O-STA

Petrolov bencinski servis na Laborah že pospešeno obratuje

PO DOBRIH ŠTIRIH MESECIH, KOLIKOR JE TRAJALA NJEGOVA CELOVITA PRENOVA, PETROLOV BENCINSKI SERVIS V KRANJSKI INDUSTRIJSKI CONI LABORE PONOVNO OBRATUJE – BOLJ KOT KDAJKOLI PREJ. NA MESTU NEKDANJE BENCINSKE ČRPALKE JE NAMREČ ZRASEL NOV, SODOBEN BENCINSKI SERVIS Z VELIKO IN DOBRO ZALOŽENO HIP-HOP PRODAJALNO TER TRAČNO AVTOPRALNICO. ODPRT JE VSEH SEDEM DNI V TEDNU, IN SICER OD 6. DO 22. URE.

Delniška družba Petrol ga je v družbi predstavnikov lokalnega gospodarskega in političnega življenja, izvajalcev gradbenih del, večjih dobaviteljev, kupcev in ostalih poslovnih partnerjev svečano odprla danes ob 13. uri. Tradicionalni otvoritveni "ček prijaznosti" so petrolovci tokrat izročili "Sončku", kranjskemu društvu za cerebralno paralizo.

Uporabniki, ki so bili zvesti že prejšnjemu servisu na Laborah, bodo nad bogato ponudbo blaga za široko potrošnjo, ki jim je na voljo v novi 120 kvadratnih metrov veliki trgovini, zanesljivo prijetno presenečeni. Velik parkirni prostor, lično urejena okolica, točilna ploščad, na kateri se z gorivom lahko oskrbi kar 10 avtomobilov naenkrat, nova tračna steza za pranje avtomobilov z veliko zmogljivostjo, zraven pa še prodaja plina v jeklenkah pa so argumenti, zaradi katerih se bodo na Laborah odslej ustavljali tudi številni novi kupci. Medtedenska obnova zalog marsikatere kuhinje ali hladilnika v Kranju ter njegovi okolici bo po novem bistveno enostavnejša in bolj praktična. Celotna ponudba novega servisa je namreč zasnovana tako, da vsa najbolj nujna dnevna opravila uporabnikom vzamejo le nekaj minut.

Razen ekipe zaposlenih, ki ostaja prav takšna kot prej, je bencinski servis Labore torej povsem prenovljen. Tudi tisti del, ki očem sicer ostaja neviden. Najpomembnejši segment 400 milijonov tolarjev vredne investicijo namreč tudi tokrat predstavlja ekološko, tehnološko in varnostno vrhunsko dovršeno podzemlje bencinskega servisa.

Približno dve tretjini vseh investicijskih vlaganj, ki v povprečju dosegajo od 6 do 10 milijard tolarjev letno, delniška družba Petrol že vse od leta 1995 dalje namenja posodabljanju in širjenju svoje maloprodajne mreže, ki danes prav zato predstavlja tudi Petrolovo temeljno konkurenčno prednost. Samo v letu 2000 je družba na novo zgradila oziroma v celoti prenovila kar 14 bencinskih servisov, 30 servisov pa je lani dobilo tudi večji in temeljito preurejen prodajni prostor. Dobra milijarda tolarjev je bila namenjena njihovi ekološki posodobitvi. Bencinski servisi Slovenske nafte družbe so po opremljenosti in kakovosti ponudbe danes povsem enakovredni vodilnim zahodnoevropskim naftnim družbam, medtem ko jih po produktivnosti, merjeni v doseženi količinski prodaji na zaposlenega, celo presegajo.