O-STA

Nove vsebine za poklicno izobraževanje na spletnem portalu deutsch.info

Priljubljena spletna platforma deutsch.info je bogatejša za številne nove vsebine. Od konca septembra boste tam lahko našli tečaje nemščine za poklicno izobraževanje na področjih:

  • turizma,

  • tehnike in obrti (elektrotehnika, avtomehanika, pleskarstvo, inštalaterstvo/kleparstvo),

  • nege,

  • informacijske tehnike.

Brezplačna spletna platforma je namenjena nemškemu jeziku in njegovemu rastočemu pomenu v evropskem in mednarodnem kontekstu. Avstrijski in nemški delovni trg sta zanimiva za poslovne partnerje iz drugih držav in odprta za novo kvalificirano delovno silo, zaradi česar raste tudi zanimanje za nemški jezik.

Glavna ciljna skupina deutsch.info so motivirani učenci nemščine, ki kažejo veliko zanimanje za jezik, kulturo in ljudi. Spletna platforma pa je namenjena tudi delojemalcem z najrazličnejšimi kvalifikacijami ali študentom, ki se nameravajo preseliti v Nemčijo oziroma Avstrijo ali pa tam že živijo.Deutsch.info je namenjen tudi vsem drugim, ki potrebujejo nemški jezik v službi, pa tudi šolarjem, turistom in prebivalcem obmejnih regij.

Tudi Slovenci s pridom izkoriščajo portal - po številu so slovenski uporabniki kar na petem mestu. Mesečno spletno stran iz Slovenije obišče več kot 13.500 ljudi. Portal vsem uporabnikom nudi idealno priložnost, da z boljšimi jezikovnimi kompetencami izboljšajo svoje možnosti na trgu delovne sile ter si razširijo svoje horizonte. Brezplačno in učinkovito.

Evropski projekt deutsch.info Berufsbildung je nastal s podporo Evropske komisije v programu "Erasmus+". Več informacij je na voljo na www.deutsch.info.