O-STA

Mawi iSWAB Microbiome-EL družbi Prime Discoveries omogočilo razvoj hitrega diagnostičnega koronavirusnega testa brez ekstrakcije

HAYWARD, Kalifornija - (BUSINESS WIRE) - Mawi DNA Technologies (Mawi), biotehnološko podjetje, ki se osredotoča na razvoj inovativnih tehnologij za odvzem bioloških vzorcev, je sporočilo, da je podjetje Prime Discoveries uspešno razvilo CovidDetect™, hiter diagnostični test z izotermalnim pomnoževanjem za odkrivanje okužb z virusom SARS-CoV-2. Brez potrebe po ekstrakciji in obdelavi molekul RNK je rezultat vzorca na voljo že v manj kot 30 minutah. Test uporablja Mawiovo novo tehnologijo zbiranja vzorcev iSWAB Microbiome-EL (Extraction-Less). Ta omogoča sproščanje RNK iz vzorca, ohranja njegovo stabilnost, ščiti molekulo pred razgradnjo ter omogoča shranjevanje in prevoz pri sobni temperaturi.

Podjetje Prime Discoveries je pred kratkim prejelo oznako CE IVD za CovidDetect™, kmalu pa namerava pridobiti tudi odobritev Ameriške agencije za hrano in zdravila stopnje 510K. Klinični rezultati testa Prime CovidDetect™ so bili strokovno pregledani in nedavno objavljeni v znanstveni reviji PLOS ONE v članku z naslovom A Rapid, Specific, Extraction-Less, and Cost-Effective RT-LAMP Test for the Detection of SARS-CoV-2 in Clinical Specimens (Hiter, specifičen, cenovno ugoden test RT-LAMP za odkrivanje SARS-CoV-2 v kliničnih vzorcih, ki ne zahteva ekstrakcije). Oznaka CE omogoča uporabo testa v državah v Afriki in Aziji, kjer je v okoljih z minimalnim tehničnim znanjem in opremo zelo potrebna hitra in poceni diagnostika različnih okužb.

Prime CovidDetect™ uporablja edinstven Mawijev pufer za zbiranje vzorcev iSWAB Microbiome-EL s patentirano tehnologijo Loop AMPlification (LAMP) podjetja Prime Discoveries. Ta omogoča izotermno pomnoževanje nukleinskih kislin, pri čemer ni potrebna draga oprema za termično cikliranje, ki je potrebna v primeru tehnologije PCR. Protokol Extraction-Less zaobide drag in zapleten korak ekstrakcije in čiščenja nukleinskih kislin ter prihrani 60-90 minut časa obdelave vzorca, potrebnega za PCR.

Dr. Arun Manoharan, vodja oddelka za znanost družbe Prime Discoveries, je povedal: "Pandemija covida je pokazala, da obstaja velika potreba po hitrih diagnostičnih testih. Cilj podjetja Prime Discoveries je ustvariti portfelj rešitev, ki lahko zagotovijo rezultate v manj kot 45 minutah z minimalnimi zahtevami glede laboratorija, reagentov in tehničnega znanja. To je idealno za testiranje v podeželskih soseskah, mobilno testiranje ter za testiranje na mejnih prehodih in na lokacijah okužbe z minimalno infrastrukturo. Naše raziskave na področju koronavirusa so pokazale stabilno delovanje sistema Mawi iSWAB Microbiome-EL za več sto kliničnih vzorcev s podobno ali boljšo učinkovitostjo kot rešitve RT-PCR. Vzorci so bili stabilni več kot dva tedna, razgradnja RNK je bila minimalna in združljivostjo z našimi tehnikami izotermnega pomnoževanja nukleinskih kislin visoka." Manoharan je dodal: "Naše partnerstvo z družbo Mawi omogoča podjetju Prime Discoveries, da razvije vzorčenje pri sobni temperaturi z možnostjo Extraction-Less za naše hitre diagnostične rešitve na številnih področjih. Ta vključujejo gripo, klamidijo, gonorejo, trihomonozo, viruse HBV, HCV in HPV, tuberkulozo, herpes, sifilis itd. Z veseljem bomo sodelovali z družbo Mawi pri razvoju prihodnjih izdelkov, ki bodo strankam omogočili hitro testiranje na tisoče bolnikov za različne okužbe, vključno z okužbami dihal, prebavil, spolno prenosljivimi bolezni in v primeru protimikrobne odpornosti."

O podjetju Prime Discoveries

Podjetje Prime Discoveries razvija hitre, nove diagnostične metode za okužbe z novimi mikroorganizmi, pri čemer se osredotoča na stroškovno ugodne, množično razširljive in zlahka avtomatizirane teste. Znanstveniki podjetja Prime Discoveries, ki je bilo ustanovljeno leta 2017 v New Yorku, imajo bogate izkušnje na področju mikrobiologije, računalniške biologije, laboratorijske avtomatizacije in umetne inteligence, ki so jih pridobili v podjetjih ali laboratorijih Genentech, Cooper Genomics, Recombine, Phosphorus in na univerzi v New Yorku (NYU). Podjetju Prime svetujejo vodilni strokovnjaki s področja genomike in javnega zdravja, vključno z dr. Georgeom Churchom in Univerzo v New Yorku. Podjetje Prime podpirajo akademske ustanove, podjetja tveganega kapitala in angelski vlagatelji, vključno z Univerzo v New Yorku, Charlesom Zegarjem (Bloomberg), Esther Dyson (23 & Me), BoxGroup, Akron Fusion Ventures, Beresford Ventures, Cannonball Capital, Liquid 2 Ventures, Francoisjem Naderjem (Moderna, Acceleron, Shire), Unshackled Ventures, Doberman Forward in drugimi. Za več informacij obiščite www.primediscoveries.com.

O podjetju Mawi DNA Technologies

Mawi DNA Technologies, ki je bilo ustanovljeno leta 2013, je razvilo in komercializiralo tehnologijo iSWAB, inovativen sistem za zbiranje bioloških vzorcev. Poslanstvo podjetja Mawi je ohranjati celovitost bioloških vzorcev pri sobni temperaturi od koder koli na svetu, kar omogoča resnično raznolikost vzorcev v katerem koli geografskem območju ali segmentu prebivalstva. Vodilo podjetja Mawi je "prihodnost biološkega vzorčenja tukaj in zdaj™". Za več informacij obiščite spletno stran http://www.mawidna.com.

Izvirnik je na voljo na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220425005323/en/


Kontakti

Vlagatelji:
Jerome David, podpredsednik, pristojen za prodajo in marketing
510-256-5186, j.david@mawidna.com

Kontakt za medije:
Susan Tellem, pristojna za odnose z javnostmi (APR, RN, BSN )
310-313-3444, susan@tellemgrodypr.com


Vir: Mawi DNA Technologies

Veljavna verzija sporočila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.