O-STA

Canon predstavil nov fotoaparat EOS 3000N

Canon je predstavil nov fotoaparat EOS 3000N, ki je glede na razmerje med ceno in kakovostjo doslej najboljši izdelek iz serije EOS. Uporabnikom, v primerjavi s svojim predhodnikom, fotoaparatom EOS 3000 ponuja razširjen nabor operacij ter prefinjeno in elegantno obliko.

EOS 3000N je idealna rešitev tako za novince v SLR fotografiji kot tudi za lastnike SLR fotoaparatov, ki so svoje fotografske veščine že razvili. To je izjemno lahek in kompakten fotoaparat, ki je ohranil vse osnovne funkcije svojih predhodnikov, obenem pa ponuja dodatne izboljšave in še lažjo uporabo s pomočjo funkcij, kot so AEB, samodejni flash merilec E-TTL, ročno iskanje žarišča ter način dela v temi »Night Scene«.

Napredne funkcije
EOS 3000N uporablja tritočkovni sistem za izbiro žarišča. Uporabnik lahko izbere vsako točko posebej ter uporabi ročno ali samodejno izbiranje. Točke žarišča so prikazane v iskalniku. Merjenje osvetlitve (ekspozicije) se izvaja s pomočjo 6-conskega merilnika, ki meri tako predmete v centru kot tudi tiste izven centra. Možna je tudi ročna nastavitev osvetlitve.

S pomočjo dodatne zunanje bliskalice je možna uporaba E-TTL (Evaluative Through-The-Lens) samodejnega flash merilca. Za odčitavanje vrednosti flasha pa se uporabljajo senzorji fotoaparata. Skupaj s tremi točkami žarišča, ki so povezane s samodejnim flash merilcem E-TTL je možno predmete pravilno osvetliti, ne glede na to, ali se nahajajo na levi ali na desni strani okvirja. Prav tako je na voljo samodejno osvetlitveni flash TTL, ki se da potegniti nazaj v ležišče. Pri snemanju v pogojih s slabo osvetlitvijo v načinu dela Full Auto in Programmed Image Control (PIC), se flash, potem ko se pojavi, samodejno sproži takoj, ko je nastavljena osvetlitev.

EOS 3000N prav tako ponuja t.i. »Auto Exposure Bracketing (AEB)« – hitro snemanje treh zaporednih okvirjev, kar omogoča izbiro idealne osvetlitve v pogojih s slabo osvetlitvijo.
Na voljo sta tudi dva načina določanja žarišča (fokusiranja) – »One shot AF« in »One shot AF/AI auto switching«, ki ju fotoaparat določi samodejno glede na način sprožanja. Če se predmet premakne, mu fotoaparat sledi, vse dokler ne doseže ustreznega žarišča pred začetkom osvetlitve (ekspozicije). Možno je tudi ročno iskanje žarišča.

Način dela Auto Depth dovoljuje samodejno nastavitev odprtine, kar omogoča postavitev vseh treh točk žarišča v globino področja, na katerem se nahaja predmet snemanja. Med množico uporabnih funkcij, ki jih ponuja EOS 3000N, se nahaja tudi t.i. način »P«, ki omogoča inteligentno programiranje. Cenovno najbolj ugoden SLR fotoaparat serije EOS, EOS 3000N, bo na voljo po vsej Evropi do konca letošnjega septembra.


O podjetju:

Canon Adria d.o.o. je novo podjetje s sedežem v Ljubljani, v lasti CEE (Canon East Europe). Poslanstvo podjetja Canon Adria je zagotavljanje tehnične podpore in trženja za celotno področje Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije in Albanije.