O-STA

Konzorcij pod vodstvom EIG sklenil 12.4 milijarde dolarjev vreden posel z Aramcom

Konzorcij pod vodstvom EIG-ja sestavljajo ugledni vlagatelji iz Severne Amerike, Azije in Bližnjega vzhoda.

WASHINGTON -(BUSINESS WIRE)- EIG, eden izmed vodilnih institucionalnih vlagateljev na globalnem energetskem trgu in eden izmed vodilnih svetovnih vlagateljev v infrastrukturo, je danes sporočil, da je sklenil že napovedan posel z družbo Saudi Arabian Oil Co. ("Aramco"), v skladu s katerim je konzorcij pod vodstvom družbe EIG, ki ga sestavljajo ugledni vlagatelji iz Severne Amerike, Azije in Bližnjega vzhoda, pridobil 49-odstotni lastniški delež v novoustanovljeni družbi Aramco Oil Pipelines Company ("Aramco Oil Pipelines") s 25-letnim upravičenjem do pristojbin za nafto, ki se pretaka preko Aramcove mreže stabiliziranih naftovodov.

Postopek soinvestiranja v družbo Aramco Oil Pipelines Company pod vodstvom družbe EIG je pritegnil svetovno skupino vodilnih institucionalnih vlagateljev s Kitajske, Kraljevine Saudove Arabije, Koreje, Združenih arabskih emiratov in Združenih držav Amerike, ki med drugim vključuje državni naložbeni sklad iz Abu Dabija (ZAE) - Mubadala Investment Company ter druge investicijske družbe in sklade za upravljanje - Silk Road Fund, Hassana in Samsung Asset Management.

Predsednik in izvršni direktor EIG R. Blair Thomas je dejal: "Veseli nas, da smo zaključili to transakcijo z družbo Aramco, ki je ugleden svetovni dobavitelj energije. Težo tega pomembnega svetovnega infrastrukturnega premoženja dokazujejo tudi vodilni vlagatelji, ki so vlagali skupaj z družbo EIG. Počaščeni smo, da lahko sodelujemo s tem vrhunskim konzorcijem, in se veselimo dolgoročnega in plodnega partnerstva."

Kot finančni svetovalec družbe EIG v zvezi s transakcijo je delovala banka HSBC Bank plc, kot pravni svetovalec pa družba Latham & Watkins LLP.

O družbi EIG

EIG je eden izmed vodilnih vlagateljev v globalnem energetskem sektorju, ki je na dan 31. marca 2021 upravljal z 21,7 milijardami dolarjev. EIG je specializiran za zasebne naložbe v energetiko in energetsko infrastrukturo na globalni ravni. V svoji 39-letni zgodovini je v energetski sektor vložil preko 37 milijard dolarjev, v več kot 370 projektov v 37 državah na šestih celinah. Med njegove stranke spadajo številne vodilne pokojninske družbe, zavarovalnice, skladi, fundacije in državni premoženjski skladi v ZDA, Aziji in Evropi. EIG ima sedež v Washingtonu, D.C. in podružnice v Houstonu, Londonu, Sydneyju, Rio de Janeiru, Hongkongu in Seulu. Za dodatne informacije obiščite spletno stran družbe www.eigpartners.com.

O družbi Aramco

Aramco je globalna integrirana energetska in kemična družba. Vodi nas naše vrhovno počelo, da je energija priložnost. Poleg tega, da proizvedemo približno vsak osmi sodček v svetu načrpane nafte in razvijamo nove energetske tehnologije, se naša globalna ekipa osredotoča na to, da pri vsem, kar počnemo, pustimo pečat. Osredotočamo se na to, da surovine postanejo bolj predvidljive, bolj trajnostne in bolj koristne. To pripomore k spodbujanju stabilnosti in dolgoročne rasti po vsem svetu. www.aramco.com.

Izvirnik je na voljo na businesswire.com na naslovu https://www.businesswire.com/news/home/20210618005526/en/

Kontakti

EIG
Sard Verbinnen & Co.
Kelly Kimberly / Brandon Messina
+1 212-687-8080
EIG-SVC@sardverb.com

Aramco
Odnosi z mednarodnimi mediji: international.media@aramco.com
Odnosi z vlagatelji: investor.relations@aramco.com

Vir: EIG