O-STA

Mary Kay Inc. se pridružuje fundaciji Ellen MacArthur Foundation v sklopu zaveze krožnemu gospodarstvu

DALLAS--(BUSINESS WIRE)-- Mary Kay Inc., ki se po vsem svetu zavzema za okoljsko ozaveščenost in korporativno odgovornost, je postala član mreže dobrodelne organizacije Ellen MacArthur Foundation. Pridružitev je del zaveze, da Mary Kay postane bolj trajnostno in krožno podjetje. Mary Kay se je mreži pridružila skupaj z drugimi vplivnimi organizacijami, vključno s podjetji Ford Motor Company, International Paper in Mattel ter fakulteto The Fashion Institute of Technology.

Ta objava vsebuje multimedijske vsebine. Oglejte si celotno besedilo na: https://www.businesswire.com/news/home/20210601005094/en/

Podjetje Mary Kay je zavezano zmanjševanju okoljskega odtisa in izvaja ukrepe, da bi okrepilo učinkovitost poslovanja, ter načrtuje dolgoročno pri uvajanju odgovornih poslovnih praks. (Grafika: Mary Kay Inc.)

Ellen MacArthur Foundation je dobrodelna organizacija s sedežem v Združenem kraljestvu, ki razvija in spodbuja ideje krožnega gospodarstva, ki temeljijo na načelih izkoreninjenja odpadkov in onesnaževanja, ohranjanja izdelkov in materialov v uporabi in obnove naravnih sistemov. Ellen MacArthur Foundation navdihuje in sodeluje s podjetji, akademsko sfero, oblikovalci politik in institucijami, da bi tako nudila obsežne rešitve za sisteme po vsem svetu.

"Že skoraj 60 let si Mary Kay prizadeva, da bi obogatila življenja žensk, omogočila napredke na področju zdravja kože in ustvarila pozitivni vpliv na skupnosti po vsem svetu," je dejala Deborah Gibbins, operativna direktorica pri Mary Kay Inc..

"Industrija kozmetike in osebne nege je v obdobju prehoda, saj se podjetja razvijajo, da bi zadostila zahtevam po okoljsko ozaveščenem in transparentnem poslovanju ter izdelkih, ki so pridobljeni na etičen način in z manj onesnaževanja. Pripravljeni smo na to."

Mary Kay, ki bo predstavila svojo trajnostno strategijo v nadaljevanju leta, si želi sodelovanja z organizacijo Ellen MacArthur Foundation in drugimi člani njene mreže, da bi tako še naprej izvajala ekonomične prakse, s poudarkom na izvoru vhodnih materialov. Podjetje je zavezano zmanjševanju okoljskega odtisa in izvaja ukrepe, da bi okrepilo učinkovitost poslovanja, ter načrtuje dolgoročno pri uvajanju odgovornih poslovnih praks.

Obrati za globalno proizvodnjo podjetja Mary Kay na Kitajskem so dosegli stopnjo ničelnih odpadkov na odlagališčih leta 2014. Proizvodni objekt v Teksasu v Združenih državah Amerike je medtem dosegel ta mejnik leta 2011.

"Mary Kay in drugi novi člani mreže organizacije Ellen MacArthur Foundation imajo skupne ambicije, da spremenijo lasten način poslovanja," je dejal Joe Murphy, vodja mreže fundacije Ellen MacArthur Foundation. "Veselimo se, da jih bomo podpirali in hkrati negovali priložnosti za sodelovanje z drugimi organizacijami, ki so del mreže, medtem ko si prizadevajo, da sledijo načelom krožnega gospodarstva."

"Sicer so bile pomembne pobude, ki so se uveljavile v celotni lepotni industriji ter tudi znotraj podjetja Mary Kay, vendar je potrebnega še veliko dela, da bi našli dolgoročne rešitve za okoljske in socioekonomske izzive pred nami," je dodala Gibbins. "Zato smo tako navdušeni, da bomo del organizacije Ellen MacArthur Foundation ter bomo tako združili moči s podobno mislečimi organizacijami, da zagotovimo trajnostno rast za naslednje generacije."

O Mary Kay

Mary Kay Ash, ena prvih žensk, ki so prebile stekleni strop, je pred 57 leti svoje lepotno podjetje ustanovila s tremi cilji: razviti nagrajujoče priložnosti za ženske, ponuditi izdelke, ki se jim ni moč upreti, ter izboljšati svet. Te sanje so vzcvetele v večmilijardno podjetje z milijoni neodvisnih prodajalk v skoraj 40 državah. Mary Kay je predana vlaganju v znanost, ki stoji za lepoto in proizvodnjo vrhunske nege kože, lepotilne kozmetike, prehranskih dopolnil in dišav. Mary Kay je v partnerstvu z organizacijami z vsega sveta zavezana opolnomočenju žensk in njihovih družin, pri čemer se osredotoča na podporo raziskovanju raka, zaščito žrtev nasilja v družini, polepšanje naših skupnosti in spodbujanje otrok, da sledijo svojim sanjam. Izvirna vizija Mary Kay Ash še naprej blesti z vsako šminko posebej.

Oglejte si izvirno besedilo na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210601005094/en/

Kontakti

Mary Kay Inc. Korporativne komunikacije
Marykay.com/newsroom
(+1) 972.687.5332 ali media@mkcorp.com

Vir: Mary Kay Inc.

Multimedija

Foto

Podjetje Mary Kay je zavezano zmanjševanju okoljskega odtisa in izvaja ukrepe, da bi okrepilo učinkovitost poslovanja, ter načrtuje dolgoročno pri uvajanju odgovornih poslovnih praks. (Grafika: Mary Kay Inc.)

Veljavna verzija sporočila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.