O-STA

Skype pridobil obsežne pravice za globalno glasbeno distribucijo in uradno vzpostavil ponudbo glasbenih vsebin kot melodij zvonjenja

LUKSEMBURG, Luksemburg - (BUSINESS WIRE) - 25. aprila 2006 - Vodilno podjetje na področju internetne telefonije je vzpostavilo kategorijo melodij zvonjenja 'Featured Artist' z Madonno kot prvo glasbenico meseca - obetajo se še Depeche Mode, Green Day in Red Hot Chili Peppers

Globalno internetno komunikacijsko podjetje Skype(TM) je danes napovedalo podpis pogodbe o pravicah za globalno distribucijo potencialno na stotisoče glasbenih del v obliki melodij za program Skype. Gre za pogodbe s tremi glasbeno-založniškimi podjetji - EMI Music Publishing, Sony/ATV Music Publishing, in Warner/Chappell - ter z britansko zvezo za avtorske pravice, MCPS-PRS Alliance. Nove pogodbe bodo Skypu omogočile zakonito distribucijo melodij s seznama njegovega partnerja Warner Music Group (NYSE: WMG). Izdelke svetovno znanih glasbenikov in glasbenih skupin iz skupine Warner Music Group si v obliki zvoncev lahko naložijo uporabniki Skypa v ZDA, Združenem kraljestvu, na Irskem, Nizozemskem, v Franciji, Belgiji in na Poljskem, čez nekaj tednov pa bo storitev na voljo tudi ostalim, več kot 94,6 milijona registriranim uporabnikom po svetu. Pričujoča naveza bo tlakovala pot tudi za sporazume z drugimi podjetji, ki se ukvarjajo z glasbenim založništvom.

Pogodbe in dodatek glasbenih vsebin sovpadajo s še nekaterimi drugimi spremembami ponudbe Personalise Skype (prilagodi si Skype), vključno s poenostavljenim uporabniškim vmesnikom in izboljšano grafično podobo. Personalise Skype uporablja vse Skypove digitalne vsebine, vključno z novo sekcijo Featured Artist (glasbenik meseca), kategorijo ponudbe, posvečeno izključno melodijam enega glasbenika ali glasbene skupine, ki se zamenja vsak mesec.

Madonna, ki trenutno krasi spletno stran kategorije, je prvi tak glasbenik meseca. Personalise Skype, dosegljiv na spletnem naslovu personal.skype.com, trenutno nudi melodije zvonjenja, kot sta "Push" in "Sorry", novi single z Madonninega izjemno dobro prodajanega albuma Confessions on a Dance Floor, kakor tudi Madonnine hite iz preteklosti, kot sta "Like A Virgin", "Vogue" itd. Med glasbenike oziroma skupine, ki bodo predvidoma sledili, spadajo Depeche Mode, Green Day in skupina Red Hot Chili Peppers.

"Skypovo sodelovanje z založniškimi velikani EMI, Sony/ATV in Warner/Chappell ter z zvezo MCPS-PRS Alliance nam nudi temelje za to, da lahko Skypovi naraščajoči globalni bazi uporabnikov ponudimo izdelke najbolj vročih glasbenikov ta hip," je povedal Saul Klein, podpredsednik oddelka za globalno trženje podjetja Skype. "Ponudba Personalise Skype je še eden od načinov, s katerimi internetno telefoniranje spreminjamo v zabavo."

V prihodnjih mesecih bodo kupci lahko prenesli originalne melodije zvonjenja glasbenikov WGM, vključno z Madonno, Depeche Mode, Green Day, Red Hot Chili Peppers, Seanom Paulom in še mnogimi drugimi, ki bodo zaigrali ob klicu preko programa Skype.

O podjetju Skype

Skype je najhitreje rastoča storitev za internetno komunikacijo na svetu. Uporabnikom omogoča neomejeno število brezplačnih glasovnih in video klicev. Na voljo je v 27 jezikih in se uporablja v skoraj vseh svetovnih državah. Skype svoj prihodek ustvarja z dodatnimi storitvami, kot so klicanje in prejemanje klicev iz fiksnih in mobilnih telefonskih omrežij ter glasovna pošta in posredovanja klicev. Skype ima vzpostavljena partnerstva z naraščajočim številom ponudnikov strojne in programske opreme. Skype je del podjetja eBay (NASDAQ: EBAY). Za več informacij obiščite spletno stran skype.com.

Skype ne nadomešča telefona in ga ni mogoče uporabljati za klice v sili.

Skype kontakti:

Kat James, +44 1273 728331

Skype: katjames

email: kat.james@skype.net

ali

Sparkpr za Skype

Syreeta Mussante, +1 415 321 1865

Skype: syreetam

email: Syreeta@sparkpr.com