O-STA

Skype predstavil novo verzijo programske opreme za internetno telefonijo; nove funkcije omogočajo še boljše načine pogovorov preko interneta za ves svet

LUKSEMBURG, Louxembourg - (BUSINESS WIRE) - 3. maj, 2006 - Globalno internetno komunikacijsko podjetje Skype je danes predstavilo beta različico programske opreme Skype 2.5, najnovejšo verzijo programa za internetno telefonijo za brezplačne glasovne in video klice po vsem svetu. Nove funkcije omogočajo še lažje ustvarjanje uporabniškega računa za Skype ter brezplačne pogovore s prijatelji, družino in sodelavci po vsem svetu.

Del izboljšav je tudi lažja registracija za nove uporabnike programske opreme Skype in bolj intuitivni klici na klasične telefonske številke, kar omogoča cenovno ugodne in enostavne klice na fiksne in mobilne telefone. Izboljšave konferenčnih klicev omogočajo izjemno kakovost zvoka, obenem pa je tako Skype prva izbira pri takšnih stikih. Enostavna opozorila uporabnikom omogočajo prilagoditev internetne povezave in zagotavljajo najboljšo možno kakovost klicev. Beta različica 2.5 je opremljena tudi z načini plačevanja v 15 lokalnih valutah.

"Namen Skypea je vedno bil omogočiti enostavne in brezplačne pogovore med ljudmi po celotnem svetu, ne glede na dolžino klica. Internetno telefonijo želimo poenostaviti tako, da bodo ljudje lahko brez težav ostali v stiku," je dejal Niklas Zennstrom, predsednik uprave in ustanovitelj Skypea. "Pri izdelavi najnovejše različice že večkrat nagrajene programske opreme Skype smo prisluhnili našim uporabnikom z namenom omogočiti še lažje in brezplačne pogovore med ljudmi."

Značilnosti Skype beta različice 2.5

Tako kot pri vseh različicah Skypea, tudi beta različice 2.5 uporabnikom omogoča neomejene pogovore z več kot 100 milijonov uporabnikov te programske opreme po vsem svetu, ne da bi se jim bilo potrebno ozirati na razdaljo ali stroške pogovorov. Najnovejša različica Skypea je za prenos na voljo na skype.com. Brezplačna različica vključuje:

- Enostavno klicanje (Easy Dialing) - uporabnikom si ni več potrebno zapomniti telefonskih številk določenih držav, temveč lahko te številke za fiksne ali mobilne telefone izberejo enostavno iz padajočega menija.

- Plačila v Skypeu - plačilo je sedaj vgrajeno v Skype, kar omogoča enostavnejše nakupe Skypeovega kredita, SkypeOut minut, telefonskih melodij od različnih izvajalcev, kot so Madonna in ostali.

- Pošiljanje SMS sporočil - z izbiro SkypeOut kontakta lahko pošljete enosmerno SMS sporočilo na katerokoli mobilno telefonsko številko na svetu, ali tako da izberete mobilno številko kontakta iz njegovega profila.

- Poglejte si kontakte v programu Outlook - hitro poglejte kontakte iz programa Outlook v Skypeu in jih pokličite neposredno preko SkypeOuta, storitve, ki omogoča klic iz Skypea na fiksne ali mobilne telefone.

- Izboljšani konferenčni klici - ob klicu takoj vidite, kdo je aktiven v konferenčnem klicu, ker njihova slikica začne utripati. - Izmenjava skupin kontaktov - enostavna izmenjava kontaktov s prijatelji in družino, in omogočanje povezave z ostalimi ljudmi; skupine lahko združite z enim klikom na gumb za skupinski pogovor ali konferenčni klic.

- Poenostavljena registracija - ustvarite Skype uporabniške račune v enem enostavnem koraku.

- Avtomatične posodobitve - Skype vas bo avtomatično obvestil o možnosti nadgradnje.

- Upravljanje s kakovostjo klicev - uporabniki si lahko prilagodijo in nadzorujejo svoje računalniško okolje in internetno povezavo ter tako zagotovijo najboljšo kakovost klicev.

Strojna oprema s certifikatom za Skype

Ob predstavitvi Skype 2.5 beta so vodilni izdelovalci strojne opreme napovedali predstavitev naslednjih izdelkov s certifikatom za Skype, ki bodo povečali uporabnost Skypea:

- Brezžični dvojni telefon podjetja Phillips VOIP321 DECT, na voljo od maja v Evropi in junija po vsem svetu, omogoča brezplačne telefonske Skype klice in navadne klice prek fiksne telefonije - uporabniki tako niso omejeni, obenem pa lahko enostavno preklapljajo med obema komunikacijskima medijema.

- Nova spletna kamera Creative Live! Cam Voice, ki bo naprodaj po vsem svetu že ta mesec, je opremljena z edinstveno dvosmerno tehnologijo za zmanjšanje šumov, ki ob zajemu glasu govorečega odstrani šume iz ozadja. Odstranitev zvokov izven zajema kamere pomeni, da je ustrezna sopotnica za Skype.

- Polycom in Skype sta ta teden najavila Polycom Communicator(TM), USB telefon, ki uporablja Polycomovo tehnologijo za boljši zvok Acoustic Clarity Technology(TM), s katero zagotavlja visoko kakovostno, dvosmerno komunikacijo za pogovore Skype, brez odmevov.

Izdelki s certifikatom za Skype, kot so spletne kamere, slušalke z mikrofoni in USB telefoni so na voljo na spletni strani na skype.com/store ter pri večjih prodajalcih v ZDA, Evropi in Aziji, vključno z Radio Shackom.

Predogled Skypecastov

Dodatno s Skype 2.5 beta je podjetje predstavilo tudi prvi predogled Skypecastov. Skypecasti so žive, moderirane diskusije, ki omogočajo pogovor skupinam do 100 sodelujočih po vsem svetu.

Skypecasti omogočajo pogovor med ljudmi s podobnimi interesi - od starih avtomobilov, kuhanja, urejanja stanovanja in računalnikov. Skypecaste moderira 'gostitelj', ki lahko kadarkoli utiša, odstrani ali preda virtualni mikrofon tistim sodelujočim, ki želijo govoriti. Gostitev ali sodelovanje v Skypecastu je popolnoma brezplačno.

Več Skypeovih partnerjev trenutno pilotsko uporablja Skype v svojih skupnostih. Tako se je Six Apart, eno od vodilnih podjetij blogovske programske opreme in storitev za posameznike in podjetja, odločilo, da bo Skypecaste promoviralo kot nove načine širitve svojih spletnih skupnosti. Blogerji se lahko dogovorijo o času začetka Skypecastov in jih promovirajo prek svojih spletnih strani, tako da se lahko obiskovalci teh strani takoj vključijo v pogovor, ne da bi za to morali zapustiti spletno stran z blogom.

Promoviranje Skypecastov je možno na katerikoli spletni strani s pomočjo kratke in enostavne HTML kode. Vsi Skypecasti v živo so na voljo v obliki za predogled na skypecasts.skype.com.

O Skypu

O podjetju Skype Skype je najhitreje rastoča storitev za internetno komunikacijo na svetu. Uporabnikom omogoča neomejeno število brezplačnih glasovnih in video klicev. Na voljo je v 27 jezikih in se uporablja v skoraj vseh državah po svetu. Skype svoj prihodek ustvarja z dodatnimi storitvami, kot so odhodni in dohodni klici iz fiksnih in mobilnih telefonskih omrežij ter glasovna pošta in posredovanja klicev. Skype ima vzpostavljena partnerstva z naraščajočim številom ponudnikov strojne in programske opreme. Skype je del družbe eBay (NASDAQ: EBAY). Za več informacij obiščite spletno stran skype.com.

Skype ne nadomešča telefona in ga ni mogoče uporabljati za klice v sili.

KONTAKT:

Sparkpr for Skype

Rachel Yarmey, 415.321.1881

rachel@sparkpr.com

ali

Skype

Kat James, +44 1273 728331

kat.james@skype.net