O-STA

Število uporabnikov Skypa naraslo na 100 milijonov; ljudje po vsem svetu dokazujejo vse večjo željo po komunikaciji preko interneta

LUXEMBURG, (BUSINESS WIRE), 28. aprila 2006 - Globalno internetno komunikacijsko podjetje Skype je danes doseglo nov mejnik, saj se je število registriranih uporabnikov povzpelo na 100 milijonov. Podjetje je mejnik doseglo v samo dveh letih in pol, število uporabnikov pa se je od septembra 2005, ko jih je bilo 54 milijonov, skoraj podvojilo. S Skypom lahko vsak z internetno povezavo preprosto opravlja neomejene glasovne in video klice po vsem svetu.

"Skype nezadržno raste, saj ljudem po vsem svetu, ki imajo internetno povezavo, omogoča, da delajo nekaj, kar prej niso mogli - zastonj lahko govorijo brez časovnih omejitev in s komerkoli. Dejstvo, da je število uporabnikov preseglo 100 milijonov v tako kratkem času, potrjuje, koliko ljudem pomeni preprosta uporaba Skypa za klice prijateljem, družinskim članom in sodelavcem po vsem svetu," je dejal Niklas Zennstrom, predsednik uprave in ustanovitelj Skypa. "Skypovim uporabnikom smo hvaležni, da nam pomagajo pri doseganju tega vznemirljivega mejnika in se veselimo, da bomo skupaj rasli še naprej."

O podjetju Skype

Skype je najhitreje rastoča storitev za internetno komunikacijo na svetu. Uporabnikom omogoča neomejeno število brezplačnih glasovnih in video klicev. Na voljo je v 27 jezikih in se uporablja v skoraj vseh državah po svetu. Skype svoj prihodek ustvarja z dodatnimi storitvami, kot so odhodni in dohodni klici iz fiksnih in mobilnih telefonskih omrežij ter glasovna pošta in posredovanja klicev. Skype ima vzpostavljena partnerstva z naraščajočim številom ponudnikov strojne in programske opreme. Skype je del družbe eBay (NASDAQ: EBAY). Za več informacij obiščite spletno stran skype.com.

Skype ne nadomešča telefona in ga ni mogoče uporabljati za klice v sili.

KONTAKT:

Sparkpr for Skype

Rachel Yarmey, 415.321.1881

rachel@sparkpr.com

ali

Skype

Kat James, +44.1273.728331

kat.james@skype.net

+44.1273.728331