O-STA

"Spreminjamo smeti v zaklade": Kempinski Palace Portorož se pridružuje programu Clean the world

Portorož, 23. november 2021 - Krepitev svoje zavezanosti k izboljšanju vplivov na okolje in podpori družbenih pobud je eden izmed ključnih ciljev Hotelov Kempinski. Iz tega razloga se je tudi hotel Kempinski Palace Portorož pridružil programu Clean the world ("očistimo svet") in s ponosom predstavlja prve rezultate.

Program Clean the World se, skozi recikliranje ustekleničenih dodatkov v sobah, kot so milo in šamponi, zavzema za zaščito okolja, ohranjanje naravnih virov in skozi ponovno uporabo za pomoč skupnostim v stiski.

Kako, vas zanima? Nemoten postopek se prične v notranji organizaciji hotelskega dela, pri katerem hotelske sobarice rabljeno milo in ostale pripomočke iz sob ne vržejo v smeti, temveč le-te razvrščajo v posebne Clean the World reciklažne zaboje. Ko so ti zaboji napolnjeni se jih odpremi v enega izmed skladišč podjetja Clean the world, ki stekleničke popelje skozi poseben postopek, pri katerem se odstranijo in filtrirajo vsi odpadki. Izdelan proukt se nato zmeša z laboratorijsko sanitarno raztopino in stisne v nova mila. Novo izdelana mila so potem pakirana in poslana enemu izmed številnih distribucijskih partnerjev po vsem svetu. Od tam naprej pa gredo neposredno v roke tistim, ki so najbolj ranljivi in jih najbolj potrebujejo.

Med partnerje projekta spadajo Agencija ZN za begunce, Children International, Global Medic, World Vision in Rdeči križem, če naštejemo le nekatere.

Čeprav je bil hotel velik del prejšnjega leta zaprt, so imeli zbrani produkti še zmeraj močan vpliv tako na okolje kakor na pomoč ranljivim; zbranih je bilo 236 kg plastike, 282 kg odpadkov in 46 kg mila, kar je pomenilo zmanjšanje ogljičnega odtisa za 62 kg CO2e.

Vsa mila in ostale uporaljene stekleničke se še naprej ne odlagajo v smeti, temveč se pridno zbirajo in že pripravljajo na naslednjo pošiljko, ki bo spet pomagala najranljivejšim in pomagala pri varovanju okolja.

###

O hotelu Kempinski Palace Portorož: Pet zvezdični Superior hotel, odprt od leta 2008, pooseblja edinstveno kombinacijo tradicionalnega in modernega dizajna, ki ga je zasnoval francoski oblikovalec Jean-Claude Laville. Hotel se ponaša se z 182 vrhunskimi sobami in apartmaji, 1500 kvadratnimi metri Spa centra, šestimi konferenčnimi sobami z dnevno svetlobo, unikatno Kristalno dvorano in zasebnim parkom. Prav tako svojim gostom ponuja dve a la carte restavraciji, Sophia in Fleur de Sel, z inovativnim konceptom hrane in pijače.

Kempinski: Družba Kempinski Hotels, ustanovljena leta 1897, je najstarejša in najbolj uveljavljena skupina luksuznih hotelov v Evropi. Kempinski svojo bogato dediščino brezhibnih osebnih storitev in vrhunskega hotelirstva dopolnjuje z ekskluzivnostjo ter individualnostjo svojih posesti. Kempinski zajema portfelj 77 hotelov s petimi zvezdicami v 34 državah in svojo ponudbo nenehno razširja za nove hotele v Evropi, na Bližnjem vzhodu, v Afriki in Aziji. Vsak od njih odraža moč in uspeh blagovne znamke Kempinski, ne da bi pri tem izgubili pogled na svojo dediščino. Kempinski je prav tako ustanovitveni član svetovno največje zveze neodvisnih hotelov, Global Hotel Alliance (GHA).

O Clean the World: Clean the World je socialno usmerjeno podjetje, posvečeno WASH (voda, sanitarije in higiena) in trajnosti. Upravlja centre in pisarne za recikliranje mila v Orlandu, Montrealu, Las Vegasu, Hong Kongu, na Nizozemskem, v Washingtonu DC in Punta Cani ter vodi "Globalno higiensko revolucijo" za distribucijo recikliranega mila in higienskih izdelkov iz več kot 8.000 hotelov, letovišč in križark. Fundacija Clean the World zagotavlja program WASH (voda, sanitarije in higiena) v korist svetovnim skupnostim z visoko stopnjo umrljivosti med mladostniki zaradi akutne okužbe dihal (pljučnica) in bolezni driske (kolere) - ki sta dve najpogostejši bolezni po umrljivosti otrok, mlajših od petih let. Od leta 2009 se je fundacija dotaknila več kot 10 milijonov posameznikov in razdelila 56 milijonov kosov mila in 5 milijonov higienskih kompletov v 127 državah. Za več informacij o tem, kako lahko sodelujete v svetovno znanem programu recikliranja Clean the World, obiščite https://cleantheworld.org/get-involved/hotel-recycling-program/.

www.kempinski.com/portoroz · www.discoveryloyalty.com

Kontakt za medije

Petra Zierer · Public Relations Manager

Kempinski Palace Portorož

Obala 45 · 6320 Portorož · Slovenia

kempinski.com/portoroz · Kempinski - Hoteliers since 1897

T +386 (0) 5 692 7666 · M +386 (0) 40 457 171

petra.zierer@kempinski.com