O-STA

Kempinski Palace Portorož napoveduje investicijski cikel prenove hotela v vrednosti 6,5 milijona evrov

Kempinski: HOTELIERS SINCE 1897

Portorož, Slovenija - 14. februrar 2022: V obdobju zimskega sezonskega zaprtja je hotel Kempinski Palace Portorož pričel s prenovo. MK Group, lastniško podjetje znamenitega hotela, bo v investicijskem ciklu v prihodnjih dveh letih v renovacijo vložilo 6,5 milijona evrov.

Začetna naložba v višini 3,5 milijona evrov je usmerjena v celotno obnovo modernega dela hotela, kjer so se dela že začela in bo predvidoma končana pozno spomladi. Popolnoma bo preoblikovanih vseh 78 sob in suit v modernem delu hotela.

Poudarek bo na minimalističnem sodobnem videzu s pridihom destinacije. Za celostno podobo dizajna je poskrbel ljubljanski studio POKE Design. Fokus bo na popolni renovaciji prostorov, hkrati pa bo prenova poglobljeno usmerjena v hitro razvijajoči se svet IT, z vlaganji v različne sistemske spremembe, posodobitve programske in strojne opreme, razvoj Wi-Fi omrežja in prilagoditev konferenčnega centra željam novodobnega organizatorja srečanj. Nadgrajeno, razširjeno in preoblikovano bo tudi območje savn, fitnesa in wellness centra. Hotelski bari, restavracije in zajtrkovalnica bodo v celoti zamenjali sedežne garniture in pohištvo. Poleg tega bo vseh 182 hotelskih sob dobilo popolnoma novo spalno doživetje: v vseh sobah bodo zamenjane premium vzmetnice, blazine in odeje za popolno udobje gostov.

V prihodnjih dveh letih bo MK Group vložila dodatne 3 milijone evrov v obnovo Palace dela hotela in ostalih območij, ki niso vključene v letošnjo fazo prenove.

Kai Behrens, generalni manager hotela, komentira: "Prenova je usmerjena na področja, o katerih smo v preteklosti prejemali komentarje gostov, in je prilagojena tako, da še dodatno dvignemo zadovoljstvo gostov, kakovost hotela in posledično višje prihodke za hotel." Hotel je bil zadnjih nekaj let s strani neodvisnih nagrad proglašen za "Best hotel in Slovenia" (Najboljši hotel v državi), pred kratkim pa je prejel tudi nagrado za "Best Large Meetings Hotel" (Najboljši velik hotel za dogodke) v državi, dodatne naložbe pa pomenijo: "Ne bomo spali na naših nagradah in dosežkih. Nikoli ne skrivamo, da ne želimo biti najboljši samo v Sloveniji, ampak v širši regiji, in prenova hotela nam to omogoča. Imamo srečo, da naše lastniško podjetje vidi enak potencial za dodatno rast in širitev poslovanja hotela kot mi," zaključuje Behrens.

###

O MK Group: Z večinskim in manjšinskim lastništvom 15 hotelov v Srbiji, Sloveniji, Hrvaški in Črni gori, letališča Portorož in golf igrišča v Savudriji je MK Group med vodilnimi regionalnimi lastniki v turizmu. Za področje turizma je še posebej pomembno sodelovanje s prestižnimi mednarodnimi znamkami, kot sta Kempinski in Sheraton. Poleg prispevka k razvoju hotelske industrije MK Group prispeva tudi k razvoju destinacij, kjer posluje. S tem podpira tudi razvoj lokalne skupnosti in gospodarstva.

O hotelu Kempinski Palace Portorož: Pet zvezdični Superior hotel, odprt od leta 2008, pooseblja edinstveno kombinacijo tradicionalnega in modernega dizajna, ki ga je zasnoval francoski oblikovalec Jean-Claude Laville. Hotel se ponaša se z 182 vrhunskimi sobami in apartmaji, 1500 kvadratnimi metri Spa centra, šestimi konferenčnimi sobami z dnevno svetlobo, unikatno Kristalno dvorano in zasebnim parkom. Prav tako svojim gostom ponuja dve a la carte restavraciji, Sophia in Fleur de Sel, z inovativnim konceptom hrane in pijače.

Kempinski: Družba Kempinski Hotels, ustanovljena leta 1897, je najstarejša in najbolj uveljavljena skupina luksuznih hotelov v Evropi. Kempinski svojo bogato dediščino brezhibnih osebnih storitev in vrhunskega hotelirstva dopolnjuje z ekskluzivnostjo ter individualnostjo svojih posesti. Kempinski zajema portfelj 77 hotelov s petimi zvezdicami v 34 državah in svojo ponudbo nenehno razširja za nove hotele v Evropi, na Bližnjem vzhodu, v Afriki in Aziji. Vsak od njih odraža moč in uspeh blagovne znamke Kempinski, ne da bi pri tem izgubili pogled na svojo dediščino. Kempinski je prav tako ustanovitveni član svetovno največje zveze neodvisnih hotelov, Global Hotel Alliance (GHA).

www.kempinski.com/portoroz · www.discoveryloyalty.com

Kontakt za dodatne informacije:

Petra Zierer · Cluster Public Relations Manager

Kempinski Palace Portorož · Obala 45 · 6320 Portorož · Slovenia

kempinski.com/portoroz · Kempinski - Hoteliers since 1897

T +386 (0) 5 692 7666 · M +386 (0) 40 457 171

petra.zierer@kempinski.com