O-STA

Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo se dijakom predstavlja na drugačen in zabaven način

Bližajo se informativni dnevi, ko bodo dijaki po vsej Sloveniji zbirali informacije o študijskih smereh in se odločali o svoji nadaljnji izobraževalni poti. Na to se pripravljajo tudi fakultete, ki želijo dijakom čim bolj približati študij pri njih in jim informacije podati na kar se da zanimiv način. Tako so k predstavitvi študija pristopili tudi na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo. Za dijake so namreč pripravili spletno predstavitev fakultete in študijskih programov na nekoliko drugačen način.

Dijaki se lahko navidezno sprehodijo po prostorih fakultete, kjer jih čakajo informativni in hkrati zabavni videi, kjer v glavnih vlogah nastopajo študenti UL FGG, ki dijake popeljejo v svet študija na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo. Dijakom predstavijo vse tri smeri študija - gradbeništvo, geodezijo in vodarstvo - vendar na nekoliko drugačen način - preko zanimivih faktov, predstavitev instrumentov in orodij, ki jih med študijem uporabljajo in na katerih se učijo ... Ste vedeli, da vsak dan porabimo 30 litrov pitne vode samo za splakovanje stranišče? Veste, kaj je tahimeter in kaj merimo z njim? Kaj vse mora storiti gradbeni inženir, da se zgradi hiša? Vabljeni na virtualni sprehod in izvedeli boste vse to in še več.

Študij pa so seveda tudi obštudijske dejavnosti in športne aktivnosti. Na virtualnem sprehodu izveste tudi to, kaj vse fakulteta ponuja na tem področju. Ko se boste virtualno sprehajali po fakulteti, pa bodite pozorni tudi na mavrične izzive. Kaj so mavrični izzivi, pa preverite na https://fgg.finrama.info/.