O-STA

Office Depot za člana uprave in direktorja za Evropo imenoval Dirka Collina

DELRAY BEACH, Florida, ZDA - (BUSINESS WIRE) - 15. februar 2006 - Office Depot (NYSE:ODP), vodilni svetovni proizvajalec pisarniškega materiala in storitev, je danes imenoval Dirka Collina za člana uprave in direktorja za Evropo. Collin, po rodu iz Belgije, bo deloval na sedežu oddelka v Venlu na Nizozemska in bo podrejen Charlesu Brownu, predsedniku Office Depot International.

Na svojem položaju bo Collin odgovoren za nadaljnjo rast in širitev podjetja v vseh evropskih državah.

"Dirk ima izjemne voditeljske sposobnosti, sposoben je dosegati dobre rezultate in ima ustrezne mednarodne izkušnje," je dejal Steve Odland, predsednik uprave Office Depot. "Njegovo izjemno znanje mu bo v veliko pomoč pri uresničevanju našega načrta, ki predvideva širjenje našega delovanja v Evropi in nadaljnje utrjevanje našega vodilnega položaja na trgu."

Collin je bil pred tem generalni direktor za Severno Evropo in člana uprave, zadolžen za prodajo v Evropi, Aziji in Bližnjem Vzhodu pri podjetju StorageTek Corp, s sedežem v Denverju, v zvezni državi Kolorado.

Pred tem je bil zaposlen v evropskem oddelku korporacije Xerox, kjer je več kot 25 let zasedal različne vodilne položaje: član uprave in generalni direktor za centralne trge (Nizozemska, Belgija, Avstrija, Švica); član uprave in generalni direktor za južne trge (Italija, Španija, Portugalska, Grčija); član uprave za industrijsko poslovanje (avtomobili, letalstvo, prodaja, telekomunikacije, visoka tehnologija, farmacija, predelovalna industrija, petrokemična industrija); ter generalni direktor in predsednik uprave (Belgija, Luksemburg).

Collinu bodo podrejeni naslednji zaposleni v evropskih podružnicah: vodje oddelkov za komercialo in trženje, neposredno in pogodbeno prodajo ter vodje oddelkov v posameznih državah.

O podjetju Office Depot

Z letno prodajo preko 14 milijard ameriških dolarjev je Office Depot vodilno podjetje na področju pisarniških izdelkov in storitev na svetu. Office Depot je bil ustanovljen leta 1986 in ima sedež v Delray Beachu na Floridi. Podjetje s podružnicami v 22 državah zaposluje preko 47.000 ljudi ter deluje pod blagovnimi znamkami Office Depot(R), Viking Office Products(R), in Viking Direct(R).

Navadne delnice podjetja z okrajšavo ODP so uvrščene na newyorško borzo ter so del S&P 500 indeksa. Dodatne informacije za medije so na voljo na http://mediarelations.officedepot.com.

Office Depot, Delray Beach

Public Relations

Brian Levine,

561-438-2895

Brian.Levine@officedepot.com

or

Communications/Europe

Frits Roelofs,

+31 77 3238516

Frits.Roelofs@officedepot.com