O-STA

Vabilo na otvoritev trim steze v Betnavskem gozdu

Spoštovani predstavniki medijev.

Betnavski gozd meščankam in meščanom Maribora ponuja številne možnosti za rekreacijo in sprostitev. Družba Slovenski državni gozdovi, d. o. o., je k njim dodala še eno - obnovili smo dotrajano trim stezo. Vedno večji obisk urbanih gozdov kaže na pomen urejenih zelenih površin v neposredni bližini mest. V naši družbi se tega zavedamo, zato samo v zadnjih dveh letih v Betnavskem gozdu izvedli več aktivnosti za izboljšanje počutja obiskovalcev. Medtem ko smo vas leta 2018 povabili na postavitev novih klopi, leto dni kasneje na sadnjo medovitih dreves, lani pa na postavitev gnezdilnic za divje opraševalce, vas tokrat vabimo na otvoritev nove trim steze.

Dogodek se bo odvijal v sredo 14. aprila 2021 ob 10.00 uri pri novi trim stezi. Zbor bo pri adrenalinskem parku ob vstopu v Betnavski gozd. Poleg glavnega direktorja SiDG bomo z nami tudi predstavniki drugih gozdarskih institucij in krajani, s katerimi dobro sodelujemo in so tudi pobudniki začetka urejanja Betnavskega gozda.

Dogodek se bo odvijal na prostem, prosimo pa vas za dosledno upoštevanje ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusne bolezni, predvsem za ohranjanja ustrezne distance in nošenje obraznih mask. V primeru poslabšanja epidemioloških razmer vas bomo o preklicu dogodka pravočasno obvestili.

Prosimo vas, da svojo udeležbo najavite na pr@sidg.si