O-STA

MERKUR trgovina z novim lastnikom in poslovodstvom

SPOROČILO ZA JAVNOST

Naklo, 13.4.2022 - Z današnjim dnem se je uspešno zaključil prevzem Merkurja. Novi lastnik družbe postaja slovenski sklad, ki ga upravljajo v okviru skupine ALFI Skladi.

Skupščina družbe je imenovala novo poslovodstvo, v katero sta bila imenovana Jure Kapetan na mesto generalnega direktorja družbe in Miha Kravanja kot direktor - član poslovodstva. Oba imata bogate izkušnje na vodilnih mestih, tudi na področju trgovine, ki sta jih pridobivala doma in v tujini.

"Želimo biti prepoznani kot nekdo, ki bo ljudem spreminjal življenje na bolje, z izjemno širino ponudbe za tiste, ki uživajo v tem, da delajo stvari sami in za vse, ki si želijo, da nekdo uredi stvari zanje. Vse to bomo zagotavljali s pomočjo naših izjemnih prodajnih in projektnih svetovalcev in vso preostalo Merkurjevo ekipo, kjer vsak na svoj način prispeva k nadaljevanju že 125 letne prisotnosti Merkurja na slovenskem trgu. Poleg tega bomo širili prodajno mrežo ter nadgradili in obogatili našo spletno ponudbo", je prihodnje usmeritve družbe povzel Jure Kapetan. Ob tem poudarja, da je družba pred zahtevno digitalno transformacijo, s katero bo v naslednjih letih še izboljšala uporabniško izkušnjo vseh deležnikov.

Sklad ALFI se je za nakup odločil, ker je prepoznal vrednost blagovne znamke MERKUR in poslovnega modela, ki ga želi nadgraditi in razširiti tudi na energetsko in trajnostno smer razvoja. ALFI skladi predstavljajo vodilno naložbeno platformo v regiji za investiranje v podjetja, terjatve, posojila, naložbene nepremičnine in energetiko. S tem družbi Merkur prinašajo dodatna znanja, širino in možnosti nadaljnjega razvoja.

_______________________________________________________________________________________

Več informacij: Lidija Rakuša, direktorica marketinga, lidija.rakusa@merkur.si, Tel: + 386 (0)4 258 7713 / M: +386 (0)41 411 046