O-STA

Kulinarično obarvana jesen v Portorožu: Dogodki gostujočih kuharjev se vračajo

Portorož, Slovenija - 20. september 2021: Letošnja jesen bo kulinarično obarvana: V restavracijo Sophia hotela Kempinski Palace Portorož se po enoletnem premoru vračajo tradicionalni jesenski dogodki gostujočih kuharjev oz."Kempinski Culinary Tour".

Kempinski Culinary Tour je serija kulinaričnih večerov, v sklopu katerih sedaj že tradicionalno vajeti restavracije Sophia prevzame gostujoči kuhar. Chef restavracije Sophia, domačin Marjo Povšnar, bo gostujočemu kuharju za dve noči predal nadzor nad kuhinjo gourmet restavracije, pripravljen jedilnik pa bo edinstven in nepozaben.

Prihajajo trije izjemni posamezniki s spektakularnimi kuharskimi sposobnostmi in edinstveno kuharsko filozofijo iz družine Kempinski. Vsak dogodek bo na svoj način edinstven in poseben, predvsem pa vrhunski v kulinaričnih okusih.

Datumi dogodkov so:

1. in 2. oktober - restavracija z dvema Michelinovima Zvezdicama; Cà d'Oro, St Moritz

Iz mondenega švicarskega letovišča in sestrskega hotela Grand Hotel Des Bains Kempinski St Moritz prihajata vodilni Chef Reto in izvršni kuhar Matthias Schmidberger, ki bosta postregala z bogatim 5-hodnim menijem, na katerem se bo našlo vse od norveškega jastoga pa do wagyu govedine. Cena večera kulinaričnega doživetja je EUR 195 za pet-hodni degustacijski meni z vključeno pijačo izpod rok hotelskega sommelieja.

15. in 16. oktober - Kempinski Hotel Berchtesgaden, chef Sebastian Weigl

Iz nemških alp in bližine Orlovega gnezda prihaja chef Sebastian Weigl, čigar 5-hodni meni je zavit v tančico skrivnosti, vseboval pa bo tradicionalne jedi alpske kulinarike, predstavljene na moderen in sofisticiran način ter kombinirane z okusi mednarodne kulinarike. Cena večera kulinaričnega doživetja je EUR 145 za pet-hodni degustacijski meni z vključeno pijačo izpod rok hotelskega sommelieja.

Rezervacija večera je možna preko hotela na reservations.portoroz@kempinski.com ali 05 692 7000.

###

O hotelu Kempinski Palace Portorož: Pet zvezdični Superior hotel, odprt od leta 2008, pooseblja edinstveno kombinacijo tradicionalnega in modernega dizajna, ki ga je zasnoval francoski oblikovalec Jean-Claude Laville. Hotel se ponaša se z 182 vrhunskimi sobami in apartmaji, 1500 kvadratnimi metri Spa centra, šestimi konferenčnimi sobami z dnevno svetlobo, unikatno Kristalno dvorano in zasebnim parkom. Prav tako svojim gostom ponuja dve a la carte restavraciji, Sophia in Fleur de Sel, z inovativnim konceptom hrane in pijače.

Kempinski: Družba Kempinski Hotels, ustanovljena leta 1897, je najstarejša in najbolj uveljavljena skupina luksuznih hotelov v Evropi. Kempinski svojo bogato dediščino brezhibnih osebnih storitev in vrhunskega hotelirstva dopolnjuje z ekskluzivnostjo ter individualnostjo svojih posesti. Kempinski zajema portfelj 78 hotelov s petimi zvezdicami v 34 državah in svojo ponudbo nenehno razširja za nove hotele v Evropi, na Bližnjem vzhodu, v Afriki in Aziji. Vsak od njih odraža moč in uspeh blagovne znamke Kempinski, ne da bi pri tem izgubili pogled na svojo dediščino. Portfelj sestavljajo zgodovinsko znamenite posesti, nagrajeni mestni hoteli, izjemna letovišča in prestižne rezidence. Vsak od njih uresničuje kakovost, katero gostje pričakujejo od znamke Kempinski, medtem ko sprejema kulturne tradicije svoje lokacije. Kempinski je prav tako ustanovitveni član svetovno največje zveze neodvisnih hotelov, Global Hotel Alliance (GHA).

www.kempinski.com/portoroz · www.discoveryloyalty.com

Kontakt za dodatne informacije:

Petra Zierer · Cluster Public Relations Manager

Kempinski Palace Portorož

Obala 45 · 6320 Portorož · Slovenia

kempinski.com/portoroz · Kempinski - Hoteliers since 1897

Kempinski Hotel Adriatic

Alberi 300 A · 52475 Savudrija · Croatia

kempinski.com/istria· Kempinski - Hoteliers since 1897

T +386 (0)5 692 7666 · M +386 (0)40 457 171

petra.zierer@kempinski.com