O-STA

Skype zakorakal v kitajsko novo leto s ponudbo brezplačnih internetnih klicev za razseljene Kitajce

Luxembourg - (BUSINESS WIRE) - 26. januar 2006 - Skype(TM), globalno internetno telekomunikacijsko podjetje, in Chinagate, največji spletni portal za kitajske razseljence, sta danes predstavila sporazum, ki bo članom portala Chinagate z uporabo Skypove internetne klicne programske opreme omogočal brezplačne klice prijateljev ali sorodnikov, ki živijo izven Kitajske. Ponudba bo dosegljiva preko skupne spletne strani obeh ponudnikov na naslovu skype.chinagate.com.

Ta spletna stran ponuja prvo verzijo Skypa v kitajščini, ki je na voljo uporabnikom izven Kitajske in je namenjena članom portala Chinagate, ki uporabljajo poenostavljeno kitajščino. Skype uporabnikom omogoča neomejeno število brezplačnih zvočnih in video klicev. V storitvi sta vključena tudi SkypeOut(TM), ki omogoča uporabnikom klic iz računalnika, opremljenega s programom Skype na fiksne in mobilne telefone, ter SkypeIn(TM), ki uporabnikom omogoča izbiro klicne številke, vključno z območno in državno kodo. Z uporabo SkypeIn lahko kdorkoli pokliče isto številko SkypeIn, ne glede na to v kateri državi se klicani nahaja.

"Presrečni smo zaradi našega sodelovanja s Skypom pri predstavitvi prve verzije tega programa v poenostavljeni kitajščini izven Kitajske," je dejal Wayne Lin, predsednik Gatechina Inc., podjetja, ki upravlja s spletnim portalom Chinagate. "Prepričan sem, da bodo naši člani izkoristili to izjemno priložnost za komuniciranje v svojem materinem jeziku s svojimi prijatelji ali sorodniki na Kitajskem in po celotnem svetu."

Portal Chinagate, znan pod imenom wenxuecity.com, uporablja največje število razseljenih Kitajcev. Trenutno stran dnevno obišče okoli 700.000 različnih obiskovalcev. Portal kitajski skupnosti ponuja ogromno število informacij, vključno z novicami, forumi in literaturo. Večina članov portala je po rodu Kitajcev, ki sedaj prebivajo v 95 državah, večinoma v Združenih državah in v Kanadi.

Če želijo uporabljati storitev, morajo člani portala Chinagate le prenesti programsko opremo Chinagate/Skype s spletne strani skype.chinagate.com.

"Globalni doseg in privlačnost Skypa naraščata z nepredstavljivo naglico. Zelo smo vesel, da lahko našo storitev ponudimo tudi skupnosti Chinagate," je povedal James Bilefield, podpredsednik za poslovni razvoj podjetja Skype. "Zelo smo ponosni tudi na omogočanje naše storitve v novem jeziku s pomočjo naših partnerjev Chinagate, s katerimi se nadejamo plodnega sodelovanja tudi v prihodnosti."

O Skypu

Skype je najhitreje rastoča storitev za internetno komunikacijo na svetu. Skype uporabnikom omogoča neomejeno število brezplačnih glasovnih klicev. Na voljo je v 27 jezikih in se uporablja v skoraj vseh svetovnih državah. Skype svoj prihodek ustvarja preko svojih dodatnih storitev, kot so klicanje in prejemanje klicev iz fiksnih in mobilnih telefonskih omrežij ter preko glasovne pošte in posredovanja klicev. Skype tudi širi svoje povezave s ponudniki strojne in programske opreme. Skype spada pod okrilje podjetja eBay (NASDAQ: EBAY). Za več podatkov si poglejte spletno stran skype.com.

kype ne nadomešča telefona in ga ni moč uporabljati za klice v sili.

KONTAKT:

Sparkpr za Skype

Alicia diVittorio, 415-321-1875

e-pošta: alicia@sparkpr.com

Skype:aliciadivo

ali

Skype

Kat James, +44.1273.728331

e-pošta: kat.james@skype.net