O-STA

Projektoma Toranomon-Azabudai in Toranomon Hills Area v Tokiu predcertifikata po sistemih LEED ND in WELL

Vključuje prvo nepremičnino v Tokiu, v predcertifikatom po sistemu LEED ND Platinum, in največjo na svetu s predcertifikatom po sistemu WELL

TOKIO--(BUSINESS WIRE)-- Mori Building Co., Ltd., vodilno japonsko podjetje za urbani krajinski razvoj, je danes sporočilo, da sta dva velika projekta obnove, ki ju podjetje izvaja v Tokiu, pridobila predcertifikat po prestižnem ocenjevalnem sistemu LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) oziroma WELL (WELL Building Standard), s katerima se ocenjuje okolju prijazne in energetsko učinkovite stavbe ter dobro počutje prebivalcev.

Sporočilo za javnost vključuje multimedijske vsebine. V celoti si ga lahko ogledate tukaj: https://www.businesswire.com/news/home/20210523005028/en/

Projekta Toranomon-Azabudai in Toranomon Hills Area sta oba prejela najvišji, platinasti predcertifikat LEED ND (Neighborhood Development, v.4). Projekt Toranomon-Azabudai je prvi, projekt Toranomon Hills Area pa drugi projekt v Tokiu s platinastim predcertifikatom v kategoriji ND (razvoj soseske). LEED je najbolj pogosto uporabljen sistem ocenjevanja okolju prijaznih gradenj, s katerim se ocenjuje in certificira stavbe in mesta po vsem svetu glede na njihovo okoljsko naravnanost na podlagi vodne in energetske učinkovitosti, odprtih površin in trajnostnih materialov. Z LEED-om upravlja U.S. Green Building Council (USGBC).

Območje A projekta Toranomon-Azabudai in območje A-1 projekta Toranomon Hills Station Tower (začasno ime) sta prejeli predcertifikat WELL (Core,v.2 Pilot); v prvem primeru gre za največjo nepremičnino s predcertifikatom na svetu, v drugem pa za drugo največjo na Japonskem. WELL je prvi ocenjevalni sistem na svetu za merjenje, certifikacijo in spremljanje značilnosti zgrajenega okolja, ki vplivajo na človekovo zdravje in dobro počutje prek zraka, vode, hranil, svetlobe, telesne pripravljenosti, udobja in miselnosti. Tudi z WELL-om upravlja USGBC. Ko bosta dokončana, bosta po pričakovanjih oba projekta prejela platinast certifikat WELL.

Mahesh Ramanujam, predsednik in glavni izvršni direktor podjetij USGBC in Green Business Certification Inc., ki tretjim strankam nudi priporočila in potrdila po sistemih LEED, WELL in GRESB, je dejal: "Prizadevanja za trajnostnost podjetja Mori Building in dosežen platinast standard LEED sta odlična primera, kako lahko organizacije preoblikujejo skupnosti z znižanjem izpustov ogljika in ustvarjanjem bolj zdravih okolij ter skupaj delujejo v smeri brezogljične prihodnosti. Na nagrajenih naprednih primerih, kot je Mori Building, želimo prikazati, kako lahko boljše stavbe, boljše skupnosti in boljša mesta prispevajo k izboljšanju življenjskega standarda za vse."

Mori Building, ki temelji na filozofiji "ustvarjaj mesta in jih neguj" je predano uresničitvi ideje o trajnostni globalni družbi prek harmoničnega bivanja mest in narave, nizkoogljičnih mest in resnično izboljšanega zdravja.

Platinasti predcertifikat LEED ND

Projekt Toranomon-Azabudai je bil visoko ocenjen kot kompleks z raznolikimi urbanimi funkcijami, za sprehode primerno urbano središče z osrednjim trgom, pa tudi zaradi uporabe obnovljivih virov energije. Toranomon Hills Station Tower je bil pozitivno ocenjen zaradi integracije javnega prevoza, vključno z novo postajo podzemne železnice, ter visoke energetske učinkovitosti.

Pri obeh projektih je poudarek Mori Buildinga na urbanem razvoju in partnerstvu z lokalnimi lastniki podjetju prinesel visoke ocene v kategoriji ND. Projekt Toranomon-Azabudai je postal prvi projekt v Tokiu, ki je dosegel platinasto raven v kategorijo ND in projekt Toranomon Hills Area je hitro sledil kot drugi takšen projekt. Kompleksi v urbanih poslovnih središčih na globalni ravni redko kdaj prejmejo platinaste predcertifikate.

Platinasti predcertifikat WELL

Območje A projekta Toranomon-Azabudai in območje A-1 projekta Toranomon Hills Station Tower (začasno ime) sta prejeli visoke ocene kot napredna projekta urbane obnove, ki sledita konceptu vsakega projekta, nudita osrednja trga s precej zelenja, notranje okolje z odlično kakovostjo zraka zaradi uporabe klimatskih naprav z visoko kakovostnimi filtri, lokale, ki nudijo zdrave obroke, in ureditev z osrednjimi trgi in dvignjenimi nadstropji, kar spodbuja telovadbo. Pričakuje se, da bosta oba projekta ob zaključku prejela platinast certifikat.

Območje A projekta Toranomon-Azabudai je največji kompleks na svetu, ki je prejel predcertifikat, območje A-1 projekta Toranomon Hills Station Tower (začasno ime) pa drugi na Japonskem.

Referenca: projekt Toranomon-Azabudai
https://www.mori.co.jp/en/img/article/210524_2.pdf

O projektu Toranomon-Azabudai
https://www.mori.co.jp/en/projects/toranomon_azabudai/

Predstavitveni film projekta Toranomon-Azabudai
https://www.youtube.com/watch?v=5akVE7tWOto&feature=emb_logo

Referenca: projekt Toranomon Hills Area
https://www.mori.co.jp/en/img/article/210524_3.pdf

O projektu Toranomon Hills Area
https://www.mori.co.jp/en/projects/toranomonhills_area/

Sporočila za javnost:
https://www.mori.co.jp/en/img/article/190822.pdf
https://www.mori.co.jp/en/img/article/200610_1.pdf
https://www.mori.co.jp/en/img/article/210218_1.pdf

O podjetju Mori Building

Mori Building je inovativno podjetje na področju urbanističnega načrtovanja s sedežem v Tokiu. Podjetje si prizadeva, da bi mesta postala bolj privlačna z vzpostavljanjem in negovanjem varnih, trajnostnih in svetovljanskih urbanih središč na osnovi lastnega izvirnega koncepta mest z vertikalnimi vrtovi, ki uvajajo visoko vzpenjajoča se središča za delo, izobrazbo, prosti čas in bivanje. Podjetje je koncept uporabilo v mnogih vodilnih projektih, kot so ARK Hills, Roppongi Hills in Toranomon Hills v Tokiu ter Svetovni finančni center v Šanghaju. Mori Building se ukvarja tudi z oddajo nepremičnin, vodenjem projektov in svetovanjem. Za več informacij obiščite www.mori.co.jp/en

Oglejte si izvirno različico na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210523005028/en/

Kontakti:

Vprašanja mednarodnih medijev

Saori AsanoOdnosi z javnostmi, Mori Building Co., Ltd.
Tel +81 (0)3 6406 6606
Fax +81 (0)3 6406 9306
e-pošta koho@mori.co.jp

Weber Shandwick Japan
Reina Matsushita (tel: +81 (0)80 2375 0295)
Mayuko Harada (tel: +81 (0)90 9006 4968)
Masashi Nonaka (tel: +81 (0)80 1037 7879)
e-pošta moribldg@webershandwick.com




Vir: Mori Building Co., Ltd.