O-STA

Skype predstavil proizvod za majhna podjetja; nova internetna podpora ter partnerji s področij strojne in programske opreme izboljšujejo komunikacijo med majhnimi podjetji

Luksemburg - (BUSINESS WIRE) - 9. marec 2006 - Skype™, svetovno internetno komunikacijsko podjetje, je danes predstavilo Skype for Business, rešitev katere namen je majhnim podjetjem omogočiti lažje upravljanje komunikacij, izboljšavo produktivnosti in zmanjšanje stroškov. Skype for Business širi obstoječo ponudbo Skype za segment majhnih podjetij, ki vključuje: spletno stran Skype for Business, namenjeno podpori poslovanju, novo strojno opremo Skype podjetja Plantronics in nove funkcije v proizvodu Skype for Business Nadzorna plošča (prej "Skupine Skype") za poenostavitev upravljanja skupin uporabnikov in predplačniških storitev.

Skype for Business uvaja spletno stran namenjeno poenostavitvi svetovnih komunikacij in skupinsko administracijo za podjetja z manj kot 10 zaposlenimi, kar je trg, ki predstavlja več kot 50 odstotkov podjetij, ki že uporabljajo storitev Skype. Ta nova rešitev, dostopna na spletni strani skype.biz, podjetjem omogoča lažjo uporabo storitve Skype in iskanje storitev, ki povečujejo varnost ter izboljšujejo produktivnost. Druge uporabne funkcije vključujejo integracijo z orodno vrstico programa Microsoft Outlook in dostopnost do novih proizvodov optimiziranih za majhna podjetja z proizvodom Skype for Business.

"Iz razgovorov z našimi več kot 75 milijoni strank vemo, da jih 30 odstotkov redno uporablja Skype za poslovne namene in da večino od teh predstavljajo majhna podjetja," pravi Niklas Zennstrom, predsednik uprave in soustanovitelj podjetja Skype. "Skype je zavezan podpori tem podjetjem s tem, da jim olajša doseganje višje produktivnosti, nižjih stroškov in dostop do sofisticiranih svetovnih komunikacijskih rešitev, ki jim pomagajo biti konkurenčnejši."

Zmogljivosti Skype for Business

Skype for Business omogoča administratorjem, da centralizirajo upravljanje plačljivih storitev in uporabnostnih orodij v celotnem podjetju. Skype for Busines Nadzorna plošča je na voljo v 18 pomembnejših jezikih: kitajskem (enostavnem), kitajskem (tradicionalnem), danskem, nizozemskem, angleškem, finskem, francoskem, nemškem, italijanskem, japonskem, korejskem, norveškem, poljskem, portugalskem, portugalskem (brazilskem), ruskem, španskem, švedskem in v šestih valutah: brazilskem realu, britanskem funtu, evru, japonskem jenu, poljskem zlotu in ameriškem dolarju. Skype for Business Nadzorna plošča ponuja novo funkcijo samodejnega upravljanja, ki administratorjem skupin omogoča velike kreditne nakupe na en račun in hkrati distribucijo Skypovih kreditov, po vseh računih strank. Skypovi krediti se lahko uporabljajo za Skypove ponudbe premium, ki vključuje SkypeIn, SkypeOut, glasovno pošto, personalizacijo in konferenčne pogovore.

"V podjetju uporabljamo Skype, s čimer smo znatno zmanjšali stroške telefonske komunikacije," je povedal Mark Her, direktor za produktni marketing podjetja Proxima Technology (http://www.proxima-tech.com/; www.proxima-tech.com), ki razvija programsko opremo za upravljanje s storitvami. "Za mednarodne štirismerne konferenčne pogovore med našimi podružnicami v Avstraliji, ZDA in Veliki Britaniji pogosto uporabljamo kombinacijo Skype in SkypeOut, ki lahko prihrani tisoče dolarjev. Skype uporabljamo tudi za preusmeritev klicev z naših pisarniških telefonov na številke SkypeIn, v času naših poslovnih potovanj. Odlično je, da lahko sedim v hotelu v Londonu, sprejmem klic SkypeIn in ob tem klicatelj ne ve, da takrat ne sedim v pisarni za svojo mizo v Denverju."

Poslovna strojna oprema s Skypovim certifikatom

Podjetje Plantronic je danes predstavilo slušalke Voyager 510 Bluetooth, proizvod, optimiziran za internet, ki vključuje tudi plug-and-play USB Bluetooth glasovni adapter. "Skype for Business sestavlja skupaj z novimi slušalkami Bluetooth temeljno orodje za majhna podjetja", je povedal Philip Vanhoutte, EMEA direktor v podjetju Plantronics. "Uporaba večjega števila naprav ni več potrebna. Naše slušalke Voyager 510 Bluetooth omogočajo uporabnikom, da poenostavljeno preklapljajo med mobilnim telefonom in internetnimi klici."

Drugi visokokakovostni proizvodi, optimizirani za majhna podjetja, vključujejo:

Actiontec: Vosky Exchange omogoča PBX-sistemom podjetja, da se priklopijo z do štirimi Skypovimi klicatelji.

Linksys: Brezžični internetni telefon omogoča svobodo gibanja; udobna alternativa Skypovim klicem na osebnem računalniku.

Polycom: Računalniška oprema za klicanje, opcija za Polycomove SoundStation2™ in Soundstation2W™ (brezžične) konferenčne telefone, omogoča konferenčnim telefonom, da delujejo tudi kot mikrofon in zvočnik za internetno klicanje.

USRobotics: USB Internet Speakerphone omogoča visokokakovostno Skype prostoročno klicanje.

POSLOVNE STORITVE PARTNERJEV

Skype je vstopil v partnerstva s ciljem ponuditi izboljšane storitve svojim poslovnim uporabnikom. Primeri tovrstnih partnerstev:

Convenos: The Skype Certified Convenos Meeting Center ponuja on-demand spletno sodelovanje in konferenčno orodje, s katerim lahko uporabniki vodijo produktivne in stroškovno učinkovite sestanke (convenos.com).

Digitrad: 1Touch Connect prevaja naslednje jezike v angleščino: kantonski, francoski, mandarinski in španski(share.skype.com/directory/live_interpreter_by_1touch_connect/view/).

Salesforce.com: Skype za AppExchange prinaša Skypove funkcije na Salesforce in vse on-demand programe na AppExchange (appexchange.com).

Vapps: Visokohitrostna konferenčna storitev omogoča Skypovim uporabnikom, da ustvarijo vodene klice za do 500 Skypovih, mobilnih in telefonskih udeležencev (highspeedconferencing.com).

WebDialogs: Unyte omogoča podjetjem, ki uporabljajo Skype, da delijo dostop do dokumentov, prezentacij, programov in/ali namizij osebnih računalnikov s komerkoli, ki je povezan preko spletnega brskalnika (webdialogs.com/unyte).

Skype majhnim podjetjem že ponuja konkurenčno prednost z znižanjem njihovih operativnih stroškov in zvišanjem produktivnosti. Lastnosti Skypea, ki povečujejo produktivnost na delovnem mestu, vključujejo:

Prisotnost: Sodelavci lahko takoj opazijo, ali je njihov kolega/kolegica na spletu, ali posreduje vhodne Skypove klice oziroma ali ni dosegljiv. To klicateljem omogoča, da v trenutku vzpostavijo ad hoc konferenčne klice ali spletne sestanke, kar predstavlja konkurenčno prednost glede na stare načine organiziranja konferenčnih klicev.

Mobilnost: Skypovi uporabniki se lahko prijavijo v katerikoli računalnik, prenosnik ali PDA, kjerkoli na svetu, in dostopajo do svojih računov Skype in kontaktnih seznamov.

Kontaktna lista in globalni direktorij uporabnikov: Skype s svojo centralno kontaktno listo odstrani potrebo po vzdrževanju lastne kontaktne liste - klicatelji lahko pošiljajo kontakte in delijo celotne skupine kontaktov v svojih seznamih prijateljev z drugimi.

Zasebnost: Sykpovi klici so kriptirani na obeh straneh klica, kar zagotavlja izredno varstvo zasebnosti.

Enostavnost uporabe: Z Skypom ni nobene potrebe za nakup drage opreme

O Skypu

Skype je najhitreje rastoča storitev za internetno komunikacijo na svetu. Uporabnikom omogoča neomejeno število brezplačnih glasovnih in video klicev. Na voljo je v 27 jezikih in se uporablja v skoraj vseh svetovnih državah. Skype svoj prihodek ustvarja z dodatnimi storitvami, kot so klicanje in prejemanje klicev iz fiksnih in mobilnih telefonskih omrežij ter glasovna pošta in posredovanja klicev. Skype ima vzpostavljena partnerstva z naraščajočim številom ponudnikov strojne in programske opreme. Skype je del podjetja eBay (NASDAQ: EBAY). Za več informacij obiščite spletno stran skype.com.

Skype ne nadomešča telefona in ga ni mogoče uporabljati za klice v sili.

Skype

Kat James,

+44 1273 728331

kat.james@skype.net

Skype Name: katjames

or

Spark PR for Skype

Erica Jostedt,

+1 415 321 1882

erica@sparkpr.com

Skype Name: ejsf22