O-STA

Iz starega nastaja nov hotel Plaza

Multimedijska predstavitev je dostopna na: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=5050280

NEW YORK, (BUSINESS WIRE), 5. januarja 2006 - Hotel Plaza, ki je že od leta 1907 ikona ulice Fifth Avenue in parka Central Park, so začeli obnavljati, da bi ustvarili elegantna stanovanja, ki jih je tedaj uporabljala družbena smetana, in ki bodo gostom z vsega sveta služila še naslednjih sto let. Gradu podoben razpoznavni znak New Yorka so zaradi 350 milijonov ameriških dolarjev vredne obnove od tal do strehe zaprli lani .

Plaza bo nudil 182 izjemnih zasebnih stanovanj, hotel svetovnega slovesa z 282 sobami in apartmaji, čudovito ohranjenimi in obnovljenimi javnimi prostori ter zbirko butikov in restavracij svetovnega slovesa.

Legendarni zgradbi bodo njeno prvotno veličastnost povrnili tako, da se bodo pikolovsko posvetili podrobnostim. Podjetje, ki je izdelovalo izvirne strešne opeke hotela Plaza, zdaj ustvarja natančne kopije teh opek, s katerimi bodo popravili in obnovili streho. Prav tako gradijo osupljiv 108 kvadratnih metrov velik stekleni strop z vzorcem, ki bo upodobil izvirni strop iz leta 1907 v prostoru Palm Court.

"V zgradbi bodo izjemna stanovanja z razgledom na Central Park in Fifth Avenue, urejena po skicah te zgodovinske zgradbe. Veliki javni prostori, kot so Palm Court, Oak Bar, Oak Room in velika plesna dvorana, ki jih bomo obnovili natančno in premišljeno, bodo še naprej prispevali k življenju, vitalnosti in veličastnosti New Yorka. Vlivamo novo življenje znamenitemu konceptu, hotelu Plaza kot veliki palači urbane demokracije," je povedal g. Naftali.

182 zasebnih stanovanj, katerih korenine segajo v evropsko svetovljanstvo, združuje klasično eleganco, dodatne vrhunske lokale in sodobno tehnologijo. Zaradi bogatih vež, galerij, prostranih sob, jedilnic in stropov, visokih od 3 do 4.5 metre, so stanovanja občudovanja vredna in legendarno dostojanstvena. Cena eno-, dve- in trisobnih stanovanj, štirisobnih dvonadstropnih in petsobnih trinadstropnih mansardnih stanovanj, se giblje od približno 2 do 33 milijonov ameriških dolarjev. Za dopolnilo k njihovemu življenjskemu slogu bodo kupci zasebnih stanovanj prav tako lahko uživali v celi paleti storitev in dodatnih lokalov hotela Plaza.

Hotel z 282 sobami in apartmaji bo nudil izjemno izkušnjo New Yorka. 152 apartmajev bo naprodaj kot začasna ali občasna hotelska stanovanja, ki bodo sicer v uporabi kot del hotela. Hotel Plaza bo ponovno odprt leta 2007, ko bo praznoval svojo 100. obletnico.

Lloyd Kaplan,

Lisa Linden,

Shannon Lynch

212-575-4545