O-STA

Velenjski rokometaši po osmih letih ponovno na državnem prestolu

Foto: arhiv RK Gorenje Velenje_Jure Vodušek
Foto: arhiv RK Gorenje Velenje_Jure Vodušek
Foto: arhiv RK Gorenje Velenje_Jure Vodušek
Foto: arhiv RK Gorenje Velenje_Jure Vodušek

V Velenju vlada rokometna evforija. Velenjski rokometaši so po osmih letih znova slovenski državni prvaki, potem ko so včeraj v gosteh premagali Krko. Zadnje dejanje sezone jih čaka v soboto, ko v Rdeči dvorani gostuje rokometni klub Maribor Branik, ki so ga v tej sezoni Velenjčani že premagali. Ob zaključku nadvse uspešne sezone bodo rokometaši prejeli najlepše darilo, saj se na tribune ponovno vračajo njihovi zvesti navijači. V Velenju je že vse nared za zmagoslavne trenutke in veliko slavje, ko bodo rokometni junaki dvignili težko pričakovani pokal!

Sezona presežkov za mlado ekipo

Letošnja sezona je za mlado velenjsko ekipo, ki v povprečju šteje le 21 let, sezona presežkov. Pred začetkom tekmovanj si nihče ni upal napovedovati odmevnejših rezultatov, vendar so mladi rokometaši dokazali, da so iz pravega testa za velike dosežke. Niso se ustrašili zvenečih tekmecev in izkušenejših moštev, ampak so vsakič pustili srce na igrišču. Iz tekme v tekmo so dokazovali, da so lačni zmag in uspehov, kar jim je na koncu prineslo zasluženo nagrado. Dvakrat so vzeli skalp večnim tekmecem, Celju Pivovarni Laško, se prebili vse do polfinala evropskega pokala EHF, zdaj pa je prišla še tista tako želena pika na i, saj so še četrtič osvojili naslov slovenskih državnih prvakov. Ni prav veliko junakov, ki bi si pred sezono upali napovedati tak razplet, zato je zmagoslavje še toliko slajše, a zato nič manj zasluženo.

Številne generacije Velenjčanov so sanjale rokometne sanje

Rokomet je v Velenju doma že več kot pol stoletja. Rokometni klub Gorenje Velenje je od osamosvojitve naprej pod pokroviteljstvom domačega podjetja Gorenje nanizal številne lepe uspehe. Ob izjemni podpori širšega lokalnega okolja so v slabih treh desetletjih osvojili štiri naslove slovenskih državnih prvakov, se trikrat prebili v osmino finala Lige prvakov, najelitnejšega klubskega tekmovanja na stari celini, dvakrat igrali v polfinalu in enkrat v finalu evropskega pokala EHF, obenem pa tudi dvakrat osvojili naslov slovenskega pokalnega prvaka. Ljubezen do rokometne igre je bila mlajšim generacijam v Velenju pravzaprav položena že v zibko. Mladi rokometaši, ki so odrasli ob številnih uspehih velenjskega kluba, bodo zdaj v Rdečo dvorano vrnili najpomembnejši pokal v državi. S tako željo in predanostjo, kot so jo pokazali v tej sezoni, se za prihodnost rokometa v Velenju zagotovo ne gre bati.