O-STA

Office Depot nadaljuje globalno širitev z vstopom na Poljsko

Z uporabo B2B znanja na rastoč poljski trg

DELRAY BEACH, Florida -(BUSINESS WIRE)-- 6. junij 2007 - Office Depot, eden izmed vodilnih dobavitelj pisarniških potrebščin in storitev na svetu, je danes sporočil, da je povečal svojo prisotnost v Vzhodni Evropi s predstavitvijo svojih produktov in rešitev poslovnim kupcem na Poljskem.

Zadnja mednarodna širitev podjetja Office Depot vključuje tudi odprtje podružnice v Varšavi, ki bo skrbela za srednja in velika podjetja. Podjetje Office Depot bo imelo tudi posebej usposobljene prodajalce, ki bodo kupcem nudili storitve kot so cene po meri in izbore lokalnih proizvodov. Podobno strategijo podjetje že uporablja v drugih evropskih državah.

�"Globalna prisotnost podjetja Office Depot in njegova širitev na Poljsko krepi našo strategijo nudenja inovativnih izdelkov in storitev rastočim mednarodnim trgom," je povedal Charles Brown, predsednik mednarodnega oddelka pri podjetju Office Depot. �"Poljska doživlja izjemno ekonomsko rast in postaja tarča razvoja mednarodnega poslovanja."

S 1. julijem bo podjetje Office Depot uradno odprlo svojo glavno podružnico v Varšavi. �"Odprtje poslovalnice v Varšavi je izjemno pomembno, saj ima tu sedeže veliko število poljskih podjetij," je pojasnil Jan Cerny, šef podjetja Office Depot Poland. �"Znotraj relativno majhnega področja lahko dosežemo pomemben del svojih kupcev. To je bil ključen faktor, da smo se osredotočili na to lokacijo."

Kot del prenovljene osredotočenosti na Vzhodno Evrope je podjetje Office Depot leta 2006 postalo lastnik podjetja Papirius, enega največjih podjetij za prodajo pisarniških potrebščin podjetjem v Vzhodni Evropi, ki deluje tudi na Češkem, v Litvi ter na Madžarskem in Slovaškem.

O podjetju Office Depot

Office Depot dobavlja več pisarniških izdelkov in storitev več strankam v več državah kot katero koli drugo podjetje.

Podjetje Office Depot, ustanovljeno leta 1986 s sedežem na Delray Beachu na Floridi, dosega na letni ravni skoraj 15 milijard dolarjev prometa in po vsem svetu zaposluje približno 52.000 sodelavcev. Podjetje ponuja svoje produkte in storitve strankam v 42 državah, neposredno ali pa prek svojih partnerjev.

Office Depot je vodilni igralec pri vseh distribucijskih kanalih, od maloprodajnih trgovin do pogodbenih dostav, katalogov in e-poslovanja. Na dan 31. marca 2007 je imelo podjetje Home Depot v Severni Ameriki 1.174 prodajaln, drugod po svetu pa še 360 trgovin, ki so v lasti podjetja oz. licenčne ali franšize prodajalne. Office Depot ponuja svoje produkte in storitve širokemu naboru strank preko usposobljenih komercialistov, z direktnimi poštnimi ponudbami in različnimi spletnimi stranmi. Podjetje Office Depot je tudi eden največjih spletnih trgovcev, saj prihodki od spletne prodaje v zadnjih 12 mesecih znašajo kar 4,5 milijarde dolarjev.

Delnice podjetja Office Depot so na newyorški borzi navedena pod simbolom ODP in so vključene v indeks S&P 500. Dodatne informacije za medije so na voljo na: http://mediarelations.officedepot.com.

KONTAKT:

Office Depot, Delray Beach

Brian Levine, 561-438-2895

Brian.Levine@officedepot.com