O-STA

PCX Computers je pridobil status distributerja Canonovih perifernih naprav

PCX Computers, ena največjih slovenskih distributerskih hiš za računalniško opremo, je pridobil status distributerja Canonovih perifernih naprav – tiskalnikov, skenerjev, telefaksov, večfunkcijskih naprav ter digitalnih fotoaparatov. Ta status je za PCX Computers nedvomno velika pridobitev in obenem še en dokaz pravilne poslovne usmeritve v distribucijo računalnikov ter računalniške opreme.

Podjetje PCX Computers z dobro organizirano in učinkovito mrežo pooblaščenih trgovin, razvejano po celi Sloveniji, ter z izkušnjami na področju distribucije računalniške opreme, lahko zagotavlja kupcem optimalno hitrost dobave in storitev. Nenazadnje je podjetje PCX Computers prisotno tudi na trgu sosednje Hrvaške. »Na področju distribucije računalniške opreme smo v preteklih letih pridobili veliko izkušenj in znanja. Kupcem ne poskušamo v vsakem trenutku nuditi le hitre in pravočasne dobave blaga, ampak tudi hitro in zanesljivo storitev,« je povedal Janko Jenko, direktor podjetja PCX Computers. »S kakovostjo lastnih storitev pa obenem skrbimo za dobro ime naših principalov. Status distributerja Canonovih izdelkov je pomemben napredek za podjetje, ki razen širitve spektra izdelkov prinaša tudi potrditev uspešnosti zastavljene poslovne politike.«

Na območju regije Adria je Canon doslej deloval le preko mreže pooblaščenih prodajalcev. Novoustanovljeno podjetje Canon Adria d.o.o. ima cilj zagotoviti najvišjo raven tehničnega izobraževanja in prodajne podpore na področju Canonovih izdelkov in rešitev na trgih regije Adria, ki vključuje trge Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije in Črne Gore, Makedonije ter Albanije. »Prav zaradi tega smo bili pri izbiri svojih distributerjev izjemno pozorni«, je povedal Jure Culiberg, generalni direktor novoustanovljenega podjetja. »Visoka raven tehnološkega in tehničnega znanja na področju računalniške in digitalne tehnologije, visoka raven organiziranosti distribucijske mreže in logistike ter zanesljivost in izkušnje v distribuciji so lastnosti, ki jih Canon zahteva od svojih distributerjev,« je dodal Jure Culiberg.

Odličnost v distribuciji je cilj, ki si ga je podjetje PCX Computers zastavilo že pred leti. Število in sloves blagovnih znamk in podjetij, ki jih zastopa, ter izdelke uspešno distribuira – med njimi so tudi Canon, Seagate, Western Digital, Hitachi, Sony, Mitsumi, Iomega – pa nedvomno potrjuje, da je PCX Computers na pravi poti.

O podjetju Canon Adria d.o.o.

Canon Adria d.o.o. je novo podjetje s sedežem v Ljubljani v lasti CEE (Canon East Europe). Poslanstvo podjetja Canon Adria je zagotavljanje tehnične podpore in trženja za celotno področje Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne Gore, Makedonije in Albanije.

O podjetju PCX Computers d.o.o.

Podjetje PCX Computers je nastalo kot družba z omejeno odgovornostjo leta 1991. Iz majhnega podjetja s štirimi zaposlenimi je v nekaj letih nastala ena največjih distributerskih hiš za računalniške komponente v Sloveniji in eno vodilnih slovenskih podjetij, ki se ukvarja s prodajo računalniške opreme in informacijske tehnologije ter proizvodnjo računalnikov lastne blagovne znamke PCX®.
Podjetje PCX Computers d.o.o. ima po vsej Sloveniji široko razvejano prodajno mrežo distributerjev, mrežo pooblaščenih trgovin in prodajalcev ter več kot 25.000 končnih kupcev podjetij in fizičnih oseb, kar potrjuje kakovost storitev podjetja in blagovnih znamk, ki jih zastopa v svojem prodajnem programu.