O-STA

Office Depot postal lastnik Papirusa; Vodilno vzhodnoevropsko podjetje za prodajo pisarniških potrebščin podjetjem bo razširilo mednarodno prisotnost podjetja

ELRAY BEACH, Florida--(BUSINESS WIRE)--31. avgust 2006--Podjetje Office Depot (NYSE:ODP), eden izmed vodilnih dobaviteljev pisarniških potrebščin na svetu, je danes sporočilo, da je postalo lastnik Papirusa s.r.r., enega največjih vzhodnoevropskih podjetij za prodajo pisarniških potrebščin podjetjem. Finančne podrobnosti posla niso bile razkrite.

Papirus, ki deluje na Češkem, Madžarskem, Slovaškem in v Latviji, ima letne prihodke v višini več kot 56 milijonov ameriških dolarjev. Ponudba vključuje papir in kuverte, registratorje, tonerje, pisarniško pohištvo, pisala, čistila, osvežila in poslovne storitve.

"Prevzem razširja globalni doseg Office Depota in izboljšuje našo prisotnost na ključnih mednarodnih trgih," je dejal Charles Brown, predsednik upravnega odbora Office Depot International. "Papirusovo vodilno mesto pri dobavi širokega nabora produktov in storitev majhnim podjetjem po vsej Vzhodni Evropi izboljšuje konkurenčnost Office Depota v tej vse bolj pomembni regiji."

"Papirusu in Office Depotu je skupna strast pri zagotavljanju inovativnih produktov in storitev, ki strankam pomagajo pri uspešni rasti poslovanja," je dejal Petr Sykora, izvršilni direktor in soustanovitelj podjetja Papirus. "Kombinacija vsestranskih prodajnih zmogljivosti Office Depota in Papirusove infrastrukture bo strankam po vsej Vzhodni Evropi nudila širok spekter rešitev, s katerimi bo njihovo poslovanje bolj preprosto, učinkovito."

Papirus, ki ima po vsej Vzhodni Evropi več kot 540 prodajaln, bo deloval pod okriljem mednarodne divizije Office Depot International Division.

Soustanovitelja Petr Sykora in Jan Cerny bosta ostala izvršna direktorja Papirusa.

O podjetju Office Depot

Office Depot ponuja več pisarniških produktov in storitev v več državah, kot katerokoli drugo podjetje.

Podjetje s sedežev v Delray Beachu na Floridi, ki je bilo ustanovljeno leta 1986, ima letne prihodke v višini skoraj 15 milijard dolarjev in približno 50,000 zaposlenih po vsem svetu. Produkte in storitve trenutno prodaja v 36 državah, podružnice pa ima še v petih državah.

Office Depot je vodilni igralec pri vseh distribucijskih kanalih, od maloprodajnih trgovin do pogodbenih dostav, katalogov in e-poslovanja. Na dan 1. julija 2006 je imel Home Depot v Severni Ameriki 1,071 prodajaln drugod po svetu pa še 322 trgovin, ki so v lasti podjetja oz. licenčne ali franšize prodajalne. Office Depot svoje produkte in storitve širokemu naboru strank ponuja preko usposobljenih komercialistov, z direktnimi poštnimi ponudbami in različnimi spletnimi stranmi. Office Depot je tudi eden največjih spletnih trgovec, saj prihodki od spletne prodaje znašajo 3.8 milijarde dolarjev.

Navadne delnice podjetja so uvrščene na borzi New York Stock Exchange pod simbolom ODP in so vključene v indeks S&P 500. Dodatne informacije za medije so na voljo na: http://mediarelations.officedepot.com.

Brian Levine,

561-438-2895

Brian.Levine@officedepot.com