O-STA

Skype in Hutchison 3 Group združila moči pri ponudbi Skypea na mobilnih napravah

BARCELONA, Španija, 14. februar 2006 - Skype, najhitreje rastoče podjetje za internetno komunikacijo, in Hutchison 3 Group, vodilno podjetje za mobilne naprave tretje generacije, sta sporočili, da sta podpisali pogodbo o namestitvi Skypea na mobilne naprave tretje generacije.

Hutchison 3 Group in Skype želita ljudem omogočiti uporabo Skypea na Hutchinsonovem omrežju kjerkoli so, naj je to doma, v službi ali na poti. Hutchinson na Skype gleda kot na privlačno dodatno storitev, ki strankam nudi več izbire, s tem pa se bo še povečala uporaba Hutchinsonovih storitev tretje generacije.

Skypeovi in Hutchinsonovi inovativni izdelki visoke kvalitete se dopolnjujejo. Partnerstvo bo Hutchinsonu omogočilo, da neposredno nagovori 75 milijonov uporabnikov Skypea znotraj Hutchinsonovega območja, in promovirajo prednosti uporabe Skypea na Hutchinsonovih omrežjih.

"S pomočjo Skypea na mobilnih napravah bodo stranke lahko ohranjale stike s prijatelji, družino in sodelavci. Tako bo Skype iz sveta računalnikov prišel tudi v mobilni svet," je povedal Niklas Zennstrom, izvršni direktor in soustanovitelj Skypea. "Menim, da bo to uporabo Skypea popeljalo na novo raven."

Hutchinson 3 Group, vodilni operater mobilne tehnologije tretje generacije, bo najverjetneje prvi začel tržiti mobilne naprave s Skypeom. Hutchinson trenutno izvaja preizkuse teh mobilnih naprav za uporabnike. Prav tako načrtuje, da bo kasneje v tem letu že začel tržiti izdelke v Avstriji, Avstraliji, Hong Kongu, na Švedskem, v Veliki Britaniji in Italiji. V preizkusni dobi bodo uporabili mobilne telefone vodilnih izdelovalcev.

3 Sweden, švedski operater brezžične tehnologije tretje generacije, je v ponudbo že vključil Skypeov paket programske opreme z enotno ceno in podatkovno kartico tretje generacije. Hutchinsonova ponudba mobilne telefonije z enotno ceno bo uporabnikom omogočila neomejeno klicanje prek Skypea.

"Skype na telefonih, podatkovnih karticah in drugih napravah tretje generacije je storitev, ki jo bodo naše stranke uporabljale z navdušenjem. Prek Skypea se s prijatelji po vsem svetu lahko pogovarjajo, kakor dolgo želijo. To bo izvrsten dodatek k že obstoječi široki ponudbi večpredstavnih mobilnih širokopasovnih storitev. Menimo, da je Skype razlog več, da ljudje izberejo 3 - stranke zahtevajo širok izbor inovativnih storitev. Veselimo se, da jim bomo v sodelovanju s Skypeom to lahko tudi omogočili, je povedal Christian Salbaing, vodja evropskega oddelka za telekomunikacije Europe Telecommunications podjetja Hutchison 3. "Veselimo se že, da bomo to storitev naročnikom lahko ponudili na naših najpomembnejših trgih, najprej na Švedskem, potem pa tudi na drugih trgih takoj po zaključku preizkusne dobe."

Skype za mobilne naprave ponuja številne funkcije in ugodnosti:

- funkcija klicev Skype-to-Skype in SkypeOut

- hitra izmenjava sporočil in klepetalnica za skupine

- prikazovanje spletnega statusa uporabnikov, vključno z "povezan", "ni povezan", "odsoten", "posredovanje klicev"

- glasovna pošta

- enostavno iskanje kontaktov

- avtorizacija kontaktov in dodajanje novih kontaktov

O Skypeu

Skype je najhitreje rastoča storitev za internetno komunikacijo na svetu. Uporabnikom omogoča neomejeno število brezplačnih glasovnih in video klicev. Na voljo je v 27 jezikih in se uporablja v skoraj vseh svetovnih državah. Skype svoj prihodek ustvarja prek dodatnih storitev, kot so klicanje in prejemanje klicev iz fiksnih in mobilnih telefonskih omrežij ter preko glasovne pošte in posredovanja klicev. Skype širi svoje povezave tudi s ponudniki strojne in programske opreme. Skype je pod okriljem podjetja eBay (NASDAQ: EBAY). Za več informacij obiščite spletno stran skype.com.

Skype ne nadomešča telefona in ga ni moč uporabljati za klice v sili.

O Hutchison 3 Group

Hutchison 3 Group, oddelek podjetja Hutchinson Whampoa, je skupaj s Hutchinsonovim mednarodnim oddelkom za telekomunikacije Hutchison Telecommunications International vodilno globalno podjetje na področju tehnologije tretje generacije. Podjetje ima koncesije na desetih tržiščih, kjer živi 175 milijonov prebivalcev. V manj kot treh letih je 3 Group zgradila popolnoma novo omrežje, najverjetneje najhitreje v trenutni zgodovini telekomunikacij. Skupina, ki jo po svetu tržijo pod blagovno znamko 3, je prav tako prvi operater na svetu, ki ponuja storitve tretje generacije v dveh načinih delovanja.

Storitve tretje generacije so že začeli tržiti v Italiji, Veliki Britaniji, Avstraliji, Avstriji, na Švedskem, Danskem, v Hong Kongu in Izraelu. Hutchison je sporočil, da je januarja 2006 imel več kot 11 milijonov strank. Za več informacij o 3 obiščite spletno stran www.three.com.

KONTAKT:

Skype

Kat James,

+44 1273 728331

Skype ime: katjames kat.james@skype.net

ali

Jennifer Janson,

+44 (0)1628 480 280

Skype ime: JenJanson

jennifer.janson@sixdegreespr.com ali

Za Skype v ZDA.: Syreeta Mussante,

+1 415 321 1865

Skype ime: syreetam syreeta@sparkpr.com