O-STA

PCX Notex Tualatin 6800 – prvi prenosni računalnik s procesorjem Intel Mobile Pentium III Processor-M (Tualatin)

Podjetje PCX Computers je slovenski javnosti predstavilo prvi prenosni računalnik z najnovejšim Intelovim mobilnim procesorjem, Mobile Pentium III Processor-M (Tualatin). Izdelan je z novo, 0,13 mikronsko Intelovo tehnologijo in je neposredni naslednik procesorja Pentium III. Predstavitev Notexa Tualatin 6800 je potekala v okviru Intelovega srečanja s slovenskimi novinarji, na katerem je največji izdelovalec računalniških čipov predstavil novosti iz svojega proizvodno-prodajnega programa. Poleg predstavitve linije novih procesorjev Intel Pentium 4, v kateri je izstopal procesor Pentium 4 s taktom 2 GHz, je Intel napovedal prihod novega nabora čipov Intel 845 nižjega cenovnega razreda za sisteme, ki temeljijo na procesorjih Pentium 4.

Glavne lastnosti Notexa Tualatin 6800
Novi Notex Tualatin prihaja s procesorjem Intel Mobile Pentium III Processor-M (Tualatin) s taktom 1,13 GHz, kar je trenutno najvišja hitrost med procesorji za prenosne računalnike.
Ima barvni 14,1-palčni TFT LCD ekran z aktivno matriko, pomnilnik 256 Mb, trdi disk 20 Gb, disketno enoto 1,44 Mb ter pogon DVD-ROM. Za omrežno in internetno povezljivost pa skrbita faks-modem 56k in omrežna kartica 10/100 Mbit. Opremljen je z operacijskim sistemom Windows Milenium ali Windows 2000. Kakovostna Li-ionska baterija zagotavlja dolgo in nemoteno delo, možnost priključitve na televizijski sprejemnik pa je idealna za predstavitve ali gledanje DVD filmov. Priložena je tudi uporabna torbica za prenos računalnika.

Notex Tualatin 6800 je najnovejši in najbolj zmogljiv prenosni računalnik lastne blagovne znamke Notex ter je namenjen zahtevnejšim uporabnikom. »Dejstvo, da smo prvi in trenutno edini, ki lahko slovenskemu uporabniku ponudimo prenosni računalnik z najzmogljivejšim procesorjem, samo potrjuje naše zgledne odnose s principali,« je povedal Janko Jenko, direktor podjetja PCX Computers, »Notex Tualatin 6800 pa je potrditev prizadevanja, da svojim strankam vedno ponudimo najnovejše in najboljše dosežke s področja informacijske tehnologije.«

___________________________________

Podjetje PCX Computers je nastalo kot družba z omejeno odgovornostjo leta 1991. Iz majhnega podjetja s štirimi zaposlenimi je v nekaj letih nastala ena največjih distributerskih hiš za računalniške komponente v Sloveniji in eno vodilnih slovenskih podjetij, ki se ukvarja s prodajo računalniške opreme in informacijske tehnologije ter proizvodnjo računalnikov lastne blagovne znamke PCX®.
Podjetje PCX Computers d.o.o. ima po vsej Sloveniji široko razvejano prodajno mrežo distributerjev, mrežo pooblaščenih trgovin in prodajalcev ter več kot 25.000 končnih kupcev podjetij in fizičnih oseb, kar potrjuje kakovost storitev podjetja in blagovnih znamk, ki jih zastopa v svojem prodajnem programu.