O-STA

Družba Monster Worldwide prevzela vodilno korejsko spletno posredovalnico del JobKorea.co.kr; strateški nakup povečuje globalno prisotnost ter prisotnost v Azijsko-pacifiški regiji

NEW YORK--(BUSINESS WIRE)--18. oktober 2005--Monster Worldwide(NASDAQ: MNST), matična družba vodilne spletne posredovalnice del Monster, je danes sporočila, da je prevzela JobKorea (www.jobkorea.co.kr), največjo južnokorejsko spletno posredovalnico del, ki ima več kot tri milijone uporabnikov. Končna prevzemna cena je približno 94 milijonov dolarjev.

Strateški nakup JobKorea, največje spletne posredovalnice del v Južni Koreji, daje družbi Monster vodilno mesto na enem izmed največjih spletnih trgov v Aziji, pri tem pa združuje dve vodilni internetni družbi, ki sta zavezani k širitvi spletnega posredovanja del v vsej Aziji. Nakup utrjuje položaj družbe Monster na trgu spletnih posredovalnic del v Aziji, in potrjuje njeno strategijo globalne uporabe upravljanja ter virov za doseganje vodilnega tržnega položaja.

"Nakup JobKorea je pomemben korak v strategiji globalne širitve družbe Monster in nas nemudoma utrjuje na enem izmed najhitreje rastočih trgov v Aziji," je dejal Andrew McKelvey, predsednik uprave Monster Worldwide. "Močne vodstvene sposobnosti družbe JobKorea, njen učinkovit model e-poslovanja ter uspešna izvedba so prednosti, ki bodo pomembno prispevale k nadaljnji rasti družbe Monster v Azijsko-pacifiški regiji."

Ta posel je del strategije družbe Monster za širitev globalne prisotnosti in kapacitet v ključnih azijskih državah, ki predstavljajo vse večji potencial na svetovnem trgu zaposlitvenih storitev. Južna Koreja je sedmi največji internetni trg na svetu s približno 32 milijoni uporabnikov; okrog 70% populacije aktivno uporablja internet, medtem ko kar 85% Korejcev uporablja širokopasovni dostop do interneta. Monster trenutno deluje v Indiji, Singapurju in Hong Kongu, družba pa ima tudi 40% delež v družbi ChinaHR.com, ki deluje v največjem in najhitreje rastočem internetnem trgu v regiji.

"Trdo smo delali, da je JobKorea postal največji zaposlitveni portal v Koreji," je dejal Kim Hwa-Soo, predsednik uprave JobKorea. "To predstavlja mejnik in evolucijo za našo družbo, zaposlene in uporabnike. Najpomembneje pa je, da bodo naši zaposleni in iskalci zaposlitve pridobili s povezavo z družbo Monster, vodilnim zaposlitvenim portalom na svetu."

JobKorea, ki je bila ustanovljena leta 1996, bo po pričakovanjih v letu 2005 dosegla prihodke v višini 15 milijonov dolarjev, pri čemer bo izkazovala dobiček. Monster Worldwide pričakuje, da bo prevzem nemudoma povečal denarni tok in k EBITDA v letu prispeval med 6 in 7 milijoni dolarjev.

O družbi JobKorea

JobKorea (www.jobkorea.co.kr) je bila ena izmed prvih korejskih družb za spletne zaposlitvene storitve, sedaj pa je vodilni ponudnik teh storitev v Južni Koreji. Trenutno ima več kot tri milijone registriranih članov in povprečno več kot 100,000 aktivnih oglasov. Napredni model e-poslovanja odlikujejo preprosta uporaba, prilagodljivost in učinkoviti rezultati.

O družbi Monster Worldwide

Monster Worldwide, ki je bila ustanovljena leta 1967, je matična družba vodilnega spletnega portala za zaposlitvene storitve Monster (R). Družba ima v lasti tudi TMP Worldwide, eno izmed največjih agencij za zaposlitvene oglase na svetu. Sedež družbe, ki v 26 državah zaposluje 4,600 ljudi, je v New Yorku. Monster Worldwide (NASDAQ: MNST) je uvrščena na borzni indeks S&P 500 Index. Več informacij je na voljo nawww.monsterworldwide.com.

Monster(R)je vodilni spletni portal za zaposlitvene in karierne storitve na svetu. Družba je bila ustanovljena leta 1994 in ima sedež v Maynardu v ameriški zvezni državi Massachusetts. Monster ima v 23 državah lokalne spleten strani v 26 jezikih. Monster na vseh ravneh povezuje kvalitetne iskalce zaposlitve z vodilnimi delodajalci v vseh sektorjih, pri čemer delodajalcem nudi inovativne tehnologije in izredno kvaliteto storitev, ki omogočajo večji nadzor pri zaposlovanju. Več informacij je na voljo na www.monster.com ali na telefonski številki 1-800-MONSTER. Več informacij o storitvah za delodajalce je na voljo na http://recruiter.monster.com.

Opozorilo: Izjava o pričakovanjih v smislu Private Securities Litigation Reform Act 1995 (dopolnitev zakona o tožbah glede zasebnih vrednostnih papirjev iz leta 1995): razen zgodovinskih informacij to sporočilo za javnost vsebuje izjave o pričakovanjih v smislu člena 27A zakona o vrednostnih papirjih iz leta 1933 (Securities Act of 1933) in člena 21E zakona o vrednostnih papirjih iz leta 1934 (Securities Exchange Act of 1934). Izjave o prihodnjih pričakovanjih vsebujejo določena tveganja in negotovosti, med drugim izjave o strateški usmeritvi, obetih in prihodnjih rezultatih družbe Monster Worldwide. Zaradi določenih dejavnikov, med drugim dejavnikov, na katere Monster Worldwide nima vpliva, so lahko dejanski rezultati stvarno drugačni od napovedi v izjavah o pričakovanjih. Sem sodijo gospodarske in druge okoliščine na trgih, na katerih deluje Monster Worldwide; tveganja povezana s prevzemi, konkurenco, in sezonskimi vplivi; in druga tveganja, ki jih Monster Worldwide navaja na obrazcu 10-K in drugih razkritjih Komisiji za trg vrednostnih papirjev (Securities and Exchange Commission), in na katere se nanaša to sporočilo.

Monster Worldwide

David Rosa,

212-351-7067

david.rosa@monsterworldwide.com

or

Weber Shandwick Worldwide

Christian Harper,

212-445-8135

charper@webershandwick.com

or

Investors:

Robert Jones,

212-351-7032

bob.jones@monsterworldwide.com