O-STA

Office Depot je objavil nakup večinskega deleža vodilnega dobavitelja pisarniških potrebščin na Kitajskem

DELRAY BEACH, Fla. -(BUSINESS WIRE) -28. september 2006 - Office Depot (NYSE:ODP), vodilni globalni dobavitelj pisarniških potrebščin in storitev, je danes sporočil, da je sklenil dogovor o nakupu kontrolnega deleža v AsiaECu, enem največjih trgovcev s pisarniškimi izdelki in storitvami na Kitajskem. Finančnih pogojev nakupa niso razkrili.

AsiaEC ima sedež v Pekingu in pisarne v Šanghaju, Guangzhou in Šenzenu. V podjetju, ki trenutno deluje na štirih trgih, naštetih zgoraj, za pogodbeno prodajo, direktno pošto in internetne posle skrbi 500 zaposlenih. AsiaECejeva ponudba vključuje pisarniške potrebščine, tehnologijo, pohištvo, tiskanje ter promocijske izdelke in poslovne storitve.

"AsiaEC je vodilno podjetje na področju dobave širokega spektra izdelkov in storitev za podjetja in multinacionalne korporacije na Kitajskem," je povedal Charles Brown, predsednik Office Depot Internationala. "S tem odkupom si bo Office Depot zagotovil navzočnost na hitro rastočem kitajskem trgu, hkrati pa nam bo to omogočilo večji vpliv na Japonskem in v južni Koreji ter boljšo konkurenčno sposobnost znotraj te vedno pomembnejše regije."

"AsiaEC in Office Depot sta zavezana k načinu poslovanja, ki stranko postavlja na prvo mesto in podjetjem nudi vse potrebne storitve za uspeh na trgu," je povedal Tim Liu, ustanovitelj in generalni direktor AsiaECa. "Združitev strokovnega znanja Office Depota na področju večkanalne prodaje in AsiaECove preverjene mrežne infrastrukture pomeni še večji izbor rešitev za stranke po vsej Kitajski."

AsiaEC bo deloval pod okriljem sektorja Office Depot International. Liu bo odgovoren Teddyju Chungu, višjemu podpredsedniku in izvršnemu direktorju, Azija.

O podjetju Office Depot

Office Depot dobavlja več pisarniških izdelkov in storitev več strankam v več državah kot katero koli drugo podjetje.

Registrirano leta 1986 s sedežem na Delray Beachu, Fla., Office Depot na letni ravni dosega skoraj 15 milijard $ prodaje in po vsem svetu zaposluje približno 50.000 sodelavcev. Podjetje trenutno prodaja strankam v 36 državah, v še petih državah pa ima svoje podružnice.

Office Depot je vodilno podjetje na področju vseh distribucijskih kanalov - od maloprodaje in pogodbene prodaje do katalogov in e-trgovine. 1. julija 2006 je imelo podjetje Office Depot 1.071 prodajaln v Severni Ameriki, na drugih koncih sveta pa licenčne ali franšizne prodajalne. Office Depot svojemu širokemu spektru strank služi prek predane delovne sile, telefonske podpore, direktnih poštnih ponudb in vrste spletnih strani. Z več kot 3.8 milijarde $ iz spletne prodaje je podjetje tudi eno največjih e-trgovcev na drobno.

Delnica Office Depota je na newyorški borzi navedena pod simbolom ODP in je vključena v indeks S&P 500. Dodatne informacije za tisk lahko najdete na: http://mediarelations.officedepot.com.

Office Depot, Delray Beach

Brian Levine,

561/438-2895

Brian.Levine@officedepot.com