O-STA

Skype prinaša video klice za telefone z Androidom

30 junij, 2011 09:54 UTC

LUXEMBOURG--(BUSINESS WIRE)-- Skype je danes predstavili posodobljeno različico Skypove aplikacije za Android - Skype za Android 2.0, ki prinaša video klice Skype za trenutno najhitreje rastoči operacijski sistem1.

Z novo različico bodo lahko uporabniki prek Skypa video klice 1-na-1 vzpostavljali in sprejemali zastonj2 med telefoni z Androidom in drugimi kontakti na Skypu, ne glede na to ali so prijavljeni prek iPhonea, Maca, računalnika z Windowsi ali pa celo prek televizije3. Skype za Android z videom deluje preko brezžične povezave Wi-Fi ali povezave s prenosom podatkov 3G, brezplačno pa ga lahko naložite s pomočjo katerega koli telefonskega brskalnika z Android Market-a ali s Skype.com/m.

"Skype video klice želimo prenesti na čim več platform in zelo smo veseli, da nam je to uspelo z našo novo posodobljeno aplikacijo Skype za Android," je dejal Neil Stevens, podpredsednik Skypa in generalni direktor za izdelke in trženje. "S približno 30 milijoni prijavljenimi uporabniki Skypa v katerem koli danem trenutku4 in z do pol milijona istočasnimi video klici5, Skype za Android z videom svojim uporabnikom še dodatno olajša izmenjavo trenutkov s stiki ne glede na to, kje so."

Poleg video klicev lahko uporabniki kličejo tudi na stacionarne in mobilne telefone po vsem svetu, prav tako pa lahko pošiljajo kratka sporočila prijateljem in družinskim članom kjer koli po svetu po odličnih Skype-cenah. Vse to pa prihaja s popolno preobrazbo uporabniškega programa Skype za Android. Prenovljen je glavni meni na aplikaciji Skype za Android, kjer se lahko uporabniki z lahkoto gibljejo med svojimi stiki, dostopajo do svojega Skype profila ter tam spreminjajo osebne nastavitve ali pa spremljajo stanje na svojem Skype računu. Poleg vsega pa nov razpoloženjski sporočilni nabiralnik na vrhu menija aplikacije Skype uporabnikom omogoča, da preprosteje kot kadar koli poročajo o svojih občutjih, doživetjih in načrtih.

V začetni predstavitveni stopnji video klice podpirajo naprave HTC Desire S, Sony Ericsson Xperia neo, Sony Ericsson Xperia pro in Google Nexus S.

Material za medije:

O Skypu

Skype je komunikacijski računalniški program, katerega namen je odpraviti ovire pri komunikaciji. S pomočjo spletne aplikacije si lahko družinski člani, prijatelji in sodelavci brezplačno izmenjujejo sporočila ter zvočne in video vsebine. Po nizkih cenah lahko kličejo stacionarne in mobilne številke kjerkoli po svetu. Skype je pred kratkim uvedel možnost skupinskih video klicev, ki omogočajo druženje na daljavo skupinam z več kot dvema članoma. Skype je na tržišče prišel leta 2003 v Luxemburgu. Brezplačno ga je možno naložiti na računalnike, mobilne telefone in druge povezovalne naprave s spletne strani www.skype.com.

1 Vir: poročilo Gartner "Analiza tržnega deleža: Mobilne naprave po svetu, prvo četrtletje 2011"

2 Nalaganje dodatnih podatkov je lahko plačljivo

3 iPhone, iPod Touch ( 4. generacije) z iOS4 ali več, Skype za Windowse različice 4.2 in naprej, Skype za Mac OS X različice 5.0 in naprej

4 od marca 2011

5 v najbolj prometnih terminih junija 2011

Kontakti

Odnosi z javnostmi Skype
Eunice Lim
+6593299321
eunice.lim@skype.net
ali
Text 100 for Skype
Martin Ebert
+49 176 19837034
martin.ebert@text100.de

Vir: Skype

Sporočilo za javnost v izvirniku si lahko ogledate na:
http://www.businesswire.com/news/home/20110630005601/en