velenje zaznamovali s številnimi dogodki in projekti. Posebno pozornost bodo namenili domoljubni vzgoji otrok. V ta sklop sodi tudi likovni natečaj Muzeja Velenje z naslovom "Vse najboljše, Slovenija!"

Muzej Velenje tako vabi pedagoge, da skupaj z otroki razmislijo o tem, kaj jim pomeni slovenska samostojnost, kaj za narod pomeni imeti svojo državo, kaj Slovenijo dela posebno, kakšni so njeni simboli, kaj je in kakšna je Slovenija.

Naj bosta domovina in država v 30. letu Republike Slovenije v ustvarjalni navdih!

Pedagogi in otroci torej vabljeni, da poustvarite uradne in neuradne simbole naše države, poiščete navdih v njenih pokrajinah, znamenitostih, zgodovini in ljudeh!

Muzej Velenje bo vse zbrane izdelke razstavil s spletno razstavo na muzejskih spletni strani in Facebook profilu 26. marca 2021 v okviru vseslovenske akcije muzejev in galerij "Naprej v preteklost!", v za Slovenijo prazničnem mesecu juniju pa bodo v enem od razstavišč Muzeja Velenje pripravili še "pravo" razstavo.

Razpisni pogoji:

V natečaju lahko sodelujejo vrtci in šole z območja Šaleške in Zgornje Savinjske doline.

Vsak izdelek mora biti opremljen z naslednjimi podatki:

- razred/skupina,

- likovna tehnika,

- ime in priimek likovnega pedagoga/mentorja.

En razred/skupina lahko sodeluje z enim skupnim izdelkom.

Vsak razred/skupina, ki bo sodeloval/a na natečaju, bo nagrajen/a z brezplačnim obiskom Spominskega centra 1991, enote Muzeja Velenje, ki je posvečena procesom osamosvajanja v Šaleški in Zgornji Savinjski dolini.

Muzej Velenje bo izdelke sprejemal do 22. marca 2021. Dostavite jih lahko osebno ali po pošti na naslov:

MUZEJ VELENJE, Ljubljanska cesta 54, 3320 Velenje.

Iz Muzeja Velenje vabijo: "Praznujmo 30. rojstni dan Slovenije skupaj!"

Sporočilu za javnost prilagamo tudi vabilo k sodelovanju na natečaju.

Več informacij o likovnem natečaju: Ona Čepaityte Gams (e-naslov: ona.gams@muzej-velenje.si, tel.: 051 382374)

Več informacij o drugih aktivnostih Muzeja Velenje, vezanih na 30. obletnico slovenske osamosvojitve: Mojca Ževart (tel.: 041 200 240)