O-STA

Pozdrav pomladi že petnajstič zapored

GIMNAZIJA CELJE - CENTER

SPOROČILO ZA JAVNOST

Tradicionalna prireditev Pozdrav pomladi Gimnazije Celje - Center bo letos posvečena slovanskim jezikom

V torek, 21. 3. 2023, ob 19.00 se bo v celjskem Narodnem domu začela tradicionalna prireditev Pozdrav pomladi, ki je posvečena svetovnemu dnevu poezije in začetku pomladi. Pester literarno-glasbeni program pripravljajo dijaki GCC z gosti, na odru pa bodo zazveneli verzi in glasba v 8 slovanskih jezikih. Vodilo prireditve, ki jo bomo izvedli na svetovni dan poezije, ostaja medkulturni dialog in odkrivanje umetnostnih zakladov tujih kultur.

Prepričani smo, da lahko medkulturni dialog in spoznavanje tujih kultur bistveno prispeva k izboljšanju odnosov doma in po svetu. Vsakoletni projekt, ki ga pripravljamo že petnajstič zapored, je tokrat namenjen grajenju lepše in boljše prihodnosti - strpne, mirne, brez nasilja.

Nastopile bodo vse GCC zasedbe - Dekliški pevski zbor, Nonet, FaVoZa, The Šlagers, Gipsy kvintet, poleg njih pa še posebni gosti in recitatorji.

V torek, 28. 3., ob 17.00 pripravljamo tradicionalen Vrtiljak programa predšolska vzgoja v Celjskem domu, v četrtek, 20. 4., pa veliki pomladni koncert v Narodnem domu Celje ob 19.00.

PRILOGA: Fotografije lanskega večera Sobivanje/nebeneinander ob svetovnem dnevu poezije in grafike letošnjega koncerta (arhiv GCC)

Dodatne informacije:

Rok Lipnik, v. d. ravnatelja GCC, 041 39 29 49, rok.lipnik@gcc.si