O-STA

Konzorcij pod vodstvom Todda Boehlyja in sklada Clearlake Capital zaključil prevzem nogometnega kluba Chelsea

Novi lastniki zavezani rasti in gradnji na tradiciji nogometne odličnosti brez primere

LONDON--(BUSINESS WIRE)-- Konzorcij pod vodstvom poslovneža Todda Boehlyja, predsednika in glavnega izvršnega direktorja podjetja Eldridge, in sklad Clearlake Capital Group, L.P. (skupaj z odvisnimi družbami "Clearlake"), je danes objavil, da je zaključil prenos lastništva nogometnega kluba Chelsea ("Chelsea FC" ali "klub"). Konzorcij vključuje še ustanovitelja fundacije Wyss Foundation, Hansjörga Wyssa, in soustanovitelja in glavnega izvršnega direktorja Guggenheim Capital, Marka Walterja. Walter in Boehly sta lastnika bejzbol kluba Los Angeles Dodgers ter košarkarskih klubov Los Angeles Lakers in Los Angeles Sparks. Transakcijo so odobrili britanska vlada, angleška Premier League in ostali organi.

V skladu s pogodbo bosta imela Boehly in Clearlake skupen nadzor in upravljanje kluba. Boehly bo opravljal funkcijo predsednika holdinške družbe.

Boehly in Clearlake se zavezujeta, da bosta vlagala v ključna področja, ki bodo povečala in okrepila konkurenčnost Chelseaja, vključno s prenovo Stamford Bridgea, nadaljnjimi naložbami v akademijo, žensko ekipo in stadion Kingsmeadow. Lastniki bodo nadaljevali tudi pomembno delo fundacije Chelsea.

"V čast nam je, da smo postali novi skrbniki nogometnega kluba Chelsea," je dejal Boehly. "Vsi bomo 100-odstotno v vsaki minuti vsake tekme. Naša vizija je jasna: želimo, da bodo navijači ponosni. Poleg naše zavezanosti razvoju mladinske ekipe in pridobivanju najboljših talentov je naš akcijski načrt dolgoročno vlagati v klub in graditi na izjemni zgodovini uspehov kluba. Osebno se želim zahvaliti ministrom in predstavnikom britanske vlade in vodstvu lige za ves njihov trud, da se je to lahko zgodilo."

Soustanovitelja in vodilna partnerja sklada Clearlake, Behdad Eghbali in José E. Feliciano, sta povedala: "Z veseljem namenjamo sredstva za nadaljevanje vodilne vloge Chelseaja v angleškem in svetovnem nogometu ter za razvoj nogometnih talentov. Prav tako se želimo zahvaliti pristojnim organom za vse njihovo delo v celotnem postopku. Kot pionirji na področju vlaganja v šport in medije smo navdušeni nad sodelovanjem s Toddom in preostalimi člani konzorcija pri pomembni rasti kluba kot globalne platforme. Skupaj bomo razširili naložbe kluba v infrastrukturo, tehnologijo in športno znanost v podporo neverjetni nogometni in komercialni ekipi Chelseaja - s ciljem, da se ta rast izkoristi za še večji uspeh na igrišču."

Nova lastniška skupina želi priznati predanost in strokovnost ministrstva za digitalne zadeve, kulturo, medije in šport, ministrstva za finance in Premier League pri pregledu te zgodovinske in zapletene transakcije.

Deutsche Bank, Goldman Sachs, Moelis & Company LLC in Robey Warshaw LLP so bili finančni svetovalci nove lastniške skupine. Družbe Latham & Watkins LLP, Paul, Weiss, Rifkind, Wharton & Garrison LLP in Sidley Austin LLP so sodelovale kot pravne svetovalke.

Skupina Raine Group je bila ekskluzivni finančni svetovalec družbama Fordstam Limited in Chelsea FC. Northridge Law LLP, Simmons & Simmons LP in Pillsbury, Winthrop, Shaw, Pittman LP so bili pravni svetovalci.

Izvirno različico si oglejte na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220530005307/en/

Kontakti

Za Eldridge

Nadia Damouni
ndamouni@prosek.com
+1 646 818 9217

Aidan O'Connor
aoconnor@prosek.com
+1 646 818 9283

Za Clearlake

Max Cherry
max.cherry@fgh.com
+1 201 803 3768

Winnie Lerner
Winnie.Lerner@fgh.com
+1 917 375 5652

Veljavna verzija sporočila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.