O-STA

Današnja donacija Perutnine Ptuj vredna skoraj šest milijonov tolarjev

Posluh delavcev in vodstva Perutnine Ptuj za potrebe okolja, iz katerega prihaja največ zaposlenih v tem živilskopredelovalnem podjetju, se pogosto kaže tudi v številnih oblikah denarne pomoči tistim, ki so je najbolj potrebni. Tako je to podjetje samo letos za humanitarne prispevke namenilo že skoraj deset milijonov tolarjev. Med večje prispevke sodita podpori po milijon tolarjev ptujskemu društvu Sonček, ki skrbi za otroke s cerebralno paralizo, ter Sožitju, medobčinskemu društvu za pomoč duševno prizadetim. Eno največjih donacij v enkratnem znesku sploh pa je vodstvo Perutnine Ptuj danes izročilo Zdravstvenemu domu Ptuj, Službi nujne medicinske pomoči.

Njen vodja, mag. Branko Babič, je iz rok predsednika uprave in generalnega direktorja Perutnine Ptuj dr. Romana Glaserja prejel 5,6 milijona tolarjev vredno aparaturo, imenovano defibrilator, ki so ga montirali v eno od reševalnih vozil Zdravstvenega doma Ptuj. Gre za sodobni aparat, za oživljanje poškodovancev v reševalnem vozilu, blizu kraja poškodb torej in v času, ki je običajno odločilen za reševanje življenj. Dr. Roman Glaser je ob tem izpostavil, da je Perutnina Ptuj, tako pred sodelavci kot pred družbo, svojo odločitev upravičila že, če bodo sodelavci Zdravstvenega doma Ptuj s pomočjo doniranega defibrilatorja rešili eno samo življenje. "Zavedamo se, koliko je vredno življenje, kot največja vrednota vsake družbe, zato smo odločitev za defibrilator, pomembno opremo v enem od reševalnih vozil, sprejeli s ponosom in z zaupanjem, da bo medicinska stroka v ptujskem okolju z njim uspela ohranjati življenja ponesrečencev", je ob izročitvi dragocene donacije, poudaril dr. Roman Glaser.

Mag. Branko Babič in Metka Petek Uhan, v.d. direktorice Zdravstvenega doma Ptuj, sta med besedami zahvale Perutnini Ptuj izpostavila njeno vlogo, pomen in ugled, ki si ga je zgradila tudi s potezami podpore okolju. Pretanjen občutek za pomoč pomoči najbolj potrebnim odlikuje vlogo Perutnine Ptuj tako v sredinah, iz katerih prihaja tudi največ zaposlenih v tem podjetju, kot tudi širše v Sloveniji in v zadnjem času tudi v državah, kjer ima svoja podjetja, sta poudarila predstavnika Zdravstvenega doma Ptuj in dodala, da s temi oblikami pomoči v zdravstvu pomembno dopolnjujejo svojo opremljenost, ki je sicer ne bi bili deležni.