O-STA

Poletni "Top 10" Bucket List v Kempinski Palace Portorož

Hotel Kempinski Palace Portorož 3. junija ponovno odpira svoja vrata ter predstavlja poletni "bucket list" top 10 stvari, ki jih gostje hotela ne smejo zamuditi.

Portorož, Slovenija, 2. junij 2021 - Sonce sije, morje se lesketa, piha topel sredozemski vetrič, hotel Kempinski Palace Portorož pa 3. junija ponovno odpira svoja vrata.

V razumevanju, da gostje danes na svojih potovanjih iščejo izkušnje, nove kulinarične okuse ter predvsem udoben in varen občutek, je hotel izkoristil obdobje zaprtja, da pripravi nova varna in udobna doživetja, pri čemer se je vseskozi osredotočil na poudarke programa Kempinski White Gloves, Kempinski Storitev Belih Rokavic, program, ki zajema dodatne varnostne in higienske ukrepe za udobje gostov.

Kempinski Palace Portorož je za goste pripravil poletni seznam aktivnosti ter doživetij, ki jih morajo doživeti ob obisku hotela Palace.

1. Zajtrk do 12. ure opoldne v Kristalni dvorani

Jutranje poležavanje v postelji je eden izmed boljših trenutkov počitnic!

Posamezniki, ki so zgodnje ptice se lahko najprej odločijo za jutranje kopanje v bazenu, napolnjenem z morsko vodo, tisti, ki uživajo v daljšem spanju si privoščijo dodaten počitek, a hkrati lahko obe strani uživata v zajtrku od 7. ure zjutraj do 12. ure opoldne. Ne glede na to, ali jeste jajca Benedikt na terasi zajtrkovalnice s pogledom na zgodovinski park ali srkate penino pod kristalnim lestencem Kristalne dvorane, je jutranja rutina izpopolnjena za vse sloge in okuse.

2. Suši trenutki v restavraciji Fleur de Sel, ob bazenu ter na plaži

Nigiri, maki, sashimi... Vse ljubitelje japonske hrane bo razveselila novica: v sezonsko poletno ponudbo v hotelu Kempinski Palace Portorož prihaja suši. S suši chefom hotel širi svojo kulinarično ponudbo in ponuja izbire za vse okuse in sloge kulinarike. Sushi bi na razpolago na plaži, na bazenu ter v restavraciji Fleur de Sel.

3. Luksuzni plažni baldahini na Palace Beach

Pločnik iz belega istrskega kamna, ki vodi po robu plaže, se zlije z modrimi barvami morja in peska... Palace Beach, luksuzna plaža s pogledom na morje, marino Portorož in Hrvaško, je peščena plaža, opremljena z ležalniki, brisačami in senčniki ter, kar je najpomembneje... luksuznimi plažnimi baldahini oz. kabanami za dva!

Leta 2020 novo zasnovana plaža ponuja tudi letos izbor luksuznih storitev z novostjo: luksuzne košare na plaži, t.i. "Beach Basket", napolnjene s šampanjci, peninami ter hrano in pijačo po izbiri gostov, ki jih hotel dostavi na plažo. Za goste, ki bivajo v suitah, so luksuzne kabane na voljo brezplačno, plaža pa je na voljo tudi zunanjim gostom, ki ne bivajo v hotelu.

4. Istrski piknik v zgodovinskem parku

Več kot 100 let star zgodovinski park pred hotelom Palace, čigar drevesa v poletni vročini zagotavljajo idealno senco, predstavlja naravno dediščino države. Čudovito zelenje in izbor živahnih vrtnic predstavljajo edinstveno lokacijo za luksuzni istrski piknik.

Tako gostje hotela kakor lokalni gostje lahko vsak dan uživajo v pikniku v ambientu zgodovinskega parka - popolnoma varni in udobni izkušnji, obarvani z istrskimi kulinaričnimi dobrotami. Na razpolago so različne opcije piknik paketov hrane in pijače, gostje pa prejmejo popolnoma novo izkušnjo, ki je ni videti nikjer drugje na destinaciji.

5. Večerja pod zvezdami v restavraciji Sophia, nagrajeni z Michelinovim krožnikom

Poletno-obarvan meni restavracije, ki ga navdihuje brezčasna lepota Sophije Loren, predstavlja tradicionalne mediteranske in istrske jedi, predstavljene na sodoben način v kombinaciji z inovativnimi kuharskimi tehnikami.

Tisti, ki se odločijo za zasebno, ultra-luksuzno izkušnjo Večerje pod zvezdami, bodo razvajani s strani chefa preko menija, posvečenega Sophiji Loren ali pa se bodo odločili za enega izmed degustacijskih menijev ter vinsko spremljavo.

6. Peneči trenutki v zgodovinskem parku in kavarni Forma Viva

Zgodovinski park, naravna senca, italijanska kava in glasba iz vinilnega gramofona, ki predvaja francoske šansone - sliši se kot prizor iz filmskega seta, a to je doživetje v kavarni Forma Viva, ki se nahaja v parku hotela. V kombinaciji s steklenico šampanjca in narezkom to doživetje pomeni, da je načrtovano nepozabno poletno popoldne.

7. Tretmaji s kozmetiko Olive Garden iz oljčnega olja v Rose Spa centru

Rose Spa s ponosom predstavlja novo ponudbo tretmajev, ki vsebuje nov del: lokalni tretmaji, narejeni z organskimi izdelki Olive Garden Cosmetics, narejeni na osnovi oljčnega olja. Gostje lahko rezervirajo tudi tretmaje na spletu na poti do hotela preko novega sistema rezervacij, ki jim zagotavlja varen in udoben postopek rezervacije.

8. Doživetje destinacije skozi vintage izlete

Tisti, ki so navdušeni nad lokalnimi izkušnjami in si želijo edinstvenih izkušenj na destinaciji, lahko izbirajo med dvema izjemnima vintage izletoma: Vintage Boat Tour, ki se začne na pomolu pred hotelom, ko se gost vkrca na luksuzno opremljeno zgodovinsko barko, ki omogoči izjemen pogled na hotel in destinacijo z morja ali Vintage Oliver Tour, ki se začne pred hotelom s starodobnimi avtomobili in odpelje gosta na nasad oljk, kjer gost prejme degustacijo oljčnega olja Lisjak; znamke olja, ki se uporablja v hotelu pri kulinariki ter v spa tretmajih.


9. Izposoja koles in ogled Pirana

Ob vseh sprostitvenih aktivnostih na plaži, ob bazenu in ob spa tretmajih, imajo gostje tudi možnost aktivnejših izkušenj: v hotelu so na razpolago za izposojo kolesa BMW, s katerimi se gostje lahko odpravijo na kolesarsko turo proti zgodovinskemu mestu Piran ali pa jih hotelski kolesarski concierge Marjan popelje na skrito pot s slikovitimi razgledi.

10. Združitev Alp in Jadrana s hoteli Kempinski

Poletja so čas potovanj ter "roadtrip-ov"! Slikovita pot iz alpske regije vse do jadranske obale in na poti povežite tri Kempinski hotele: Kempinski Hotel Berchtesgaden, Nemčija; Kempinski Palace Portorož; in Kempinski Hotel Adriatic na Hrvaškem. Stalno spreminjajoča se pokrajina bo goste popeljala iz gorskih vrhov skozi slikovite doline in proti morju.

###

Video link: https://www.youtube.com/watch?v=7--pSv8cEMU


Kontakt za medije:

Petra Zierer · Cluster Public Relations Manager

Kempinski Palace Portorož

Obala 45 · 6320 Portorož · Slovenia

kempinski.com/portoroz· Kempinski - Hoteliers since 1897

Kempinski Hotel Adriatic

Alberi 300 A · 52475 Savudrija · Croatia

Kempinski.com/istria· Kempinski - Hoteliers since 1897

T +386 (0) 5 692 7666 · M +386 (0) 40 457 171

petra.zierer@kempinski.com