O-STA

Canon predstavlja nov digitalni fotoaparat PowerShot G2

Nov, tehnološko najbolj izpopolnjen Canonov digitalni fotoaparat PowerShot G2, ponuja najvišjo kakovost slike v svojemu razredu. Tako naprednim ljubiteljem kot tudi profesionalnim fotografom ponuja podobne nadzorne možnosti, kot jih imajo SLR (single lens reflex) fotoaparati.

PowerShot G2 z uporabo najnovejšega CCD senzorja (4 Mega-pikslov) ponuja najvišjo kakovost slike v svojemu razredu in je sposoben snemanja izjemno ostrih fotografij. Ima 3-kratno optično zoom lečo, skrajšan interval med dvema pritiskoma na sprožilec, v RAW načinu pa snema brez vsakršnih izgub. Seznam izjemnih lastnosti, ki v fotografski industriji predstavljajo novo merilo za kakovostne digitalne fotoaparate, zaokrožata nova DSP (Digital Signal Procesor) in filter RGB.

PowerShot G2 lahko vedno zadovolji vse zahteve fotografa – ima tri načine avto žarišča, vključno s kontinuiranim, posameznim in tremi AF točkami z 12 načini sprožanja. Napredni nadzorni gumbi za zajemanje slik vključujejo grafikon s histogramom osvetlitve, ki fotografu omogoča, da vidi, ali je slika pravilno osvetljena. Histogram je prikazan na LCD zaslonu z variabilnim kotom, ki se lahko vrti in prilagaja najbolj optimalnemu kotu za ogledovanje ter tako omogoča fleksibilnost fotografiranja v težkih in okornih pogojih.

PowerShot G2 porabi bistveno manj energije kot njegovi predhodniki, kar pomeni veliko več fotografij z enim polnjenjem baterije. Canonov inženiring ponuja uporabnikom več fleksibilnosti pri snemanju visoko kakovostnih fotografij in manj skrbi, da bodo med snemanjem ostali brez napajanja.

Dodatki
Niz opcijskih dodatkov, vključno s Canonovim kompletom bliskalic Speedlite EX, omogoča snemanje v izjemno slabih pogojih z zelo slabo osvetlitvijo. Za snemanje »makro fotografij« podpira PowerShot G2 Canonov Macro Ring Light (MR-14EX), ki ga uporabnik lahko doda na makro objektiv 250D. Za delo na daljavo je na voljo močan teleobjektiv 153 mm, medtem ko širokokotni objektiv 27,7 mm omogoča enostavno snemanje bližjih obsežnejših prizorov.
Vsi objektivi so združljivi s standardnim digitalnim zoomom 3,6 (popoln zoom faktor je 11-kraten), kar pomeni, da je kakovostno fotografiranje možno v katerikoli fazi zoomiranja.
Na pomnilniško kartico Compact Flash Type II je mogoče hitro in enostavno shraniti do 1 Gb posnetih fotografij. Hitra USB povezava pa omogoča enostavno in hitro presnemavanje le-teh na osebni računalnik.

Fotografi, ki zahtevajo takojšnje tiskanje, bodo znali ceniti direktno povezavo PowerShota G2 z novim Canonovim prenosnim barvnim foto tiskalnikom CP-10, ki omogoča takojšnje tiskanje visoko kakovostnih digitalnih fotografij velikosti kreditne kartice, ki je na pogled in otip videti skoraj popolnoma enaka kot tradicionalno izdelana fotografija.

V kompletu s fotoaparatom PowerShot G2 se nahaja več programov za upravljanje in obdelavo slik, vključno z Adobe Photoshop LE, ki profesionalnim fotografom ponujajo orodja za izdelavo slik najvišje možne kakovosti. Priloženi so tudi napredni gonilniki za PC in MAC računalnike.

O podjetju:

Canon Adria d.o.o. je novo podjetje s sedežem v Ljubljani, v lasti CEE (Canon East Europe). Poslanstvo podjetja Canon Adria je zagotavljanje tehnične podpore in trženja za celotno področje Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije in Albanije.