O-STA

Nova različica Skypa za windows, namenjena podjetjem, na voljo s funkcijo skupinskih video klicev

Skype zagnal novo plačljivo storitev za podjetja

Mednarodno srečanje CES 2011

LUXEMBURG - Podjetje Skype je 5. januarja sporočilo, da je nadgradilo svojo programsko opremo za podjetja s platformo za skupinske video klice, ki je že na voljo v okviru nove poslovne različice Skypa (različica 5.1 za windows). Omenjena nova platforma daje podjetjem vseh velikosti možnost, da obogatijo svojo komunikacijo in okrepijo poslovne odnose prek možnosti vzpostavitve skupinskih video klicev za tri ali več udeležencev (največ deset). Različica Skypa za podjetja nudi zmogljivo komunikacijsko platformo, ki posameznikom omogoča komunikacijo v resničnem času preko visoko kakovostnega avdia in videa, konferenčnih klicev, pisnih sporočil, SMS sporočil ali celo preko delitve datotek, namizja ali predstavitve.

"S pomočjo skupinskih video klicev lahko poslovnežem nudimo preprost način, kako ostati povezan in neposredno sodelovati s številnimi sodelavci, partnerji ali strankami po vsem svetu," je povedal David Gurle, generalni direktor in podpredsednik enote Skype Enterprise. "Poslovna različica Skypa je izvrstna za srečanja v živo in nudi zanimivo cenovno ugodno možnost v primerjavi s konkurenčnimi rešitvami, ki so pogosto zapletene, drage in težko izvedljive."

Ena od prednosti različice Skypa za podjetja je enostavno upravljanje za računalniške administratorje v podjetjih. Omogoča tudi nadzor nad tem, kako se Skype uporablja med zaposlenimi, saj lahko administratorji Skype izklopijo ali konfigurirajo številne nastavitve. S pomočjo spletnega orodja Skype manager lahko administratorji prav tako ustvarjajo Skype profile za zaposlene, odrejajo njihove kredite ali naročnine na Skypu in določajo plačljive funkcije, kot so skupinski video klici.

Skupinski video klici za podjetja so pri Skypu na voljo za 5,99 evra* na uporabnika mesečno. Če podjetja uporabijo Skype manager in svoje zaposlene prijavijo za 3 ali 12-mesečno naročnino za skupinske video klice, bodo deležna 33-odstotnega promocijskega popusta.

Približno 37 odstotkov uporabnikov Skypa pravi, da Skypovove storitve občasno ali pogosto uporabljajo v poslovne namene. 1 Pri tem so video klici predstavljali približno 41,5 odstotkov vseh pogovorov znotraj Skype omrežja v drugi polovici leta 2010.

Newyorški ePromos Promotional Products, Inc., eno vodilnih svetovnih podjetij na področju promocije izdelkov in blagovnih znamk, Skypove skupinske video klice uporablja za poslovanje z več kot 20.000 strankami po ZDA kakor tudi za mednarodna srečanja, izobraževanja in srečanja, namenjena iskanju novih idej. Z uporabo Skypa v komunikacijske namene ePromos zagotavlja izjemne storitve za stranke in tako zmaguje v 20 milijard dolarjev težki promocijski industriji.

"Za neko stranko v tujini smo pripravljali izdelek prilagojen njenim potrebam," je povedal Jeff Pinski, podpredsednik podjetja ePromos. "S pomočjo Skypa smo vzpostavili skupinski video klic, v katerem so sodelovali naša strank, njen prodajni zastopnik in ekipa ustvarjalcev. Tako smo lahko vsi skupaj v visoki ločljivosti pregledali majhne podrobnosti, kot so na primer drobni okrasi, in razpravljali o njih, kakor tudi preverjali podobne izdelke na spletu. S pomočjo Skypovih skupinskih video klicev dosegamo boljše rezultate in to počnemo hitreje, saj prihranimo vsaj dva do tri tedne časa, enega do dve srečanji in 2 do 4 ure klicev, ki so del običajnega procesa razvoja izdelka."

Za zagon skupinskega video klica je dovolj že, če samo eden od udeležencev uporablja Skype za windows 5.1 ali najnovejšo različico Skypa za podjetja. Vsi udeleženci, ki želijo prejemati video, morajo uporabljati vsaj različico Skypa 5.0 za operacijska sistema mac ali windows. Skype video klici med dvema uporabnikoma bodo še naprej na voljo brezplačno.

Viri za medije:

* študije o prednostih skupinskih video klicev za fizične uporabnike in organizacije

* fotografije primerov skupinskih video klicev in drugih proizvodov Skype

* video posnetki primerov uporabe video klicev različnih podjetij

O programski opremi Skype

Skype je mednarodna komunikacijska platforma, ki želi odpraviti ovire pri komunikaciji. S pomočjo spletne aplikacije si lahko družinski člani, prijatelji in sodelavci brezplačno izmenjujejo sporočila ter zvočne in video vsebine. Po nizkih cenah lahko kličejo stacionarne in mobilne številke kjerkoli po svetu. Skype je pred kratkim uvedel možnost skupinskih video klicev, ki omogočajo druženje na daljavo skupinam z več kot dvema članoma. Skype je prišel na tržišče leta 2003 v Luxemburgu. Brezplačno ga je možno naložiti na računalnike, mobilne telefone in druge povezovalne naprave s spletne strani www.skype.com.

Skype za podjetja in nadgradnje so na voljo na strani blogs.skype.com/business. Skype za podjetja je moč spremljati tudi na Twitterju: @skypeforbusiness in na Facebooku: www.facebook.com/skypeforbusiness.

Za uporabo je potrebna širokopasovna internetna povezava. Skype ni nadomestilo za klasične telefonske storitve in ga ni moč uporabljati za klice v sili.

Skype in z njim povezani zaščitni znaki, logotipi in "S" znak so zaščitni znaki Skype Limited.

1 Podatek izhaja iz mednarodne raziskave iz prvega četrtletja 2010, ki je zajemala 40,000 uporabnikov Skypa.

Kontakti

Mediji:

Skype:

Jennifer Caukin, 408-414-7394

jennifer.chu.caukin@skype.net

ali

Kaplow for Skype

Chaim Haas, 212-221-1713

chaas@kaplowpr.com

Vir: Skype