O-STA

Od danes na voljo prva Skypova aplikacija za iPad

2 avgust 2011, 17:03 UTC

Nova aplikacija uporabnikom na poti omogoča video klice s prijatelji, družino in znanci na velikem zaslonu

Luksemburg (BUSINESS WIRE) - Skype je danes na tržišče poslal aplikacijo Skype for iPad. Nova aplikacija bo več kot 25 milijonom uporabnikov iPada1 omogočila video klice preko Skypa, ki so optimizirani posebej za njihovo tablično napravo. Aplikacijo Skype for iPad si lahko uporabniki od danes naložijo z Applove trgovine iTunes App Store, z njo pa lahko na svojem iPadu brezplačno2 opravljajo video klice preko Skypa s številnimi z internetom povezanimi napravami, in sicer preko brezžične povezave WiFi ali povezave za prenos podatkov 3G.

Skype for iPad je prva Skypova aplikacija za uporabnike iPada, pohvali pa se lahko s številnimi značilnostmi, ki so bile zasnovane posebej za to napravo. Uporabniki aplikacije Skype for iPad lahko velik ekran na iPadu izkoristijo za video klice, ki dosežejo tudi VGA kakovost (640x480) s 15 okvirji na sekundo. Poleg tega se lahko uporabniki Skypa z video klicem na iPadu povežejo s še več stiki s Skypa, saj je aplikacija kompatibilna z množico drugih Skypovih aplikacij, kot so Skype for iPhone, Skype for Mac, Skype for Windows PC, Skype for Android in Skype on HDTVs.

Skype for iPad izkoristi velikost zaslona na iPadu, saj ima posodobljen pregled stikov, ki so v Skypu prikazani z velikimi avatarji in so razvrščeni v tabelo. Uporabniki tudi lažje najdejo in nadaljujejo prejšnje klepete ali klice s pomočjo posodobljenega okna za zgodovino.

"Upoštevali smo povpraševanje po Skypovih video klicih na več napravah in veseli smo, da lahko to omogočimo z novo aplikacijo Skype for iPad," je dejal Neil Stevens, podpredsednik podjetja Skype in generalni direktor za proizvode in trženje. "Skype for iPad uporabnikom Skypa pri video klicih prinaša najboljše obeh svetov; združuje namreč velik zaslon in prikaz osebnega računalnika s prenosnostjo mobilnika. Izkoristili smo velikost iPadovega zaslona in uporabniku omogočili najboljšo izkušnjo, poleg tega pa je brskanje po novem intuitivnem vmesniku lažje kot kdaj koli prej."

Poleg video klicev lahko uporabniki aplikacije Skype for iPad kličejo druge uporabnike Skypa ali sprejemajo njihove klice, pošiljajo neposredna sporočila in SMS-e ter kličejo stacionarne in mobilne številke po ugodnih Skypovih cenah.

Skype for iPad deluje na iPadih, ki so posodobljeni z najnovejšo strojno programsko opremo iOS. Dvosmerni video klici so možni z napravo iPad 2, uporabniki prvotnega iPada pa lahko video prejmejo med klici prek Skypovega omrežja. Še vedno lahko kličejo na Skypu in si pošiljajo sporočila IM z uporabniki Skypa na drugih napravah.

Uporabniki si lahko aplikacijo brezplačno naložijo s spletne trgovine iTunes App Store .2

Material za medije:

* Slike za prenos

* Blog z dodatnimi informacijami o aplikaciji Skype for iPad

O Skypu

Skype je komunikacijska programska oprema, katere namen je izbrisati meje v komunikaciji. Z internetom povezane naprave omogočajo družinam, prijateljem in znancem, da brezplačno ostanejo v stiku prek sporočil, klicev ali video klicev, po nizkih cenah pa lahko kličejo tudi stacionarne in mobilne številke kjerkoli na svetu. Skype je pred kratkim predstavil skupinske video klice, ki omogočajo druženje na daljavo skupinam z več kot dvema članoma.

Skype je bil ustanovljen leta 2003 in ima sedež v Luksemburgu. Na računalnike, mobilnike in druge z internetom povezane naprave ga je mogoče brezplačno naložiti s spletne strani www.skype.com .

1 Po podatkih podjetja Apple

2 Nalaganje dodatnih podatkov je lahko plačljivo

Galerija fotografij in multimedijskih vsebin je dostopna na: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6772882&lang=en

Kontakti

Skype

Demetra Kavadeles, 650-799-9358

demetra.kavadeles@skype.net

ali

Kaplow for Skype

Aziza Johnson, 212-221-1713

skype@kaplowpr.com

Vir: Skype