O-STA

Skype predstavlja program mobilni partner za operaterje

Učinkovita rešitev z nizko pasovno širino za trge z majhnim prodorom 3G.

Sejem Mobile World Congress 2011

LUXEMBOURG--(BUSINESS WIRE)-- Skype je danes predstavil program mobilni partner (Mobile Partner Program) za operaterje na trgih z nizkim prodorom pasovne širine 3G. Namen programa je omogočiti izkušnjo Skype široki paleti mobilnih uporabnikov, program pa bo nosilcem omogočil razločevanje njihovih ponudb v konkurenčnem tržnem okolju. Novi program sledi uspešnemu partnerstvu, ki ga je Skype že sklenil z operaterji Verizon, KDDI in Hutchison 3.

Skypov program mobilni partner je poenostavljen program za operaterje, ki s pridom uporablja namensko vgrajeno rešitev za stranko/strežnik. Omenjena rešitev, ki so jo razvili posebej za operaterje, omogoča uporabo Skypa na široki paleti mobilnih naprav, vključno s pametnimi telefoni in večfunkcijskimi telefoni. Je posebej oblikovana za učinkovito rabo pasovne širine, uporabnikom pa omogoča povezavo z minimalno porabo baterije in podatkovne baze.

Operaterji, vključeni v program, bodo lahko svojim strankam ponudili hitro in enostavno izkušnjo Skype na različnih platformah operacijskih sistemov, ki vključujejo več kot 100 vrst pametnih in večfunkcijskih telefonov. Njihove stranke bodo lahko prek Skypa opravljale brezplačne klice in pošiljale hitra sporočila drugim uporabnikom Skypa. Poleg tega bodo deležne nizkih Skypovih tarif za ugodne klice na mobilne in stacionarne telefone praktično povsod po svetu.

"Opažamo, da se veča povpraševanje po drugačnih uslugah med mobilnimi operaterji po svetu," je dejal Russ Shaw, podpredsednik in generalni direktor Skype Mobile. "Naš program za mobilne operaterje bo operaterjem na rastočih trgih omogočil, da bodo deležni prednosti skupnosti Skype, hkrati pa bodo lahko ponujali enkratno izkušnjo uporabnikom na nizu različnih mobilnikov."

Operaterji, ki jih program zanima, se lahko obrnejo na Skypovo ekipo za razvoj mobilnega poslovanja na: mpp@skype.net.

O Skypu

Skype je mednarodna komunikacijska platforma, ki želi odpraviti ovire pri komunikaciji. S pomočjo spletne aplikacije si lahko družinski člani, prijatelji in sodelavci brezplačno izmenjujejo sporočila ter zvočne in video vsebine. Po nizkih cenah lahko kličejo stacionarne in mobilne številke kjerkoli po svetu. Skype je pred kratkim uvedel možnost skupinskih video klicev, ki omogočajo druženje na daljavo skupinam z več kot dvema članoma.

Skype je prišel na tržišče leta 2003 v Luxemburgu. Brezplačno ga je možno naložiti na računalnike, mobilne telefone in druge povezovalne naprave s spletne strani www.skype.com.

Novosti in nadgradnje so na voljo na spletnem dnevniku blogs.skype.com/business, Twitterju: @skypeforbusiness in na Facebooku: www.facebook.com/skypeforbusiness.

Za uporabo je potrebna širokopasovna internetna povezava. Skype ni nadomestilo za klasične telefonske storitve in ga ni moč uporabljati za klice v sili.

Skype in z njim povezani zaščitni znaki, logotipi in "S" znak so zaščitni znaki Skype Limited.

Kontakt:

Tehnologije Skype
Sravanthi Agrawal
vodja oddelka za odnose z javnostmi za Mobile in regijo EMEA
E-pošta: sravanthi@skype.net
Skype: sagra28
Mobilnik: +44(0)7584235114
ali
Text 100
Martin Ebert
E-pošta: martin.ebert@text100.de
Skype: ebert_text100
Mobilnik: +49 176 19837034

Vir: Skype

Sporočilo za javnost je dostopno na: http://www.businesswire.com/news/home/20110213005142/en