O-STA

Počitniško spoznavanje Velenjskega gradu, odprtje fotografske razstave Karin Rošker in drugo dogajanje v tem tednu

Velenje, 29. april 2021 - V času počitnic Muzej Velenje vabi družine na zabavno spoznavanje Velenjskega gradu. V petek, 30. aprila, v Galeriji F-bunker pripravljajo odprtje fotografske razstave Karin Rošker, v soboto, 1. maja, pa Muzej Velenje vabi na obisk spominske sobe na Graški gori.

V času prvomajskih počitnic je Muzej Velenje poskrbel za posebno počitniško ponudbo za družine. Vse do nedelje, 2. maja, obiskovalce vabi na razgibano raziskovanje Velenjskega gradu s pomočjo zabavne igre z nalogami, ki jo za svojo diplomsko nalogo pripravlja muzejska vodnica Barbara Paulovič, študentka Višje strokovne šole Velenje. Udeležence grajskega doživetja, ki bodo spoznavali okolico in zgodovino Velenjskega gradu, čaka tudi nagrada. Raziskovanje je individualno in je primerno tako za družine z otroki kot tudi za odrasle, traja pa približno eno uro. Ker je število obiskovalcev v muzejskih prostorih še vedno omejeno, so priporočljive predhodne prijave na info@muzej-velenje.si ali 03 898 26 30. V počitniškem tednu je ponudba brezplačna.

V petek, 30. aprila, ob 19. uri Muzej Velenje vabi v Galerijo F-bunker na odprtje razstave mlade fotografinje in grafične oblikovalke Karin Rošker. Dogodek se bo odvijal skladno z ukrepi za preprečevanje širjenja okužb z novim koronavirusom.

Na praznični dan, v soboto, 1. maja, Muzej Velenje vabi na obisk Spominskega parka in spominske sobe na Graški Gori, ki sta posvečena legendarni 14. partizanski diviziji. Spominska soba bo za obiskovalce odprta med 10. in 13. uro; ogled je brezplačen.

Iz Muzeja Velenje prav tako sporočajo, da so vse muzejske enote v prazničnih dneh, 1. ter 2. maja, odprte po ustaljenem odpiralnem času.

Muzej Velenje čestita ob prihajajočem prazniku dela in vabi, da praznične in počitniške dni preživite v njegovi družbi!